Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Απαγόρευση χρήσης νερού από τη Διεύθυνσης Υγιεινής: Βαριές κατηγορίες για αμέλεια




Με ανάρτησή τους οι ψαράδες του Αιτωλικού, δημοσιοποίησαν την απαγόρευση χρήσης νερού εδώ, η οποία ήρθε μετά την απαξίωση που επέδειξε η ΔΕΥΑΜ προς την διεύθυνση Υγιεινής στο Μεσολόγγι, όπου ζητούσε ενημέρωση για την επιμόλυνση του νερού ύδρευσης του δικτύου ύδρευσης του Αιτωλικού με το νερό του Κεφαλοβρύσου, που ήταν απαγορευμένο από τον Γενάρη του 2017.

Όπως θα διαβάσετε η διεύθυνση Υγιεινής ζητά διακαώς να απαντηθεί το ερώτημα για το πως βρέθηκε το νερό του Κεφαλοβρύσου στο δίκτυο του Αιτωλικού, μιας και σύμφωνα με τις εντολές που είναι ακόμη εν ισχύει, το Αιτωλικό υδροδοτείτε από τη γεώτρηση στη θέση Τσαγκρινέικα και τα γειτονικά δίκτυα του Χρυσοβεργίου, του Νεοχωρίου και της Σταμνάς να συμπληρώνουν τις ποσότητες που ενδεχομένως να λείπουν από την κατανάλωση.

Το μόνο που εισέπραξε όμως από τη ΔΕΥΑΜ ήταν μια μεγαλόπρεπη σιωπή.

Τουναντίον μάλιστα, με συνεχείς ανακοινώσεις στο τύπο, παραπληροφορεί εδώ, λέγοντας ότι: Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Αιτωλικού να μην χρησιμοποιούν το νερό για πόση ,προληπτικά ,έως ότου διερευνηθεί το πρόβλημα οσμής που παρουσιάστηκε σε ορισμένες περιοχές του δικτύου την 1-11-2017. Δείγματα νερού έχουν ληφθεί τόσο από την ΔΕΥΑΜ όσο και από την Διεύθυνση Υγείας.
Με νεότερη ανακοίνωση θα ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα και την υδροδότηση των περιοχών αυτών.
Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ
Κοντογιάννης Γεώργιος

Δηλαδή, για τον κ. Κοντογιάννη δεν έγινε και τίποτα σπουδαίο, οπότε προληπτικά και μόνο, μην πίνετε νερό.

Στην επόμενη ανακοίνωση η ΔΕΥΑΜ ξεπερνάνε κάθε όριο γελοιότητας και στέλνουν στο θάνατο (αυτή τη φορά εσκεμμένα), τους κατοίκους των κάτωθι περιοχών, λέγοντάς τους ψευδώς ότι αυτοί πίνουν νερό από αλλού και όχι από το Κεφαλόβρυσο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3 (εδώ)
Οι περιοχές Χαλίκι, Μαγούλες, Κεφαλόβρυσο, Άγιος Ιωάννης, Σταθμός, Νησί Αιτωλικού, Μπούζα και Αστροβίτσα υδροδοτούνται από τις γεωτρήσεις Χρυσοβεργίου, Νεοχωρίου, Μάστρο και Τσαγκριναίικων, όπως ίσχυε έως χθες. Η πηγή Κεφαλοβρύσου έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και δεν υδροδοτεί πλέον ούτε περιοχή του Κεφαλοβρύσου.
Ο Αντιπροεδρος της ΔΕΥΑΜ
Κοντογιαννης Γιωργος

Δηλαδή, κάτι έγινε βρε παιδί μου, δεν ξέρουμε τι ακριβώς αλλά, μπορεί και να ήταν ο σεισμός στην Ηγουμενίτσα ή στα Ανώγια της Κρήτης που προκάλεσε αυτή τη δυσοσμία, όμως εσείς συνεχίστε την πόση και χρήση του νερού άφοβα, μιας και υδροδοτείστε από ... τα γειτονικά δίκτυα, όπως εξάλλου γίνονταν μέχρι σήμερα.

Στη δε τέταρτη ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜ βρίσκετε σε πανικό, αλλά συνεχίζει ακάθεκτη να παραπληροφορεί, παροτρύνοντας τους δημότες να πίνουν νερό, αλλά να μην πλένουν τα αυτοκίνητά τους και να μην ποτίζουν τα λουλούδια τους. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και όμως ΑΛΗΘΙΝΟ.

4η Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜεσολογγίου (εδώ)
Νοέμβριος 05, 2017
Παρακαλούμε τους καταναλωτές της ΔΚ Αιτωλικού να περιορίσουν τη χρήση του νερού του δικτύου αυστηρά για οικιακές ανάγκες και όχι για πλύσιμο χώρων, αυτοκινήτων, πότισμα κήπων κλπ.
Η πτώσης πίεσης στο δίκτυο ύδρευσης λόγω της αύξησης των περιοχών που υδροδοτούνται από τις γεωτρήσεις των Τσαγκριναίικων, της παρατεταμένης ανομβρίας και της αυξημένης ζήτησης για αρδευτικούς σκοπούς δεν μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερες ανάγκες πλην της οικιακής.
Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ
Κοντιογιάννης Γιώργος

(Και κάπου εδώ τέλειωσαν οι ανακοινώσεις για το νερό του Αιτωλικού)


Όλα αυτά βέβαια για να μην απαντηθεί το ερώτημα, πως γίνεται τώρα που έχει σφραγιστεί η πηγή του Κεφαλοβρύσου να έχει πέσει η πίεση στο δίκτυο και το καλοκαίρι με επίσης σφραγισμένη την πηγή, αλλά με πολλαπλάσιους κατοίκους η πίεση να ήταν παραπάνω από ικανοποιητική;


Με απλά λόγια μας κορόιδευαν όλους, όχι μόνο τους κατοίκους, αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες, ώστε ο καραπάνος να πάρει το 25% της προμήθειας από την δήθεν επένδυση της πηγής του Κεφαλοβρύσου της τάξεως των 1.700.000 ευρώ.

Κάποιοι όμως δεν κορόιδευαν μόνο εμάς, κορόιδευαν και τους εαυτούς τους, τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, για να εισπράξουν το όποιο αντάλλαγμα σε χρήμα ή σε θέση ή σε διορισμό.

Και δεν χτυπά η καμπάνα για άλλον εκτός από τα γνωστά καραπανάκια του Αιτωλικού, τους δημοτικούς μας συμβούλους που δώσανε όρκο τιμής να υπερασπιστούν τον τόπο μας από κάθε κίνδυνο.

Έλα όμως που ο όρκος τιμής για αυτούς είχε συγκεκριμένο αριθμό μηδενικών!
Έλα όμως που εξαγοράστηκαν από έναν επικίνδυνο τυχοδιώκτη δήμαρχο, για να εξασφαλίσουν το μηνιάτικό τους και τα αναλώσιμα για το σπίτι τους.
Έλα όμως που ακόμη και τώρα αντί να ζητήσουν συγνώμη για τα όσα δεινά έφεραν στον τόπο μας, προσπαθούν να καθησυχάσουν και με πλήρη συνείδηση να στείλουν ακόμη και στο τάφο τους συμπολίτες τους !

Πιστεύουμε ότι πλέον η δικαιοσύνη δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η φαρσοκωμωδία, αλλά ακόμη και αυτή αν δεν μπορέσει, να είναι κάποιοι βέβαιοι ότι η κοινωνία του Αιτωλικού θα αντιδράσει και αυτή η αντίδραση δεν θα είναι της άφεσης των αμαρτιών.

Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους, σε όσους έχει μείνει έστω και λίγη τσίπα, λίγη αξιοπρέπεια, να παραιτηθούν αύριο κιόλας.

Είναι ντροπή σας να λέγεστε Αιτωλικιώτες

Δεν είναι κακό να αποτυγχάνει, κακό είναι να επιβάλεις την αναξιότητα σου ως δημιουργία για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: