Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Τα δημαρχιακά λαμόγια ξεμένουν από χρόνο και μέσα στην αλλοφροσύνη τους, γεμίζουν τις τσέπες τους χωρίς προσχήματα.


Ξεμένουν από χρόνο, τα λαμόγια που λυμαίνονται το δήμο Μεσολογγίου μιας και η ανάσα της δικαιοσύνης τους κάνει να αισθάνονται σαν να είναι σε σάουνα με πατατούκα.

Εκτός βέβαια της δικαιοσύνης, στο δρόμο βρίσκεται και ο οικονομικός έλεγχος από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο οποίος δεν θα είναι ο γνωστός και αδιέξοδος που γίνονταν μέχρι τώρα, στη βάση του έγινε έργο... ορίστε τα τιμολόγια.
Αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο συγκεκριμένος και θα εξετάζει σκοπιμότητα, διαδικασία και επιτόπια επιμέτρηση .

Ήδη ο καραπάνος διώκεται για πλαστά τιμολόγια, για εικονικά έργα, για πλαστογραφίες και άλλα ψιλά, από τη δικαιοσύνη, ήδη η εισαγγελία επέστρεψε αθωωτική απόφαση για επανεξέταση για τον ίδιο, (με ότι αυτή σημαίνει), για υπόθεση που εξαετίας της του έχει επιβληθεί κατάσχεση προσωπικών λογαριασμών και περιουσίας στο ύψος του ενός εκατομμυρίου.

Το ίδιο περιμένει και την στενή του ομάδα, η οποία τον στηρίζει σε κάθε ανομία του, με τελευταίο την αγωγή που κατέθεσαν εναντίον του Κατσούλη, ύψους 800.000 ευρώ, γιατί δήθεν τους δυσφήμησε καταγγέλλοντας την ύπαρξη πλαστών τιμολογίων για ανύπαρκτα έργα (υπόθεση Χαλαζιά).
Έλα μου όμως που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κάλεσε σε απολογία το λαμόγια του καραπάνου για το ίδιο θέμα, δικαιώνοντας έτσι πρακτικά  τον Κατσούλη, πριν γίνει οποιαδήποτε δίκη.

Ακόμη και ο συνεργαζόμενος με τον καραπάνο, αρχηλαμόγιο - ο δημητρίου, βλέπει ήδη την πραγματικότητα να τον πλησιάζει με ταχύτατους ρυθμούς. Τον Μάιο παραπέμπεται για το κακούργημα της υπεξαίρεσης χρημάτων από την υπηρεσία, για απιστία και παράβαση καθήκοντος, σε όλα αυτά προστέθηκε και η υπεξαίρεση εγγράφων, που το αρχηλαμόγιο θέλησε με αυτό το τρόπο να σβήσει τα ίχνη του.
Το κακό είναι ότι επειδή πλέων δε ελέγχει το αρχείο της υπηρεσίας, βρέθηκαν πάμπολλες υποθέσεις υπεξαίρεσης χρημάτων και σχετικών εγγράφων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διώξεις κάθε λίγο και λιγάκι.
Η αυτεπάγγελτη δίωξη της Περιφέρειας εναντίον του και η νέα κλήση για απολογία στην εισαγγελία για νέο κακούργημα, αναγκάζει το αρχηλαμόγιο να ζητά συνεχώς αναβολές και να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να συμπαρασύρει τον καραπάνο στο ουτοπικό του σχέδιο αρπαγής της λιμνοθάλασσας, για τον ίδιο και για τα συμφέροντα που εκπροσωπεί.
Ένα κύκνειο άσμα,με σοπράνο τον καραπάνο, μιας και μετά από την καταγγελία Βασιλείου, μάθαμε ότι το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε εναρμόνιση των συμβάσεων των δημοτικών ιχθυοτροφείων, με κάποιο Προεδρικό Διάταγμα, που δεν έχει ισχύ εντός του ιχθυοτροφείου. Πέραν τούτου, ψήφισαν ότι τα έξοδα και τις επενδύσεις των ενοικιαστών των ιχθυοτροφείων, θα τα πληρώνουν οι δημότες του δήμου Μεσολογγίου.

Ακόμη και ο πλέων αδαής καταλαβαίνει ότι οι συγκεκριμένοι, βρίσκονται σε ολοκληρωτικό πανικό και το μόνο που τους απομένει είναι η αρπαγή όσο το δυνατό μεγαλύτερου χρηματικού ποσού από τα ταμείο.

Και μέσα σε όλα τα άλλα, έχουμε και τον γνωστό και μη εξαιρετέο Τέγα, ο οποίος υποτίθεται ότι ανήκει στην αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου και είναι πολέμιος του καραπάνου.

Ο συγκεκριμένος κύριος αποτελεί και παγκόσμιο φαινόμενο, μιας και για πάρα πολλά χρόνια ήταν διευθυντής στον ΟΣΕ του Μεσολογγίου, ο οποίος ΟΣΕ έχει καταργήσει το τραίνο στο Μεσολόγγι από τη δεκαετία του ΄60.
Στη χώρα όμως του πράσινου ήλιου όλα είναι δυνατά και μιας και φαινομενικά ο πράσινος ήλιος του ΠΑΣΟΚ έχασε την εξουσία, θα έπρεπε να βρεθεί πόστο για αυτό το ανεπανάληπτο και αψεγάδιαστο στέλεχος. Σήμερα είναι διευθυντής σε κάποιο τμήμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, χωρίς αντικείμενο βέβαια, αλλά διευθυντής ξαναματαβέβαια.

Αυτό το στέλεχος του πράσινου ήλιου λοιπόν, αφού έμαθε στη ζωή του να προσφέρει και μόνο, θέλησε να μεταλαμπαδεύσει αυτή του την ιδεολογία στη βάση του αλτρουισμού, στο ίδιο του το παιδί.
Έτσι ο Υιός Τέγας, αφού έφτιαξε εταιρεία για αναθέσεις έργων από το δημόσιο, ο πατέρας Τέγας, του προωθεί δουλειές με ανάθεση από το κέντρο της εκάστοτε εξουσίας.

Μετά λοιπόν την ανάθεση έργου από τον δήμαρχο Μεσολογγίου για την καταπολέμηση του κόκκινου σκαθαριού στους φοίνικες της περιοχής του ιερού δήμου, τώρα αναλαμβάνει έργο καταπολέμησης των ζιζανίων και καθαρισμού των τάφων.
Σε αντάλαγμα βέβαια ο καραπάνος ζήτησε το αυτονόητο, το 25% ως προσωπική προμήθεια για τον ίδιο και την υπερψήφιση κάθε πρότασης που θα φτάνει στο δημοτικό συμβούλιο και θα έχει την υπογραφή καραπάνου.

Κάθετε και ο Παπαδόπουλος και αναρωτιέται τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;
Από τη μια ο καραπάνος με τους ιπποκόμους του, από τη άλλη ο Τέγας και από την άλλη ο δημητρίου με τη τριανταφύλλου και τον κουρουμπλή με συμπόρευση του ακάματου φελλού, κούστα.

Απαντάμε, είναι ο χρόνος που τους πιέζει, παίξανε χάσανε και τώρα κοιτάνε να αρπάξουν όσο το δυνατόν περισσότερα.

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία Παπαδόπουλου για τον διευθυντή του ΟΣΕ και την συμπόρευσή του (για το φουκαριάρικο Υιό του),  με τον υποτιθέμενο δήμαρχο Μεσολογγίου.




Η ΓΕΚΙΑ

=============================================================================================================================================================================================

"Το μακρινό της Αμερικής ταξίδιον… επισφραγίστηκε με το βοτάνισμα και την καταπολέμηση των ζιζανίων!"

Δεν πρόλαβε ο κ. Δήμαρχος να επιστρέψει από το μακρινό της Αμερικής ταξίδιον και φρόντισε να επισφραγίσει την έλευσή του με την απευθείας ανάθεση 23.427 ευρώ (αριθ. απόφασης 487/21-3-2018 ΑΔΑ: ΨΦΑ8ΩΡΖ-5ΡΚ) του έργου «Καθαρισμός κοιμητηρίων Δήμου – ζιζανιοκτονία», για το οποίο έργο υπήρξε έντονη αντίδραση του συνόλου των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης αλλά και των ανεξάρτητων συναδέλφων στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ανάθεση έγινε φυσικά χωρίς κανέναν ενδοιασμό τον υιό επικεφαλής δημοτικής παράταξης κ. Γεώργιο Ι. Τέγα, επί της οποίας έχει κανείς να παρατηρήσει τα εξής θαυμαστά: ...

α) Ήταν μία και μοναδική προσφορά αυτή που κατατέθηκε και ο Δήμος δεν αναζήτησε άλλη, ενδεχομένως αποθαρρύνοντας τους όποιους ενδιαφερόμενους; Από την απόφαση ανάθεσης προκύπτει ότι υπήρξε μόνο μία προσφορά!

β) Οι εργασίες που θα εκτελεστούν για τον καθαρισμό των κοιμητηρίων είναι βοτάνισμα με βενζινοκίνητο χορτοκοπτικό μηχάνημα πεζού χειριστή σε μη φυτευμένους χώρους (12.673 ευρώ) και καταπολέμηση ζιζανίων με ζιζανιοκτόνα (6.220,80 ευρώ) χωρίς ΦΠΑ.

Τα αβίαστα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

Διαθέτει ο Δήμος χορτοκοπτικά μηχανήματα - σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες 2 τον αριθμό - και γιατί δεν χρησιμοποιούνται;
Γιατί ο Δήμος δεν προσλαμβάνει προσωπικό που να απασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την καθαριότητα των νεκροταφείων και μάλιστα με πολύ μικρότερο οικονομικό κόστος απ’ ότι ετησίως ανατίθεται στον εκάστοτε εργολάβο;
Η νέα αγαστή συνεργασία, με απώτερο σκοπό, ενδεχομένως, τις επόμενες δημοτικές εκλογές, να είστε σίγουροι ότι θα πέσει στο κενό!

Μια μόνο παρατήρηση για τους κκ Καραπάνο και Τέγα: Σιγά παιδιά, σας βλέπουν και μάλιστα με γυμνό μάτι…

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

i minisi karapanou mpota gia pote ine?