Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους από τη θεομηνία και η δημοτική αρχή την αφασία της


Περιουσίες χάθηκαν, όνειρα διαλύθηκαν και για ακόμη μια φορά η φύση απέδειξε πόσο μικροί είμαστε, όσο και αν επαίρονται κάποιοι για το επίπεδο τεχνολογίας που διαθέτει η σύγχρονη κοινωνία μας.

Όμως, το κακό θα είναι ότι αν δεν δούμε τα πραγματικά αίτια και της σημερινής καταστροφής, τότε θα είμαστε άξιοι των αποτελεσμάτων από μια νέα έκθεσή μας σε ακραία φυσικά φαινόμενα όπως το χθεσινό.

Το δυστύχημα βέβαια είναι ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου μας δεν ήταν απλά απούσα.

Από τη πρώτη στιγμή, δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι βγήκαν στα κανάλια και στα ΜΜΕ, ώστε να μας μιλήσουν και να μας πείσουν ότι για όλα φταίει το ακραίο φυσικό φαινόμενο.
Φτάσανε μάλιστα στο σημείο να μιλούν για μπασές από τη θάλασσα και για επίθεση που δέχτηκε το Αιτωλικό από ουρανό και θάλασσα, ώστε να καλύψουν την ανεπάρκειά τους και τα ημιτελή ή ανύπαρκτα αποστραγγιστικά έργα που πληρώνουμε ως δημότες, αλλά τσεπώνει ως χρήμα ο δήμαρχος, ώστε να συντηρεί τον ευτραφή εαυτό του, αλλά και τα κοπρόσκυλα που έχει μαζέψει γύρο του, ώστε να τον στηρίζουν, απολαμβάνοντας όμως το γευστικότατο κόκαλο του διορισμού ή του μηνιάτικου, που θα τους πετάξει.

Πόσο τυχαίο ή πόσο άσχετο είναι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή βρίσκετε σε εξέλιξη κατεπείγουσα έρευνα από την εισαγγελία, για τα αποστραγγιστικά ρέματα που δήθεν καθάρισε η δημοτική αρχή, τα οποία παρέλαβαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του καραπάνου και πλήρωσε η Περιφέρεια, αλλά στη πραγματικότητα δεν έγιναν ποτέ;

Πόσα σπίτια και πόσες περιουσίες θα γλίτωναν, αν πράγματι είχε γίνει αντιπλημμυρικό έργο;
Πόσα σπίτια στο Αιτωλικό δεν θα είχαν βρεθεί μέσα στο νερό, αν το έργο για τα όμβρια που παραδόθηκε πρόσφατα, λειτουργούσε όπως πρέπει;

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο, για να αποφύγουν την αγανάκτηση των δημοτών και δια στόματος προέδρου δδ Αιτωλικού, του γνωστού φυσικοφαινομενιστή  , (μούκολα ), να λέει σε αυτούς που φώναζαν και έβριζαν, “ θα πρέπει να λέτε και ευχαριστώ που έγιναν μόνο τόσα, το ξέρετε ότι το Χρυσοβέρι χάθηκε; Το ξέρετε ότι στο Κεφαλόβρυσο έχουμε νεκρό, επειδή τον παρέσυρε το ρέμα; Το ξέρετε ότι αγνοούνται ακόμη δύο γυναίκες;

Τόση ξετσιπωσιά από άσχετους καιροσκόπους, δεν ματάδε η κοινωνία μας.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες από το μέγεθος της καταστροφής στο Αιτωλικό, είναι απόρροια του ότι, η μπασά μας πλημμύρισε και όχι η βροχή και βέβαια η ρήχη μας έσωσε και όλα αυτά κατά τη διάρκεια της νύχτας. 
Άρα τα έργα της αποχέτευσης δεν υπάρχουν και εμείς μόνο ρεύμα πληρώνουμε στη ΔΕΗ, τα όμβρια ακολουθούν το επίπεδο της θάλασσας.


Σας το είχαμε πει και το επαναλαμβάνουμε ακόμη μια φορά, Δεν είναι Άσχετοι, είναι Εγκληματίες και έτσι πρέπει να τους αντιμετωπίσει και η δικαιοσύνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: