Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Η ΑΙΧΜΗ (φυλλάδα του Μεσολογγίου) ανατρέπει τα δεδομένα... φυσικό φαινόμενο τα φύκια στη Νίδοβα, (μπομπή οβραίων χαρά Ρωμαίων)

Για ακόμη μια φορά η φυλλάδα του Μεσολογγίου Αιχμή δηλώνει παρούσα δια της υπογλυκαιμίας από το γλύψιμο στο καραπάνο, μπας και τους πετάξει κάποιο κόκκαλο από τη χρυσόσκονη της εξουσίας και του Μαμωνά.
Ως γνωστό όμως, ο δήμαρχούλης του Μεσολογγίου το ξύγκι το κρατά για τον εαυτό του και δύσκολα μοιράζεται τον κύριο καθοδηγητή του που είναι ο Μαμωνάς.

Όταν το κάνει, απαιτεί σκυλίσια υπακοή και δημόσιο γλύψιμο από τον κάθε υποψήφιο.

Έτσι λοιπόν και η κακομοίρα η Αιχμή, στα πλαίσια του (εγώ είμαι ο καλύτερος γλείφτης) χρησιμοποιεί τη δυστυχία και την υποβάθμιση μιας ολόκληρης πόλης, ώστε να παραπλανήσει τους ίδιους τους δημότες, ότι για την κατάντια της πόλης τους ή της λιμνοθάλασσας, θα πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια στο υπερπέραν και έτσι, να αποδείξει στο δημαρχούλη του Μεσολογγίου, ότι είναι άξιοι στο ρόλο που τους ανάθεσε.

Έτσι λοιπόν επιστράτευσε όποια λέξη έχει σχέση με τη λιμνοθάλασσα και με φυσικά φαινόμενα, ώστε να κάνει το άσπρο μαύρο και τις φακές κρέας, για τον καθαγιασμό του  εντολοδόχου της.

Με πηχυαίο τίτλο Το υδρόθειο πνίγει ξανά το Αιτωλικό, αρχίζει το πανηγυράκι της φυλλάδας. Τι σχέση έχει το υδρόθειο με τη πρασινάδα που έχει σκεπάσει τη Νίδοβα μόνο η Αιχμή ξέρει.
Όπως πολύ καλά ξέρει  και αυτός που τα σχεδιάζει όλα αυτά.

Αν είναι το υδρόθειο που πνίγει το Αιτωλικό αυτές τις μέρες, τότε ξυπνάνε οι θύμισες άλλων εποχών που φτάνουν ακόμη και εκατονταετίες πίσω, οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το σήμερα και με τις ευθύνες της δημοτικής αρχής.

Μετά όμως το αναιρεί και λέει "Εδώ και λίγες μέρες οι κάτοικοι του Αιτωλικού παρατήρησαν την ανάπτυξη της «λάπας» στην επιφάνεια της λιμνοθάλασσας, το επονομαζόμενο πλαγκτόν."

Σε αυτό το σημείο η φυλλάδα θέλει να αποδείξει ότι τη γλώσσα μπορεί να τη χρησιμοποιεί ποικιλοτρόπως και όχι μόνο για γλύψιμο.

Στη συνέχεια ρίχνει και ένα βαθύ ψευδοεπιστημονικό κλάμα για το φυσικό φαινόμενο που έχει κυριεύσει τη λιμνοθάλασσα το οποίο έχει σοβαρές επιπτώσεις όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά και στην υγεία των ανθρώπων.
Το τελευταίο είναι η επίκληση της ανοχής και της συμπάθειας των κατοίκων, απέναντι στις μπούρδες που εξαπολύει η φυλλάδα για τα φυσικά φαινόμενα που μας εκδικούνται.

Τα καραπανάκια βέβαια, συνεχίζουν να βολεύονται στο Βιλαμπάχο, το ότι μια φυλλάδα και ένας ψευτοδήμαρχος, διαλύουν την πόλη τους και εξευτελίζουν τους συμπολίτες τους, ποσώς τους ενδιαφέρει.

Διαβάστε το άρθρο της φυλλάδας


Το υδρόθειο πνίγει ξανά το Αιτωλικό

Εδώ και λίγες μέρες οι κάτοικοι του Αιτωλικού παρατήρησαν την ανάπτυξη της «λάπας» στην επιφάνεια της λιμνοθάλασσας, το επονομαζόμενο πλαγκτόν.

Το φαινόμενο αυτό που παρατηρήθηκε εξαιτίας του φυτοπλαγκτόν το οποίο έχει εμφανιστεί στην επιφάνεια της λιμνοθάλασσας από την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό με...απρόβλεπτες συνέπειες όχι μόνο για το οικοσύστημα αλλά κυρίως για την ανθρώπινη υγεία των κατοίκων.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


http://www.aixmi-news.gr/mesologi/aitoliko/157-aitoliko/58308-to-ydrotheio-pnigei-ksana-to-aitoliko.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: