Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Τελικά όχι μόνο είναι άχρηστες οι βιταμίνες… αλλά ίσως μας κάνουν και κακό!

Εδώ και δεκαετίες, όλες οι έρευνες έχουν αποτύχει να βρουν οποιαδήποτε σημαντική απόδειξη ότι οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα κάνουν έστω και λίγο καλό στον οργανισμό μας.

Στην πραγματικότητα μάλιστα, πρόσφατες μελέτες τείνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση, αφού διαπίστωσαν ότι ορισμένες βιταμίνες μπορεί τελικά να κάνουν κακό στην υγεία μας.

Αρκετές από αυτές έχουν συνδεθεί με αύξηση σε ορισμένες μορφές καρκίνου, ενώ άλλες έχουν συνδεθεί με την αύξηση του κινδύνου άλλων ασθενειών, όπως για παράδειγμα να αναπτυχθούν πέτρες στα νεφρά!


Και μια μεγάλη νέα μελέτη από χθες Τετάρτη (που δημοσίευσε το Business Insider) μας δείχνει ότι παρά την αυξανόμενη γνώση που λαμβάνουμε για κάποια πράγματα και την συνεχή πληροφόρηση για κάποια άλλα, οι συνήθειες μας κατά την τελευταία δεκαετία, έχουν μείνει ίδιες και απαράλλακτες!

Δεν αλλάζουμε δηλαδή με τίποτα αυτά που μάθαμε από τους γονείς μας, τους φίλους μας ότι και να διαβάσουμε ότι και να μας πουν επιστήμονες.

Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά είναι ένα ...γενικό φαινόμενο.

Άλλη συζήτηση μεγάλη.

Ας μείνουμε στο θέμα, το οποίο είναι ότι δεν χρειαζόμαστε βιταμίνες και συμπληρώματα για να αντέξουμε την δουλειά, να αντέξουμε το διάβασμα, να αντέξουμε την γυμναστική.

Και γιατί δεν τα χρειαζόμαστε όλα αυτά;

Γιατί πολύ απλά αν τρως ισορροπημένα δεν χρειάζεσαι να παίρνεις έξτρα πολυβιταμίνες, αν τρως φρούτα δεν χρειάζεσαι αντιοξειδωτικά και έξτρα βιταμίνη C, αν τρως σολωμό ή τόνο δεν χρειάζεσαι βιταμίνη Β3

Για να μην μιλήσουμε καλύτερα για υαλουρονικό και αλόες βέρες…



Δεν υπάρχουν σχόλια: