Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Μεγάλη τιμή για το Αιτωλικό. Ο δήμαρχος Μεσολογγίου και ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας θα φάνε κοψίδια στε ταβέρνα της πόλης, για να τιμήσουν τους πεσόντες του Ντολμά.

Με την ευκαιρία της επετείου της μάχης του Ντολμά μαθαίνουμε ότι, μεγάλος ανταγωνισμός αναμένετε, ανάμεσα στο επιτελείο του δημάρχου και αυτό του περιφερειάρχη, για το ποιος θα φάει τις περισσότερες μπριζόλες, σε γνωστή ταβέρνα της πόλης του Αιτωλικού.

Το υπερθέαμα είναι μια προσφορά του καραπάνου προς τον περιφερειάρχη, για να πεισθεί και ο ίδιος ότι πρόβλημα στο Αιτωλικό με τους ψηφοφόρους δεν υπάρχει.

Πρόβλημα παρουσιάστηκε τη τελευταία στιγμή, δυστυχώς με την αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας κ.Σταρακά η οποία απ' ότι μαθαίνουμε, νηστεύει και για τη συμμετοχή της έθεσε ως προϋπόθεση την ύπαρξη Αστακού με μακαρόνια αλντέντε.

Άρα ο βαθμός δυσκολίας για την ομάδα του περιφερειάρχη θα είναι αρκετά μεγαλύτερος.

Όμως ο δήμαρχος με μια κίνηση ματ, θέλοντας βέβαια εκτός των άλλων να αποδείξει ότι είναι και τζέντλεμαν, αντί για μπριζόλες παρήγγειλε εντεροφλεμονοσυκοτοπαιδοκοκκαλάκια, πρωτίστως για να φέρει το διαγωνισμό στα ίσα, αφετέρου γιατί δηλώνει θλιμμένος για τους πεσόντες του Ντολμά και δεν θα έχει όρεξη.

Άρα το βάρος πέφτει στα καραπανάκια του Αιτωλικού, στα οποία τους ευχόμαστε καλοφάγωτα με την ελπίδα να νικήσουν και να μας βγάλουν ασπροπρόσωπους.

Μαθαίνουμε επίσης ότι το νερό που θα υπάρχει πάνω στο τραπέζι θα είναι από την πηγή του Κεφαλοβρύσου.
Δεν παίρνουμε όρκο γι' αυτό το τελευταίο, διότι μπορεί να είναι παραπληροφόρηση από τα καραπανάκια του Αιτωλικού, γιατί θέλουν με αυτό το τρόπο να αποδείξουν ότι αντιστέκονται και στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Αιτωλικιωτών.

Που είσαι ορέ καπετάνιο;
Σήκω από το τάφο σου επιτέλους.
Πάρε το γιαταγάνι σου και ξαπόστειλε τους θεομπαίχτες από τον ιερό τούτο τόπο.

                                                                                              Η Γέκια 


Δεν υπάρχουν σχόλια: