Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Από το 1988, η πρώτη μελέτη για το πρόβλημα της πηγής Κεφαλοβρύσου. Επί 30 χρόνια ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα.


Εμείς θα ξεψαχνίσουμε τη μελέτη του 1988 και θα την συγκρίνουμε με αυτή που κατέθεσε η εταιρεία Γεώσφαιρα και πληρώθηκε 22.000 ευρώ από τον γαλαντόμο δήμαρχο του Μεσολογγίου.

Πιστεύουμε ότι η αποκάλυψη της Επιτροπής Αγώνα ξεπερνά τα όρια ενός απλού σκανδάλου ή μιας απλής διαπλοκής.

Αν επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες μας, οι κύριοι αυτοί μαζί με τον χρηματοδότη τους, πρέπει να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Μείνετε συντονισμένοι.


Μ.Ε.Π

============================================================================================================================================================================================================================================================================================================
Μεγάλες οι ευθύνες των πρώην δημάρχων του δήμου Αιτωλικού, που συνεχίζονται και κορυφώνονται στους επόμενους Καλλικρατικούς δημάρχους. Το πρόβλημα έχει ήδη εντοπιστεί από την δεύτερη δημαρχία του αείμνηστου Φούντα και από τότε δεν έχει αντιμετωπιστεί.

Μεγάλες και οι ευθύνες του σημερινού δημάρχου που αφού εκμεταλλεύτηκε το θέμα για να εκλεγεί, παραμυθιάζοντας τον κόσμο ότι θα έδινε άμεση λύση, το έχει αφήσει να χρονίζει εδώ και 2,5 χρόνια από την εκλογή του, παίζοντας με την υγεία του λαού του Αιτωλικού.

23 χρόνια οι δήμαρχοι του Αιτωλικού και 7 χρόνια οι Καλλικρατικοί δήμαρχοι, έχουν αφήσει το πρόβλημα να σέρνεται. Γιατί άραγε; Υπάρχουν άλλα συμφέροντα εκτός από την υγεία του πληθυσμού; Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι της τωρινής, αλλά και προηγούμενων δημοτικών αρχών γνώριζαν και δεν έκαναν τίποτα. Πρόκειται για αυτούς που εμφανίζονται κατά καιρούς ως σωτήρες, βάζοντας όμως ο καθένας ένα λιθαράκι στην ...υποβάθμιση και αποσύνθεση του Αιτωλικού.


Η μελέτη ήρθε στα χέρια μας τις προηγούμενες μέρες και δείχνει με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι το Αιτωλικό δεν έφτασε τυχαία στον έσχατο σημείο.

Είχε ζητηθεί στο ΙΓΜΕ, από τον δήμο Αιτωλικού το 1988, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Ενδεικτικά, το πρώτο από τα τρία θέματα που λέει η μελέτη ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί, είναι οι βόθροι των σπιτιών πάνω από την πηγή, οι οποίοι απομονώθηκαν από την ΔΕΥΑΜ πριν 2 χρόνια (δηλ. μετά από 27 χρόνια από την εκπόνηση της μελέτης).


Διαβάστε την μελέτη και ιδίως τις σελίδες 6,7,8, όπου αναφέρει και την λύση που προτείνει, που είναι απλή, σύντομη και φθηνή.
1988, ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ, ΥΔΡΟΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ‘


https://sosetoliko.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: