Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

«Δύο ανωμαλίες»: Νέα ανακάλυψη αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον για την Πυραμίδα της Γκίζας (βίντεο)

Τον Ιούνιο, ο κόσμος εξεπλάγη όταν έγινε γνωστό ότι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα λάθος στην κατασκευή της Μεγάλης Πυραμίδας.

Το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου επιβεβαίωσε την ύπαρξη των «δύο ανωμαλιών» στο εσωτερικό της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας, αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Mundo.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου, η μια από τις ανωμαλίες που βρέθηκαν είναι στην κορυφή της εισόδου στη πυραμίδα, η οποία είναι ηλικίας 4.500 ετών. Η άλλη ανωμαλία βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του ...ενός από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου.

Μέχρι στιγμής, το αιγυπτιακό υπουργείο δεν έχει αναφερθεί λεπτομερώς στο είδος ή στη φύση των ανωμαλιών. Σημείωσε ότι προτίθεται να συνεχίσει να μελετά τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες και να ρίξει φως σε ένα από τα αινιγματικά μνημεία στον κόσμο.

Η είδηση σηματοδοτεί το πρώτο έτος του προγράμματος «Σάρωση των Πυραμίδων», με στόχο να ερευνηθεί το εσωτερικό των πυραμίδων της Αιγύπτουανέλαβε να ερευνήσει το εσωτερικό των πυραμίδων της Αιγύπτου με την ανίχνευση μιονίων , υπέρυθρη θερμογραφία και φωτογραμμετρίας.






Τον περασμένο Ιούνιο είχε ανακοινωθεί ότι η ανατολική πλευρά της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας ήταν περίπου 14,1 εκατοστά μεγαλύτερο από ό, τι η δυτική πλευρά, σύμφωνα με την έρευνα του αμερικανού μηχανικού και αρχαιολόγου Glen Dash, που διεξήχθη από κοινού με τον διάσημο αιγυπτιολόγο Mark Lehner .

Δεν υπάρχουν σχόλια: