Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Σύλλογος Αλιέων Αιτωλικού - Δελτίο Τύπου για η Λαϊκή Αγορά



Απαράδεκτη κρίνετε η εικόνα που παρουσιάζει η λιμνοθάλασσα, μετά το πέρας της Λαϊκής Αγοράς της Παρασκευής, στην ανατολική πλευρά του Αιτωλικού.

Σεβόμαστε το εισόδημα κάθε επαγγελματία που δραστηριοποιείτε με αυτή τη μορφή εμπορίου, αλλά απαιτούμε και αυτοί να σέβονται το δικό μας μεροκάματο, όταν μάλιστα αυτό στηρίζετε στη σωστή λειτουργία του οικοσυστήματος.

Σωστή λειτουργία του οικοσυστήματος με σακούλες νάιλον και κάθε λογής προϊόν συσκευασίας, αλλά ακόμη και απόβλητα από τη προσωπική ανάγκη τόσων ανθρώπων, δεν νοείτε.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει παντελής έλλειψη υποδομών από τη δημοτική αρχή ακόμη και για τα στοιχειώδεις , όπως καλαθάκια απορριμάτων, δημόσιες τουαλέτες και έλεγχος για τη σωστή λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς του Αιτωλικού.

Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία, ούτε άλλοθι

- Καλούμε τη δημοτική αρχή να προβεί σε άμεση αντικατάσταση της τοποθεσίας που γίνετε η Λαϊκή Αγορά, σε τοποθεσία όπου δεν θα έχει καμιά επαφή με τη Λιμνοθάλασσα.

- Να τοποθετηθούν καλαθάκια σε όλο το μήκος της περιμετρικής οδού του νησιού του Αιτωλικού

- Να καθαριστεί η παραλία από τα σκουπίδια, τα οποία είναι συσσωρευμένα ήδη αρκετά χρόνια.

- Να επαναλειτουργήσει ο Βιολογικός Σταθμός του Αιτωλικού και όχι να πετάγονται τα λύματα χωρίς καμιά επεξεργασία, απευθείας στη Λιμνοθάλασσα, με τα γνωστά αποτελέσματα του ευτροφισμού και της εκρηκτικής ανάπτυξης των φυκιών.

Το γεγονός ότι η Λαϊκή Αγορά, γειτνιάζει με τα σχολικά συγκροτήματα του Παιδικού Σταθμού και του δεύτερου δημοτικού σχολείου, καθιστά άμεση και επιτακτική την ανάγκη για μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς σε άλλη τοποθεσία.




http://aliisetolikou.blogspot.gr/2017/05/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: