Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ! Τι έχει συμβεί…

Οικονομικά σκάνδαλα, μυστικά συμβούλια και μαχαιρώματα για τα ύπατα αξιώματα, συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες της Μεγάλης Στοάς της Αχαρνών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, μετά από καταγγελίες μελών της, έγινε έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στα άδυτα της στοάς των μασόνων, η οποία έφερε στο φως «μαύρη τρύπα» ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης και της ηθικής αυτουργίας σε βάρος του λογιστή της Στοάς και των συνεργατών του.

Την ίδια ώρα, πόλεμος έχει ξεσπάσει στους κόλπους των τεκτόνων και αφορά το Υπατο Συμβούλιο και την Εκλογή του Ραφαήλ Ντε Σιγούρα στον «ύπατο βαθμό», ο οποίος σύμφωνα με τις δικές του (τότε) καταγγελίες, απομακρύνθηκε κάτω από περίεργες συνθήκες.

Επειτα από δικαστικές μάχες που διήρκεσαν περίπου μια δεκαετία, με απόφασή του ο Αρειος Πάγος τον δικαίωσε, κρίνοντας πως πρέπει να επιστρέψει στη θέση του «Υπατου Μεγάλου Ταξιάρχη» στο Υπατο Συμβούλιο του Σκωτικού Τύπου.

Σε ένα δεύτερο μέτωπο, η Γενική Συνέλευση του Ιανουαρίου του 2016 και οι εκλογές, έγιναν αφορμή να ξεσπάσει έριδα ανάμεσα στη ... διοίκηση και κάποια μέλη.

Διαγραφές μελών, παράνομες συνελεύσεις, μεταμεσονύχτιες εκλογές και πολλά άλλα ακόμα καταγγέλλονται από μέλη που έχουν καταθέσει αίτηση ακύρωσης των τελευταίων εκλογών.

Ελλειμμα ύψους 1.5 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τις οικονομικές ατασθαλίες, στην αίτησή τους οι τέκτονες υποστηρίζουν ότι η απάτη του λογιστή ήρθε στο φως μετά από έλεγχο που ανέθεσαν σε εταιρία ορκωτών λογιστών τον Νοέμβριο του 2015.
Οπως προέκυψε, τα ευρήματα των ορκωτών λογιστών ήταν απρόσμενα: «Εκπληκτοι από το μέγεθος του ελλείμματος, τον τρόπο και τη μέθοδο της κατάχρησης, ερωτήθηκαν οι ελεγκτές αν θα μπορούσε να γίνει αυτό αντιληπτό από τον μέσο συνετό εργοδότη. Η απάντηση που εδόθη ήταν ότι μόνο ο κάποιος ο οποίος είχε ιδιαίτερη γνώση, υποδομή και πρόσβαση στα βιβλία θα μπορούσε» αναφέρεται στην αίτηση.

Οταν ο λογιστής κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, εκείνος όχι μόνο παραδέχτηκε ότι ευθύνεται, αλλά έδειξε κι άλλον υπάλληλο για προτροπή στην πράξη αυτή.

Το δικαστήριο στην απόφασή του επισημαίνει ότι πέραν του πρώτου ελέγχου που αποκάλυψε την τρύπα των 350.000 ευρώ, ο περαιτέρω έλεγχος έδειξε έλλειμμα ύψους 1.5 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν διπλοεγγραφές ως προς τις χορηγηθήσες υποτροφίες και λοιπά βοηθήματα ύψους 135.000 ευρώ, διπλοεγγαραφές δαπανών κλπ.


https://hellasforce.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: