Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Ο Σύλλογος των αλιέων, για τις τελευταίες πλημμύρες - Η εγκατάλειψη των αλιευτικών υποδομών και η μη συντήρηση των ρεμάτων, έφερε τη καταστροφή.

Θα ήταν παραλογισμός να πιστεύει κάποιος ότι η καταστροφή από ένα φυσικό φαινόμενο ήρθε από αυτό καθ' αυτό το φαινόμενο, μπορεί βέβαια να συμβάλει στο βαθμό αυτής της καταστροφής, όχι όμως να αποτελέσει άλλοθι για την εγκατάλειψη των υποδομών της περιοχή μας.

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται το αλιευτικό καταφύγιο σε αυτή τη κατάσταση, όχι γιατί καταστράφηκε από τη θεομηνία αλλά γιατί ποτέ δεν συντηρήθηκε από τότε που κατασκευάστηκε, διαβάστε την ανάρτησή μας - καταγγελία εδώ από τον Ιούνιο του 20017.

Πόσες βάρκες θα γλίτωναν, αν το αλιευτικό καταφύγιο την κρίσιμη στιγμή έπαιζε το ρόλο για τον οποίο κατασκευάστηκε.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε την εκβάθυνση του ρέματος ''Μπούκα'' μια μέρα μετά την καταστροφή, το οποίο έχει να καθαριστεί αρκετά χρόνια.
Εξαιτίας αυτού του μη καθαρισμού, ήρθε ως φυσική κατάληξη και οι πλημμυρισμένες εκτάσεις όλης της περιοχής, που ανέρχονται σε χιλιάδες στρέμματα, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τα σκάφη των αλιέων που βρίσκονται ελλιμενισμένα στην έξοδο του συγκεκριμένου ρέματος.





ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ






















http://aliisetolikou.blogspot.gr/2017/12/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: