Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Που ήταν ο Ν. Φαρμάκης του Κατσανιώτη, όταν χτίζονταν σπίτια εντός της λίμνης;

Με ένα πύρινο Δελτίο Τύπου ο Ν. Φαρμάκης καταφέρεται εναντίον του Βαρεμένου, για την υπερχείλιση της λίμνης Λυσιμαχία.

Τελικά σε αυτή τη χώρα μόνο το παράλογο είναι λογικό.

Όλοι μας έχουμε δει ταξιδεύοντας για Αγρίνιο, τα παράνομα σπίτια που είναι χτισμένα εντός της λίμνης.
 Εκεί κάθε χρόνο και μετά από έντονη βροχόπτωση παρατηρείτε άνοδος της στάθμης της λίμνης, μέχρι που φτάνει στο ύψος, από τις αυλές αυτών των σπιτιών. Κάθε χρόνο λοιπόν, ο εκάστοτε κομματάρχης Νομάρχης (παλαιότερα) και Περιφερειάρχης τώρα, αντί να διώξει τους παρανομούντες από τα καταπατημένα εδάφη, διατάσσει να ανοίξουν οι διώρυγες και να διοχετευθούν τεράστιες ποσότητες νερού σε άλλη περιοχή.

Αυτή η περιοχή είναι το κανάλι του Αιτωλικού, μιας και η διαδρομή της διώρυγας συχνά παθαίνει καθίζηση.

Αποτέλεσμα είναι το κανάλι του Αιτωλικού να γίνεται αποδέκτης ακάθαρτων νερών, εμπλουτισμένων με φυτοφάρμακα και όλο το σκουπιδαριό που παρασέρνονται από αυτά τα νερά.
 Το χειρότερο όμως  είναι, ότι το αλμυρό νερό του καναλιού, σε μια νύχτα γίνεται γλυκό, με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις στην αλιεία.

Έρχεται λοιπόν κάθε κύριος Φαρμάκης, με απώτερο σκοπό την προσέγγιση πελατειακών ψήφων και επιρρίπτει ευθύνες σε όποιον δει μπροστά του, γιατί βράχηκε ακόμη μια φορά το σπίτι του καταπατητή.

Ολόκληρο σύνολο μεροκαματιάρηδων ψαράδων που χάνουν τη δουλειά τους, δεν τον απασχολεί διόλου.

Για μαζέψτε εκεί στο συνδυασμό σας κ. Κατσανιώτη, όλο αυτό το συρφετό των αποτυχημένων πολιτικάντηδων, όχι τίποτε άλλο, γιατί αν όχι εσείς θα τους μαζέψει η κοινωνία.

Διαβάστε ... αν θέλετε το Δελτίο Τύπου του κ. Φαρμάκη.

Φαρμάκης: Πού ήταν ο Βαρεμένος όταν πλημμύριζε κάθε χρόνο η Λυσιμαχία;
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επικοινωνία του με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας σχετικά με την υπερχείλιση της Λυσιμαχίας. Η ανακοίνωση Βαρεμένου προκάλεσε την αντίδραση του Περιφερειακού Συμβούλου Νεκτάριου Φαρμάκη που υποστηρίζει πως «μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει η ανακοίνωση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Βαρεμένου, σχετικά με τις διώρυγες Δ20 και Δ28, οι οποίες όπως μας πληροφορεί ο κ.Βουλευτής, θα παραμείνουν ανοιχτές ...κατόπιν φυσικά ενεργειών του!».

Αναλυτικά αναφέρει ο Νεκτ. Φαρμάκης:
Η τακτική του «κατόπιν ενεργειών μου» φαίνεται ότι έχει επανέλθει στη μόδα και δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι κάποιοι θεωρούν τους πολίτες «ιθαγενείς» στους οποίους μπορούν να επιδεικνύουν «καθρεφτάκια» προς εντυπωσιασμό.
Είμαστε όμως στο 2016 και τέτοιες τακτικές δεν τιμούν κανένα. Το ζήτημα της υπερχείλισης της Λυσιμαχείας δεν είναι τωρινό. To ζούμε –όσοι τουλάχιστον ζούμε εδώ- σε ένταση τουλάχιστον 5 χρόνια.
8.500 στρέμματα ιδιωτικής γης, κάθε χρόνο, πλημμυρίζουν από την υπερχείλιση της λίμνης και το ζήτημα δεν είναι ούτε απλό ούτε λύνεται με ένα τηλέφωνο! Οι προσπάθειες πολλών όλα αυτά τα χρόνια είναι συνεχείς. Οι οχλήσεις προς τους εμπλεκόμενους φορείς επίσης πάμπολλες. Τόσο από πολίτες όσο και από το πολιτικό προσωπικό της περιοχής (κυρίως αυτοδιοικητικούς). Πού ήταν άραγε ο κ.Βαρεμένος όταν πλημμύριζε κάθε χρόνο η περιοχή; Πού ήταν στις διεκδικήσεις των τοπικών κοινωνιών αλλά και της αυτοδιοίκησης για λήψη πρωτοβουλιών για τον καθαρισμό του Δίμηκου ποταμού, που είναι επιβαρυντικός παράγων που επιτείνει το πρόβλημα; Ποια είναι η θέση του σχετικά με την ευθύνη του ΓΟΕΒ για το άμεσο άνοιγμα των διωρύγων κάθε φορά που υπάρχει ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή; Ποια η πρωτοβουλία που πήρε για την οριστική επίλυση του ζητήματος;
Είναι αν μη τι άλλο θλιβερό, εν έτει 2016, τη στιγμή που η χώρα μας βιώνει με τον χειρότερο τρόπο τα αποτελέσματα πολιτικών που «πέθαναν» κάποιοι να παλεύουν να τις «αναστήσουν». Ένα είναι σίγουρο: Οι Αιτωλοακαρνάνες δεν θα το επιτρέψουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: