Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Μπουσμπουρέλης και Καρβέλης τα πρώτα θύματα της πολιτικής καραπάνου.

Σας το είχαμε προαναγγείλει, ο καραπάνος και όσοι τον σιγοντάρουν στην καταστροφική του πορεία, θα βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που θα είναι ποιο εύκολο να τους συναντήσεις στο γραφείο του εισαγγελέα, παρά στο γραφείο τους στο δημαρχείο, του ραδιομεγάρου.

Ήδη το Υπουργείο έχει εξαγγείλει ταμιακό και οικονομικό έλεγχο (για το οποίο θα έχουμε ξεχωριστή ανάρτηση), οι δε υποθέσεις πλαστών τιμολογίων, έργων χωρίς να έχουν γίνει ποτέ, σκάνε καθημερινά σαν κλούβια αυγά, βρομίζοντας ακόμη περισσότερο την κοινωνική ζωή του δήμου Μεσολογγίου.

Δεν θα μπορούσαν όμως να γίνουν όλα αυτά μόνο από ένα πρόσωπο που από ότι φαίνεται είναι και ο ενορχηστρωτής, δεν θα μπορούσε να είναι μόνος του ο καραπάνος σε κομπίνες που αγγίζουν τα κάποια εκατομμύρια.
Κάποιος πρέπει να βάλει και την υπογραφή του ως υπεύθυνος παραλαβής των έργων που δεν έγιναν ποτέ και αυτός ο κάποιος βέβαια μπορεί αν μην είναι φτιαγμένος από το ίδιο υλικό με τον καραπάνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έβαλε το δάχτυλο στο μέλι των ποσοστών, δηλαδή των χρημάτων που παίρνει ο δήμαρχος από προμηθευτές και εργολάβους.

Μπορεί ακόμη να είναι και άνθρωποι με επάγγελμα και αξιοπρέπεια, το ζητούμενο όμως είναι πόσο πούλησαν αυτή τους την κοινωνική κατάκτηση, σε ποια τιμή, γιατί τα χρήματα που παίζονται όπως είπαμε είναι αστρονομικά για την εποχή μας.

Ο πρώτος που βρέθηκε αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες για ενδεχόμενες (έτσι λέγετε, μέχρι να βγει το πόρισμα), είναι ο Καρβέλης , ο οποίος έβαλε την υπογραφή του ότι παρέλαβε το έργο της διάνοιξης των ρεμάτων, αφού πρώτα έκανε την αυτοψία, χωρίς όμως αυτή η διάνοιξη να έχει γίνει ποτέ.

Σήμερα όλη η Ελλάδα θρηνεί τα θύματα της Μάνδρας, από τέτοιες πρακτικές και πολιτικές της αρπαχτής. Αυτός ο κύριος έβαλε την υπογραφή του σε έργο ζωής και θανάτου, ότι ήταν άριστα φτιαγμένο και το παρέλαβε ως εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής, ρισκάροντας αύριο σε μια θεομηνία τη ζωή τουλάχιστον των δικών του ανθρώπων.
Είναι ένας από αυτούς, που πέρυσι συμπονούσαν όλους τους κατοίκους του Μεσολογγίου που πνίγηκαν από μια απλή νεροποντή, που έχασαν το βιό τους και σήμερα πνίγει ο ίδιος το πόνο του μέσα στα ποσοστά που πήρε ή θα έπαιρνε από τον εργολάβο που πληρώθηκε από το έργο που δεν έκανε ποτέ.

Αυτός ο λεβέντης του καραπάνου, είναι και ο ακρογωνιαίος λίθος της ηλιθιότητας αλλά και της εγκληματικότητας, έθεσε σε κίνδυνο τις ... ζωές αθώων δημοτών.




Ο άλλος λεβέντης του καραπάνου είναι ο Μπουσμπουρέλης, ο οποίος από την αρχή της θητείας του, παλεύει να στριμωχθεί σε κάποια διοικητική θέση, ώστε να νομιμοποιήσει τα ψιλά που παίρνει από τον καραπάνο σε μηνιαία βάση.
Άντε λίγο με την Αναπτυξιακή Εταιρεία του δήμου, που παρολίγον να τους στείλει και τους δύο μέσα ή με άλλες θεσούλες επισημοανεπίσημες, ο ρίγας βαλέ του καραπάνου, κάπου στο φίνις κλαταίρνει.

Τελικά όμως βρέθηκε μια θεσούλα και ο καραπάνος τον έβαλε, που αλλού;;;... να παραλαμβάνει και αυτός τιμολόγια και έργα που δεν έγιναν ποτέ.

Έτσι λοιπόν ο δεύτερος ηλίθιος στη συνομοταξία των δημοτικών συμβούλων και διοικούντων το δήμο Μεσολογγίου, λέει ότι παρέλαβε έργα για το πράσινο, όπου όμως για κακή του τύχη, ο ίδιος ο αντιδήμαρχος πρασίνου λέει ότι ποτέ του δεν τα είδε, αλλά ούτε είναι σε θέση να ξέρει αν γίνανε ποτέ αυτά τα έργα.

Ο δε επιχειρηματίας που έκανε το έργο, στη μήνυση που έχει καταθέσει επειδή τελικά δεν τον πληρώνουν (μετά από καταγγελίες της αντιπολίτευσης, που έφτασαν μέχρι τον Επίτροπο), αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, εκτέλεσε έργο των 100 χιλιάδων ευρώ περίπου κατόπιν προφορικής (όπως το ακούτε ... προφορικής) εντολής του δημάρχου και σ' αυτή την παράνοια έρχεται ο Μπουσμπουρέλης και υπογράφει ότι όλα έγιναν νομότυπα και άριστα.

Πόσο πούλησε ο ίδιος την τιμή του και την κοινωνική του καταξίωση, δεν είμαστε σε θέση να το ξέρουμε θα το μάθουμε όμως από την προσπάθεια που θα καταβάλει, ενώπιον της δικαιοσύνης ώστε να υπερασπισθεί την χαμένη του τιμή και το δικαίωμά του να πλουτίζει με τα χρήματα των δημοτών μας.

Είναι Εγκληματίες ή απλά Ηλίθιοι ;;;

Τους μάγεψε η Ντόλτσε Βίτα της εξουσίας ή τα παχιά λόγια του καραπάνου για χρήμα και εξουσία;


Ότι και να είναι, ας λογοδοτήσουν πρώτα από όλα στις οικογένειές τους και όταν μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το βλέμμα τους και τα γιατί τους, τότε ας πάνε να δώσουν κατάθεση και στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: