Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Σύσκεψη στο Υπουργείο με τον υπ. κ Σκουρλέτη, το ΙΓΜΕ και την επιτροπή αγώνα του Αιτωλικού. Άφαντος ο καραπάνος !!!

Η πρώτη από τις συσκέψεις που υποσχέθηκε ο υπουργός εσωτερικών κ. Σκουρλέτης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12, στο υπουργείο εσωτερικών, στην Αθήνα.
Μόλις επιστρέψαμε από την πρώτη συνάντηση, στην Αθήνα.


Στη σύσκεψη, υπό τον κ. Σκουρλέτη, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκπρόσωποι του Δήμου και της ΔΕΥΑΜ με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, (κ. Καραπαπάς, Σολδάτος,Σταματάτος) εκπρόσωποι της Επιτροπής Πολιτών για το νερό και την θάλασσα στο Αιτωλικό (κ. Γκίζας, Ζηνεμπής, Τσίτζου, και από την Αθήνα ο κ. Γ. Λιάπης), ο Γενικός Διευθυντής του ΙΓΜΕ Ρουσέτος Λειβαδάρος, στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών και ειδικοί επιστήμονες. Συμμετείχαν επίσης, οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου.


Σε μια συζήτηση 2 ωρών αναλύθηκαν από τους επιστήμονες, τα θέματα των λύσεων για το νερό.


Δυστυχώς υπάρχει αλλαγή στην στάση του δημάρχου και της ΔΕΥΑΜ, σε σχέση με αυτά που ανακοινώθηκαν από τον δήμαρχο στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, κάτι που καταγγέλθηκε αμέσως από την επιτροπή πολιτών.

Πλέον επαναφέρουν στο προσκήνιο την πηγή Κεφαλοβρύσου.
Το πολύ θετικό όμως είναι ότι το ...ΙΓΜΕ (ο κατεξοχήν κατάλληλος κρατικός φορέας ) θα αναλάβει ενεργό ρόλο συντονισμού και ελέγχου στο θέμα της μελέτης και των ενδεχόμενων άλλων λύσεων. Θα ακολουθήσει και άλλη συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο.
Περισσότερες λεπτομέρειες αύριο.


Εδώ μπορείτε να βρείτε το δελτίο τύπου του υπουργείου:


http://www.ypes.gr/el/MediaCenter/Minister/PressReleases/?id=64acf057-d0d2-4b90-9e01-066b5cdb3909

SOS Αιτωλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: