Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Παγκόσμιο ΣΟΚ Έγκριτο τοπικό μέσο αποκαλύπτ’ την Καρδιτσιώτικη καταγωγή του Ντόναλντ Τραμπ

Απίστευτα πράγματα πληροφορούμαστε από έγκριτο τοπικό blog της Καρδίτσας και του Θεσσαλικού κάμπου ολόκληρου, όπου διαβάζουμε ένα ρεπορτάζ που αποκαλύπτει την αθέατη πλευρά του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.


Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να κρύβει την Καρδιτσιώτικη καταγωγή του. Στην πραγματικότητα η ιστορία της οικογένειάς του είναι σχεδόν άγνωστη στο ευρύ κοινό, ακόμα και το αμερικανικό. Και πολύ ενδιαφέρουσα!
Ωραία, κέρδισε την προσοχή μας με την εισαγωγή, πόσω μάλλον όταν η φωτογραφία του φοντάρει σε ένα χάρτη του Νομού Καρδίτσας.
thematiko-diadromes
Το κουβάρι της Καρδιτσιώτικης καταγωγής του Τραμπέικου ξετυλίγεται με τρόπο αριστοτεχνικό, εφάμιλλο της αποκάλυψης της Αγρινιώτικης καταγωγής της Μόνικα Μπέλλου-Λούτση:
Ο Τραμπ κατάγεται από Καρδιτσιώτες μετανάστες που έφτασαν στην Αμερική άφραγκοι. Τα κατάφεραν γρήγορα με σκληρή δουλειά, ακόμη σκληρότερο οπορτουνισμό και αμφίβολες πρακτικές.
Το Καρδιτσιώτικο blog δε χαρίζεται στον Trump επειδή είναι και αυτός Καρδιτσιώτης. Καταγγέλλει τις οπορτουνιστικές πρακτικές της οικογενείας Trump, διατηρώντας έτσι τη δημοσιογραφική του ακεραιότητα. Η ιστορία φυσικά συνεχίζεται:
Ο παππούς του Τραμπ, Δανιήλ Τραμπάκουλας, έφτασε στην Αμερική από το χωριό Θέα της Καρδίτσας το 1885, σε ηλικία 16 ετών. Αρχικά δούλεψε για κάποια χρόνια στην Ν. Υόρκη ως κουρέας και λίγο μετά έκανε την πρώτη του επιχειρηματική κίνηση.
Πήγε στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, σε μια μικρή πόλη μεταλλωρύχων και άνοιξε ένα ρεστοράν που διέθετε στους πελάτες του και… γυναίκες, στα πίσω δωμάτια.
Βελτιώνοντας έτσι τα οικονομικά του, ο παππούς Τραμπάκουλας επέστρεψε στην Καρδίτσα και παντρεύτηκε με την Ελισάβετ Τραμπάκουλα. Έφυγαν μαζί για την Αμερική αλλά μετά από προτροπές της συζύγου του αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα. Όμως, οι Ελληνικές αρχές δεν τους επέτρεψαν τον επαναπατρισμό λόγω επιδημίας της γρίπης.
Η οικογένεια Τραμπάκουλα έμεινε αναγκαστικά στις ΗΠΑ όπου και εκεί γεννήθηκε ο πατέρας του Ντόναλντ Τραμπάκουλα, του οποίου του έδωσαν το όνομα Φρεντ, από το τυπικό θεσσαλικό όνομα “Φρίντριχ”. Όμως στη συνέχεια τα πράγματα δυσκόλεψαν:
Μετά το 1923, όταν ο ορφανός Φρεντ τέλειωσε το σχολείο, άρχισε να δουλεύει στις κατασκευές. Στο μεταξύ, στην Αμερική, υπήρχε για κάποιο λόγο ένα διάχυτο κλίμα έντονου αντιελληνισμού. Ο Φρεντ Τραμπ, συνειδητοποιώντας ότι το γεγονός πως ήταν παιδί Ελλήνων τού δημιουργούσε διάφορα εμπόδια, άρχισε να παριστάνει ότι οι γονείς του ήταν Σουηδοί. Το συγκεκριμένο “παραμύθι” το υιοθετεί και ο γιος του, ο Ντόναλντ Τραμπ ακόμα και σήμερα.
Σας φαίνεται λίγο ψεύτικη η ιστορία της Καρδίτσας; Είστε γάτες, αγαπητοί φίλοι. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι από την Καρδίτσα, αλλά από την Κύπρο, όπως μας ενημερώνει το site xeroteana.
Στην πραγματικότητα ο Ντοναλντ Τραμπ δε λέγεται Ντόναλντ Τραμπάκουλας, αλλά Ντόναλντ Τράμπας και κατάγεται από το Κυπριακό χωριό Λευκόνοικο:
img_6739
Εντελώς πραγματικό ντουκουμέντο του Ντόναλντ Τράμπα σε πανηγύρι στα Λευκονοικαίικα Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: