Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Καταγγελία Βασιλείου για προώθηση ύποπτων συμφερόντων στη λιμνοθάλασσα, μέσα από αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Προβλέπετε σφοδρή αντίδραση από τους νέους ιδιοκτήτες της λιμνοθάλασσας.

Ξεδιπλώνουν σιγά-σιγά οι μελλοντικοί γαμπροί της λιμνοθάλασσας το σχέδιό τους για υφαρπαγή και ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης πλουτοπαραγωγικής πηγής του νομού Αιτωλοακαρνανίας, καταδικάζοντας τον ντόπιο πληθυσμό σε ανεργία και ξεριζωμό.

Όλα ξεκίνησαν από τον πρώην επόπτη αλιείας, υπόδικο για το κακούργημα της απιστίας προς την υπηρεσία και για υπεξαίρεση ιδιαίτερα μεγάλου ποσού χρημάτων, όπου μεταξύ άλλων, όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργήσει  ένα λειτουργικό δίκτυο με άλλους υπαλλήλους στο τμήμα Αλιείας της Περιφέρεια αλλά και του Υπουργείου Γεωργίας.

Σκοπός αυτού του δικτύου ήταν η δημιουργία χάους και παρανομίας, ώστε με αφορμή αυτό το χάος να προωθήσουν την σημερινή πρόταση, που αναδεικνύει τους ίδιους ως σωτήρες και τις επιχειρήσεις τους (οικοτουριστικές κυρίως), ως μεγαλοεπενδυτές στην παρακμιακή πλέον, τοπική κοινωνία.

Ο αγώνας αυτού του δικτύου δικαιώθηκε με την εκλογή πρωτίστως της βολευτίνας του Σύριζα τριανταφύλλου, την εκλογή κούστα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και την ανάδειξη σε δήμαρχο Μεσολογγίου τον καραπάνο.
Οι τρεις πρώτοι (δημητρίου, τριανταφύλλου και κούστας), εντελώς τυχαία, τυγχάνει να συνδέονται και με κουμπαριά.

Όταν λοιπόν εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος ο κούστας, προώθησε το σχέδιο δημητρίου στη Περιφέρεια, ως καθολικό αίτημα των ψαράδων της λιμνοθάλασσας, στο οποίο υποτίθεται ότι αυτοί (οι ψαράδες) ζητούσαν να μην ψαρεύουν στη κεντρική λιμνοθάλασσα, να έχουν μηχανές άνω των 20 ίππων και να έχουν δικαίωμα μόνο τον Ιούλιο και Αύγουστο να ασκούν το επάγγελμά τους.
Αυτό το αίτημα, μιας και έτυχε της έγκρισης της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, μέσω τριανταφύλλου προωθήθηκε στον Υπουργό Γεωργίας, ο οποίος αφού το μελέτησε με το δίκτυο των υπαλλήλων που συνεργάζονταν ο δημητρίου, το αποδέχτηκαν και το πήγαν στον πρόεδρο της δημοκρατίας, όπου το μετουσίωσε σε Προεδρικό Διάταγμα.

Για να μην ξεχάσουμε και την τελευταία τρύπα της φλογέρας, θα πρέπει να τονίσουμε τον ρόλο που κάλεσαν τα τρία κουμπαράκια (δημητρίου, τριανταφύλλου, κούστας ) να παίξει ο οχτρός κατά τα άλλα, καραπάνος.

Πριν πούμε όμως για το ρόλο του, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο δημητρίου είναι επίσημα άμισθος σύμβουλος του καραπάνου, σε επιτροπή για την διαχείριση της λιμνοθάλασσας.

Το νέο Προεδρικό Διάταγμα λοιπόν προβλέπει, την δυνατότητα διορισμού συνεταιρισμού αλιέων στα δημοτικά ιχθυοτροφεία, χωρίς δημοπρασία, άρα αποκτά προβάδισμα για στις δημοτικές εκλογές μέσω των πελατειακών σχέσεων που δια νόμου ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε,    να ανεβοκατεβάζει το μίσθωμα με δικά του κριτήρια δηλαδή με τους πόσους ψήφους θα διαθέτει αυτός ο συνεταιρισμός των ψαράδων και να χρηματοδοτεί με κόστος τον δημοτικό 

προϋπολογισμό, επενδύσεις του συνεταιρισμού.


Χαρακτηριστικά αναφέρονται και κατονομάζονται οι επενδύσεις του δημητρίου στον οικοτουρισμό. Οπότε εμείς οι δημότες εκτός των άλλων θα έχουμε να επωμιστούμε και την οικολογική ανάπτυξη της εταιρείας που διαθέτει η ... οικογένεια του πρώην επόπτη αλιείας και έχει ως αφετηρία την Κλείσοβα και απλώνεται μέχρι το τελευταίο ιβάρι της λιμνοθάλασσας.


Για τους συνεταιριστές, ο δημητρίου με την τριανταφύλλου φρόντισε να εκδιώξει τους ελεύθερους αλιείς από την λιμνοθάλασσα, να δώσει εσαεί την αποκλειστικότητα της εκμετάλλευσης των ιβαριών σε 15 συγκεκριμένα άτομα (είναι το σύνολο των σημερινών εργαζομένων πάνω στα ιχθυοτροφεία) και να τους εγγυηθεί την ένταξή τους σε αναπτυξιακούς νόμους με βάση τον οικοτουρισμό, μέσω του μελετητικού γραφείου του σημερινού-παντοτινού αφεντικού του και πρώην προέδρου του Φορέα Διαχείρισης της λιμνοθάλασσας, αναγνώπουλου.

Βέβαια για να μην υπάρξουν νταηλίκια και παρασπονδίες από κάποιους θερμοκέφαλους ιβαράδες, φρόντισε να τους περνά από επιτροπή που αποτελείτε από υπαλλήλους  που  αποτελούν το δίκτυο που δημιούργησε ο ίδιος όσο ήταν δημόσιος υπάλληλος και οι οποίοι θα αποφασίζουν αν ο εκάστοτε συνεταιρισμός, έχει το δικαίωμα να συνεχίσει την εκμετάλλευση του ιβαριού ή θα τους καταστήσουν έκπτωτους ώστε να διορίσουν κάποιους άλλους, μιας και οι δημοπρασίες δεν υφίστανται πλέον.

Σε όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία που τείνει να γίνει τραγωδία για τον τόπο μας και τους ψαράδες, κάποιοι αντέδρασαν και προσέφυγαν στο Συμβούλιο τη Επικρατείας.
Κάπου εκεί άρχισε να χαλάει η σούπα του δημητρίου και της παρέας του.

Ενάντια στο δίκαιο των ψαράδων για τη μη ιδιωτικοποίηση της λιμνοθάλασσας, επιστρατεύτηκε για ακόμη μια φορά το καμάρι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (της ΛΑΕ) ο κουμπάρος του δημητρίου κούστας, διατυμπανίζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις την τρανή του ανησυχία για την διάβρωση της λουρονησίδας της λιμνοθάλασσας. ΕΔΩ

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο κούστας καίγεται ώστε να εκδοθούν οι οικοδομικές άδειες εντός της λιμνοθάλασσας, δηλ μέσα στο νερό, που προβλέπει το νέο Προεδρικό Διάταγμα της τριανταφύλλου του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μετατραπούν οι πελάδες των ψαράδων πάνω στα ιβάρια από πρόχειρες κατασκευές (έτσι χαρακτηρίζονται από την πολεοδομία), σε οικοδομήματα και να μπορεί ο κουμπάρος του ο δημητρίου να τις μετατρέψει σε οικοτουριστικά καταλύματα με χρήμα από το ΕΣΠΑ.


Φτάνουμε στον τελευταίο, στο εξώγαμο της παρέας των κουμπάρων, που είναι ο καραπάνος.
Όταν είδαν λοιπόν τα καλόπαιδα ότι υπάρχει αντίσταση στα σχέδιά τους, επιστράτευσαν το εφεδρικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, όπου δια του δημοτικού συμβουλίου και κατά παράβαση όχι μόνο του δικαίου, αλλά και της απλής λογικής, βάλανε τον καραπάνο να ψηφίσει την εφαρμογή του νέου Προεδρικού Διατάγματος στην Κλείσοβα κόντρα ακόμη και στο νόμο, μιας και το νέο Προεδρικό Διάταγμα έχει εφαρμογή μόνο στο μη ενοικιαζόμενο χώρο της λιμνοθάλασσας και όχι στα ιβάρια.

Βέβαια η βιασύνη αυτή όπως αναρωτιέται και ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Βασιλείου, δεν είναι διόλου τυχαία.
Ο πρώην επόπτης εκτός από καταχραστής του δημοσίου χρήματος, ήταν και αρχιμάγειρας στο ανακάτεμα των νόμων.
Έτσι λοιπόν παρουσιάζοντας ως ντε φάκτο αναγνώριση του νέου Προεδρικού Διατάγματος από βασική βαθμίδα εξουσίας δηλ της τοπικής αυτοδιοίκησης, προχωρά ένα ακόμη βήμα στην ολοκλήρωση του σχεδίου του.
Μάλλον θα είδε ότι με τις οικοδομικές άδειες και τα εξωκοινοβουλευτικά παραμάγαζα της αριστεράς, μάλλον δεν του βγαίνει, όσο και να αρθρογραφεί ο κούστας, όσο κι αν η τριανταφύλλου συγκαλεί σε συσκέψεις ψαράδες, υποσχόμενη ότι δεν αλλάζει τίποτα.

Ο καημένος ο καραπάνος είδε φαΐ και μπήκε, άκουσε τα τάλαντα του ΕΣΠΑ να πέφτουν πάνω στο τραπέζι και οι κόρες των ματιών του, γύρισαν σαν το τροχό στον κουλοχέρη και σταμάτησαν στο σύμβουλο του €, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο έρμος για να τον μπάσουν στη παρέα;

Έλα όμως που στην ευτυχία του στάθηκε άτυχος μιας και βρέθηκε εκείνος ο κακούργος και ζηλόφθονος δημοτικός σύμβουλος που ακούει στο όνομα Σπύρος Βασιλείου και κατήγγειλε τη διαδικασία της ντε φάκτο αναγνώρισης του νέου νόμου !!!

Μετά από αυτό μάλλον ο καραπάνος, ανοίγει καινούργιο μέτωπο με τη δικαιοσύνη.

Διαβάστε με προσοχή πως με ελάχιστες λέξεις ο Βασιλείου τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί τον καραπάνο και πως αναδεικνύει την όλη σκευωρία των δημητρίου-τριανταφύλλου-κούστα.


Σπ. Βασιλείου: Γιατί τόση βιασύνη με το ιχθυοτροφείο Κλείσοβας;


Με την σύμβαση του ιχθυοτροφείου κυρίως Κλείσοβας ασχολήθηκε ο Σπ. Βασιλείου καταθέτοντας σχετική ερώτηση στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο η οποία αναφέρει τα εξής:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 15-2-2018 ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροποποίηση σύμβασης μίσθωσης ιχθυοτροφείου κυρίως Κλείσοβας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4492/2017. Ο Ν. 4492/2017 στηρίζεται στο προεδρικό διάταγμα 40/2016 το οποίο ρυθμίζει την διενέργεια αλιείας εντός της μη ενοικιαζόμενης η παραχωρημένης περιοχής της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Αιτωλικού, δηλαδή όχι σε μισθωμένες περιοχές.

Επίσης σας ενημερώνω ότι το προεδρικό διάταγμα 40/2016 δεν έχει εφαρμογή ακόμη διότι υπάρχει προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας.

Κ. Δήμαρχε μετά την ψήφιση της παραπάνω τροποποίησης μας γεννιούνται τα εξής ερωτήματα τα οποία χρίζουν απαντήσεις.

1) Αλήθεια γιατί τόση βιασύνη να τροποποιήσετε την σύμβαση του εν λόγω ιχθυοτροφείου όταν ο Νόμος μπορεί να αλλάξει μετά την εκδίκαση της προσφυγής;

2) Ο Συνεταιρισμός που έχει μισθώσει το εν λόγω ιχθυοτροφείο έχει πληρώσει τα μισθώματα του;

3) Θα αλλάξετε το μίσθωμα της σύμβασης; Διότι σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν. 4492/2017 είναι στη δυνατότητα του εκάστοτε Δημάρχου να αναθέτει την εκμετάλλευσή του ιχθυοτροφείου και να ορίζει ως μίσθωμα το 10% επί των αλιευμάτων παραγωγής

4) Γιατί ο Δήμος Μεσολογγίου να επιβαρύνεται με έξοδα (σύμφωνα με το άρθρο 8 της σύμβασης) για μελέτες και αναβάθμιση ή εκσυγχρονισμό των υποδομών του ιχθυοτροφείου τα οποία θα συμψηφίζονται με το ενοίκιο;

Για τις παραπάνω δαπάνες μπορούν να τύχουν χρηματοδότησης από το πρόγραμμα εγγειοβελτιωτικών έργων της περιφέρειας.

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ



Το άρθρο το πήραμε από τη γνωστή φυλλάδα του Μεσολογγίου, η οποία πρέπει να πούμε ότι μετά από λίγες ώρες, κατέβασε από τη πρώτη σελίδα το άρθρο με τις ερωτήσεις και το καταχώνιασε σε σελίδα που πρέπει να πας ή συστημένος ή κατά τύχη.

ΕΔΩ θα βρείτε τη συστημένη από εμάς σελίδα, της φυλλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: