Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Πρόταση για Μουσείο Λιμένος στο Αιτωλικό....( για το κατάστημα της εξέδρας που είναι παράνομο)

Πρόταση στo πλαίσιο του διασυνοριακού Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Greece-Italy 2014-2020″ καταθέτει ο δήμος Μεσολογγίου και αφορά το πρώην δημοτικό κατάστημα της Εξέδρας.

Μπράβο και συγχαρητήρια... είναι όμως έτσι;

Η πρόταση όπως είναι σήμερα η κατάσταση δεν μπορεί να υλοποιηθεί, γιατί το συγκεκριμένο οίκημα δεν έχει οικοδομική άδεια και έχει χτιστεί αρκετές δεκαετίες πριν, μπαζώνοντας την τότε παραλία.

Από τότε μέχρι σήμερα όποιες προσπάθειες έγιναν από όλες τις δημοτικές αρχές είτε να ενοικιάσουν είτε να νομιμοποιήσουν το οίκημα, έπεσαν στο κενό.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εμμονή του δωσίλογου δημάρχου γαλάνη, να το ενοικιάσει στην Εθνική Τράπεζα. Το εγχείρημα απέτυχε, όχι γιατί ο δήμαρχος άκουσε τους δημότες που αντιδρούσαν, αλλά γιατί η ίδια η τράπεζα το απέρριψε, λόγο έλλειψης οικοδομικής άδειας.
Το ίδιο συνέβη και με τον κατσούλη, που ήθελε να εντάξει την Εξέδρα σε αναπτυξιακό πρόγραμμα. Και αυτή η πρόταση απορρίφθηκε, τη στιγμή που καλέστηκε να προσκομίσει την οικοδομική άδεια του κτιρίου.

Άρα όσοι περιμένουν να δουν Μουσείο σχετικό με την Λιμνοθάλασσα και την Αλιεία της, ας πιάσουν στασίδι μαζί με τον πρώην επόπτη αλιείας, δημητρίου, που ήθελε διακαώς την μετατροπή της Λιμνοθάλασσας και των Ιβατιών, σε αντικείμενο οικοτουριστικής περιήγησης, μπας και δουλέψει η οικοτουριστική εταιρεία της συζύγου του.

Το πρόβλημα όμως που προκύπτει είναι, τι έγινε με το νόμιμο τμήμα της Εξέδρας, όπου στεγάζονταν το ΚΕΠ του Αιτωλικού.

Εκεί εντελώς ξαφνικά είδαμε να ξεφυτρώνει ιατρείο.

Αλήθεια έχει καμιά σχέση ο σημερινός γιατρός και χρήστης του κτιρίου με τον δήμαρχο καραπάνο;

Πριν το ενοικιάσει από το δήμο ο γιατρός, ο δήμαρχος το έβγαλε στη δημοπρασία;

Πριν το βγάλει δημοπρασία, είχε πάρει τη σχετική, αλλά και υποχρεωτική απόφαση το δημοτικό συμβούλιο του Μεσολογγίου;

Πιστεύει κάποιος ότι η Εξέδρα θα έχει την ίδια τύχη που είχε και το κτίριο (πρώην DIA) με την νομιμοποίηση από το γνωστό αρχιτέκτονα της πόλης, όπου υπάρχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, αλλά μισθώθηκε σε μεγάλη και γνωστή αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ; 

Αυτά για αρχή. Πολύ το χρήμα καραπάνο ... και βρομάει !!!

Διαβάστε το άρθρο για το νέο Μουσείο της πόλης μας.


Συγκεκριμένα προτάθηκε στο ∆ήμο Μεσολογγίου στο πλαίσιο του προγράμματος Ελλάδα-Ιταλία, να συμμετάσχει σε εταιρικό σχήμα με επικεφαλής εταίρο το ∆ήμο του Τρικάσε και να συνυποβάλλει πρόταση για το έργο MUSE. Η πρόταση για το έργο MUSE αφορά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υφιστάμενων Port museums ή τη δημιουργία νέων στην επιλέξιμη περιοχή του έργου. Τα port museums μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες για την έρευνα, τη συλλογή, την ανταλλαγή και εμβάθυνση των γνώσεων που σχετίζονται με τη θάλασσα και τις παραδόσεις της αξιοποιώντας την κουλτούρα της θάλασσας και των αλιέων και των σχετικών παραγωγικών δραστηριοτήτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή.

εξέδραΟ συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης μπορεί να φτάσει έως τα 3.000.000€ και για τον ∆ήμο Μεσολογγίου θα μπορούσε να είναι έως και 500.000€. Ο δήμος Μεσολογγίου προτείνει την κατασκευή μουσείου Λιμένος στον χώρο της «Εξέδρας» στο Αιτωλικό, όπου εκτός από την ανακαίνιση του κτιρίου της «Εξέδρας» αλλά και του περιβάλλοντα χώρου, προβλέπεται ο εξοπλισμός του μουσείου (οθόνες προβολής 3D, κατασκευή εκθεμάτων) αλλά και στελέχωσή του για δύο χρόνια.

http://www.agrinioculture.gr/2016/11/11/protasi-gia-mousio-limenos-sto-etoliko-apo-to-dimo-mesolongiou/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΧΗΡΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Ως ΑΚΙΝΗΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.ΩΣΤΌΣΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ ΣΕ ΑΙΓΙΑΛΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ