Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

.....και όποιος δεν κατάλαβε γιατί θέλουν να διώξουν τους ψαράδες από τη λιμνοθάλασσα, ας διαβάσει το αφήγημα της περιφερειάρχησας

Ιθαγενείς μετά την ένταξη στο πρόγραμμα ΟΧΕ. Η Σταρακά δε φαίνεται γιατί βγάζει τη φωτό. 
Στην αρχή μας περιέλουσαν με εκατομμύρια, μετά μας υποσχέθηκαν ότι θα πίνουμε καθαρό νερό και για το τέλος, ότι θα ζούμε από τα λεφτά των κουτόφραγκων που λέγονται οικοτουρίστες.

Το καλό το άφησαν για το τέλος. Τα θέλουμε όλα αυτά και θα τα υλοποιήσουμε άμεσα, όμως η λιμνοθάλασσα πρέπει να αδειάσει από ψαράδες, γιατί την υπόθεση θα την αναλάβουν μεγάλες εταιρείες με μεγάλα κεφάλαια και μεγαλόπνοα σχέδια.

Ρίξανε το τυράκι στους ψαράδες ότι θα κάνουν νόμιμη την παράνομη αλιεία, υποσχέθηκαν μονιμότητα προσώπων στους σημερινούς συνεταιρισμούς (ιβάρια) και στο πόπολο !!! απασχόληση με μεγάλες και συμβατές επενδύσεις για το περιβάλλον.

Ποια εταιρεία είναι πίσω από αυτά τα σχέδια; Ποιος ο ντόπιος εκφραστής που προωθεί αυτά τα καθρεφτάκια για ιθαγενείς; Ποιος ή ποιοι είναι οι πολιτικοί εκφραστές αυτού του σχεδίου;


Για την ώρα διαβάστε το άρθρο ενημέρωση της κ. Περιφερειάρχησας Σταρακά, η οποία μόλις είχε βγει από το κομμωτήριο και είχε τελειώσει το μανικιούρ - πεντικιούρ.

Άντε βρε για χάρη σας μόνο... με αγάπη και φρίντομ για όλους μας.

ο κουμπάνος

================================================================================================================================================================================================================================================================================================================


Γνωρίστε την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση(ΟΧΕ) της Αιτωλοακαρνανίας για τη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού

Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας για το μεγάλο πρόγραμμα Παρεμβάσεων και Επενδύσεων που αλλάζει την προσέγγιση και την δυναμική της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού.

Τι είναι η Ο.Χ.Ε.;

Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση(Ο.Χ.Ε.)αποτελεί ένα από τα εργαλεία για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναπτυξιακών στρατηγικών σε τοπικό επίπεδο, καθώς συνδυάζει διάφορες κατηγορίες επενδυτικών σχεδίων για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης, την προώθηση της απασχόλησης και την προστασία του περιβάλλοντος σε μια περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Η ΟΧΕ είναι ένα νέο εργαλείο σχεδιασμού ολιστικής προσέγγισης. Αποτελεί, δε, ένα πολυτομεακό και πολυταμειακό εργαλείο που αντλεί πόρους από το Π.Ε.Π Δυτικής Ελλάδας αλλά και ... από άλλες χρηματοδοτικές πηγές.

Σε ποια περιοχή αφορά η ΟΧΕ Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας;

Στα πλαίσια του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 η υλοποίηση της ΟΧΕ στην Αιτωλοακαρνανία αφορά στην ευρύτερη περιοχή της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους υγροβιότοπους της Μεσογείου. Ο πανέμορφος αυτός τόπος έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο, έχει ενταχθεί στο καθεστώς προστασίας της σύμβασης Ramsar, περιλαμβάνεται στον Ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA 2000 και έχει χαρακτηριστεί Τόπος Κοινοτικής Σημασίας και Ειδική Ζώνη Διατήρησης. Ως εκ τούτου, συνιστά ένα φυσικό τοπίο με ιδιαίτερη περιβαλλοντική σημασία, μέσα στο οποίο η φύση και η παραγωγική δραστηριότητα συνυπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Ποιο είναι το «δυνατό χαρτί» της ΟΧΕ;

Το «δυνατό χαρτί» της περιοχής είναι το υδάτινο στοιχείο ως πόλος ανάπτυξης και αναζωογόνησης της περιοχής, μέσω 4 στόχων:

Α. την διασφάλιση της καλής ποιότητας των υδάτων της λιμνοθάλασσας, ως το θεμελιώδες ζήτημα επιβίωσης και ανάπτυξης της περιοχής

Β. την διαμόρφωση ενός εξωστρεφούς και ανταγωνιστικού παραγωγικού ιστού στους τομείς αγροδιατροφής και τουρισμού/πολιτισμού

Γ. την κατοχύρωση και ενίσχυση της ελκυστικότητας της περιοχής ως τόπο επίσκεψης και διαμονής

Δ. την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και την αντιμετώπιση φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού.

Πως σχεδιάστηκε η ΟΧΕ;

Σε δύο φάσεις: Η Α΄Φάση έληξε τον Μάρτιο του 2016 όταν οριοθετήθηκε η περιοχή παρέμβασης, διαπιστώθηκε και επαναβεβαιώθηκε η σκοπιμότητα της συγκεκριμένης ΟΧΕ, αναδείχτηκαν τα προβλήματα, οι αδυναμίες και οι προκλήσεις της περιοχής. Στη συνέχεια ακολούθησε μια εκτεταμένη διαβούλευση με παραγωγικούς φορείς, επιχειρήσεις, κοινωνικούς εταίρους, υπηρεσίες και φυσικά τον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. Όλοι οι προαναφερόμενοι φορείς είναι αυτοί που επέλεξαν τους κλάδους εκείνους που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέα εισοδήματα και θέσεις εργασίας σε ένα αναβαθμισμένο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον. Από την Α΄Φάση, λοιπόν, καταλήξαμε στο όραμα της ΟΧΕ.

Το επιστέγασμα αυτής της διαβούλευσης και των προτάσεων, δηλαδή η στρατηγική, οδήγησε στην Β΄Φάση που ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 28/9/2016. Μια στρατηγική που εστιάζει σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας των πολιτών και αφορά σε έργα και δράσεις που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, την απασχόληση, την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό, τον τουρισμό.

Ποιο είναι το όραμα της ΟΧΕ;

Το όραμα, λοιπόν, της ΟΧΕ για την συγκεκριμένη περιοχή είναι: η καθιέρωση ενός νέου οικο-αναπτυξιακού και χωροταξικού προτύπου βασισμένου στο ενδογενές ανθρώπινο, φυσικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, με την αναγνώριση της θεμελιώδους συμβολής του υδάτινου στοιχείου στην ταυτότητα και την οικονομία της περιοχής.

Ποια είναι η λογική της παρέμβασης για να υλοποιηθεί αυτό το όραμα;

Η λογική ξεκινά από την σχέση της πόλης με το νερό και το πώς το Μεσολόγγι προσδιορίζεται από το υγρό στοιχείο.

*Σήμερα η ισορροπία του συστήματος «πόλη και νερό» έχει διαταραχθεί

*Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι η πόλη αναπτύχθηκε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι παράμετροι του τοπίου.

*Οι συνεχείς επιχωματώσεις απομάκρυναν τη θάλασσα από την πόλη.

*Αποτέλεσμα αυτών είναι η δημιουργία μιας ζώνης, στο παραθαλάσσιο μέτωπο, με μεγάλης κλίμακας οικοδομικά τετράγωνα, η οποία αποτελεί ένα φράγμα, ένα εμπόδιο. Η πόλη φαίνεται να στρέφει την πλάτη της προς τη θάλασσα.

*Η σχέση των κατοίκων της πόλης με το νερό έχει αλλοιωθεί.

*Καθώς εισέρχεται κανείς στην Ι.Π. Μεσολογγίου δεν αντιλαμβάνεται ότι το σημείο αναφοράς της είναι η λιμνοθάλασσα γιατί δεν προσανατολίζεται με βάση αυτήν.

*Η πόλη είναι αποκομμένη από το λιμάνι, αποκομμένη από τον πλουτοπαραγωγικό, τουριστικό και πολιτιστικό της πόρο.

Θέλοντας να αποκατασταθεί αυτή η σχέση και να επαναπροσδιορισθεί η ταυτότητα της πόλης, παράλληλα με την αναπτυξιακή δυναμική του υγρού στοιχείου ως πόλο ανάπτυξης, εντοπίζονται νευραλγικά σημεία όπου παρεμβαίνοντας κάποιος μπορεί να αρχίσει να αλλάξει την εικόνα της περιοχής.

Στόχος είναι η αποκατάσταση της ισορροπίας των δύο πόλων του οικοσυστήματος, του ανθρωπογενούς και του φυσικού, με την εισχώρηση του ενός μέσα στο άλλο. Υπό το πρίσμα αυτό εκπονήσαμε ένα σχέδιο δράσης βασισμένο σε 7 πυλώνες παρέμβασης.

Ποιοι είναι οι 7 βασικοί πυλώνες της ΟΧΕ;

1.Διασφάλιση-βελτίωση ποιότητας του φυσικού περιβάλλοντος Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού προϋπολογισμού 21.328.915,67 ευρώ, με τις δράσεις:

1α. Συμπληρωματικά έργα αναβάθμισης των υδατικών οικοσυστημάτων της ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας, προϋπολογισμού 10.128.915,67 ευρώ, πηγή χρηματοδότησης: Ε.Π. Αλιείας & Θάλασσας, Προτεινόμενος Φορέας Υλοποίησης: Κατασκευή, Αναθέτουσα & Προϊσταμένη Αρχή: ΔΑΕΕ/ Διευθύνουσα Υπηρεσία: Δ.Τ.Ε. Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

1β.Αποχέτευση-Αποστράγγιση Αντλιοστασίων D1,D2,D6 και συναφών έργων στη Λιμνοθάλασσα προϋπολογισμού 10.600,00 ευρώ, πηγή χρηματοδότησης: Ε.Π. Αλιείας & Θάλασσας, Προτεινόμενος Φορέας Υλοποίησης: Κατασκευή. Αναθέτουσα & Προϊσταμένη Αρχή: ΔΑΕΕ /Διευθύνουσα Υπηρεσία: Δ.Τ.Ε. Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. 1γ.Καινοτόμο Σύστημα Διαχείρισης λυματολάσπης και διαχείριση λιπάνσεων στις γεωργικές εκτάσεις του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

«Ανάδειξη της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού ως αναγνωρίσιμο πόλο τουρισμού και πολιτισμού» προϋπολογισμού 4.510.000,00€, με τις δράσεις:
2α. Ποδηλατική διαδρομή μέσα στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου

Αιτωλικού, Προϋπολογισμού 1.000.000€, Πηγή Χρηματοδότησης: ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας Προτεινόμενος Φορέας Υλοποίησης: Δήμος I.Π.Μεσολογγίου.

2β. Μουσείο Άλατος στην Τουρλίδα Προϋπολογισμού 350.000€. Πηγή Χρηματοδότησης: ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας Προτεινόμενος Φορέας Υλοποίησης: Δήμος I.Π.Μεσολογγίου.

2γ. Δράσεις ανάδειξης Φύσης – Πολιτισμού στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου -Αιτωλικού, Προϋπολογισμού 200.000€. Πηγή Χρηματοδότησης: ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας Προτεινόμενος Φορέας Υλοποίησης: ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

2δ. Δράσεις εξυπηρέτησης Οικοτουρισμού στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου -Αιτωλικού, Προϋπολογισμού 1.050.000€, Πηγή Χρηματοδότησης: Τομεακό/Άλλο, Προτεινόμενος Φορέας Υλοποίησης: ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

2ε· Δημιουργία ποδηλατικές διαδρομής στον άξονα σύνδεσης του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου με /την ανατολική περιμετρική, Προϋπολογισμού 1.500.000€, Πηγή Χρηματοδότησης: Τομεακό/Άλλο, .ενός Φορέας Υλοποίησης: Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου

«Προβολή – προώθηση και ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς» προϋπολογισμού 4.550.000,00 €, με τις δράσεις:
3α. Αποκατάσταση του διατηρητέου σχολικού κτιρίου με την επωνυμία «Ξενοκράτειο» στην Ι.Π. Μεσολογγίου και μετατροπή του σε μουσειακό χώρο για τη στέγαση αρχαιολογικών συλλογών, Προϋπολογισμού 3·500.00€, Πηγή Χρηματοδότησης: ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Προτεινόμενος Φορέας Υλοποίησης:

Υποέργο 1 – «Αποκατάσταση του Ξενοκράτειου και μετατροπή του σε μουσειακό χώρο» : Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργω. Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου & Νοτίου Ιονίου

Υποέργο 2 – «Δημιουργία μόνιμης έκθεσης αρχαιολογικών συλλογή· Ξενοκράτειου»:

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

3β.Δημιουργία πολιτισμικής διαδρομής γύρω από την περιοχή Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού με χρήση έξυπνων ψηφιακών εφαρμογών Προϋπολογισμού 250.000€, Πηγή Xρηματοδότησης: ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Προτεινόμενος

Φορέας Υλοποίησης: Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου & Νοτίου Ιονίου / Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

3γ. Ανάδειξη Ανατολικών και Δυτικών Γεφυριών Αιτωλικού

Προϋπολογισμού 500.000€. Πηγή Χρηματοδότησης: ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Προτεινόμενος Φορέας Υλοποίησης: Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

«Ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών ΤΠΕ για την προώθηση θεματικού τουρισμού και αναβάθμιση ηλεκτρονικών υποδομών και υπηρεσιών» προϋπολογισμού 750.000,00€, με τις δράσεις:
4α. Σύστημα ανάδειξης πολιτιστικής, ιστορικής, αρχαιολογικής, λαογραφικής και τουριστικής πληροφορίας για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου αξιοποιώντας mobile ψυχαγωγίας, τεχνολογίες και εφαρμογές εκπαιδευτικής

Προϋπολογισμού 250.000€, Πηγή Χρηματοδότησης: ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Προτεινόμενος Φορέας Υλοποίησης: TΕI: Δ. Ελλάδας, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας και Σχεδιασμού Αλληλεπίδρασης – Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου

4β. Αναβάθμιση – Ψηφιοποίηση Πινακοθήκης Δήμου Μεσολογγίου

Προϋπολογισμού 350.000€ Πηγή Χρηματοδότησης: ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Προτεινόμενος Φορέας Υλοποίησης: Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου

4γ. WiFi Δήμου για Επιχειρήσεις και Δημότες

Προϋπολογισμού 150.000€, Πηγή Χρηματοδότησης: ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Προτεινόμενος Φορέας Υλοποίησης: Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου

«Ολοκληρωμένη αστική ανάπτυξη και αύξηση της ελκυστικότητας της περιοχής» προϋπολογισμού 12.850.000,00€, με τις δράσεις:
5α. Βελτίωση προσβασιμότητας περιοχής Τουρλίδας

Προϋπολογισμού ι.8οο.οοο€, Πηγή Χρηματοδότησης: ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Προτεινόμενος Φορέας Υλοποίησης: Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

5β. Βελτίωση – αναβάθμιση αστικής αρτηρίας οδού Ναυπάκτου έως 2ο Λύκειο

Προϋπολογισμού 2.200.000€, Πηγή Χρηματοδότησης: ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Προτεινόμενος Φορέας Υλοποίησης: Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

5γ. Ανάπλαση ανατολικής Περιμετρικής και συνδετήριας με Δυτική Περιμετρική Οδό

Προϋπολογισμού 1.100.000€, Πηγή Χρηματοδότησης: ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Προτεινόμενος Φορέας Υλοποίησης: Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου

5δ. Ανάπλαση διαύλου πόλης και Βυρώνειο Πάρκο – Ανάπλαση οδού Κύπρου

Προϋπολογισμού 2.700.000€, Πηγή Χρηματοδότησης: ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Προτεινόμενος Φορέας Υλοποίησης: Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου

5ε. Ανάπλαση νοτίου τμήματος Αιτωλικού

Προϋπολογισμού 2.000.000€, Πηγή Χρηματοδότησης: ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Προτεινόμενος Φορέας Υλοποίησης: Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου

5στ. Ανάπλαση Δυτικής Περιμετρικής

Προϋπολογισμού 700.000€, Πηγή Χρηματοδότησης: Τομεακό/Άλλο, Προτεινόμενος Φορέας Υλοποίησης: Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου

5ζ· Αναβάθμιση οδών Μουστακλή, τμήματος Σπόρου Τρικούπη και γειτονικών πλατειών Προϋπολογισμού 1.700.000€, Πηγή Χρηματοδότησης: Τομεακό/Άλλο, Προτεινόμενος Φορέας Υλοποίησης: Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου

5η. Αιτωλική Φιλοξενία «Το Σπίτι του Τουρίστα» Προϋπολογισμού 450.000€ Πηγή Χρηματοδότησης: ΠΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Προτεινόμενος Φορέας Υλοποίησης: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

«Προώθηση και ενίσχυση Επιχειρηματικότητας» προϋπολογισμού 3.000.000,00€, με τις δράσεις:
6α. Δράσεις ενίσχυσης και στήριξης επιχειρήσει, και ειδικών μορφών επιχειρηματικότητας

6β. Αναβάθμιση – Ανάδειξη οικοπέδου περιοχής Αγ. Νεκταρίου ως επιχειρηματικό πάρκο Προϋπολογισμού 1.000.000€, Πηγή Χρηματοδότησης: ΠΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Προτεινόμενος Φορέας Υλοποίησης: ΔΗΜΟΣ I.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Με Π/Υ

«Διασφάλιση και ενίσχυση συνθηκών απασχόλησης και ανθρώπινου δυναμικού» προϋπολογισμού 1.000.000,00€, με τις δράσεις:
7α. Δράσεις βελτίωσης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και ενίσχυσης της απασχόλησης

7β. Δράσεις ενίσχυσης καινοτόμων επιχειρήσεων

7γ. Δράσεις υποστήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων

7δ.Σχεδιασμός και λειτουργία θερμοκοιτίδας Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας για όλους

7ε. Προγράμματα κατάρτισης και υποστηρικτικών αυτών δράσεων για την κοινωνική ένταξη ατόμων με αναπηρία

7στ. Βελτίωση – Αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών δημόσιων ιχθυοτροφείων

Υπάρχει ανάγκη για συνεχή παρακολούθηση της λογικής, του οράματος, του εξωτερικού περιβάλλοντος, των εσωτερικών περιορισμών και της τρέχουσας κατάστασης της υλοποίησης για προσαρμογή και «τελειοποίηση» του σχεδίου εφόσον οι καταστάσεις το επιβάλουν. Συνεπώς απαιτείται ένα Σύστημα παρακολούθησης μέσω:

Δεικτών Αποτελέσματος
Δεικτών Εκροών
για την έγκαιρη και αποτελεσματική παρακολούθηση και τροποποίησή του εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. Κυρίαρχο ζητούμενο ήταν η δημιουργία ενός μείγματος δράσεων και ενεργειών που εξετάστηκαν και εισχώρησαν στη στρατηγική με τη λογική της συνάφειας, σκοπιμότητας, ωριμότητας, αποδοτικότητας.

Και όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με: Ρεαλισμό, Συνέργεια, Ιεράρχηση, Προτεραιότητα, Μόχλευση

Σε τι ποσοστό ολοκλήρωσης της ΟΧΕ θα είμαστε μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι στην Αιτωλοακαρνανία;

Σε ποσοστό άνω του 100%! Πρόκειται για Ανταγωνιστικό Πρόγραμμα και το κίνητρό μας είναι να είμαστε έτοιμοι για να απορροφήσουμε τα κονδύλια που επιδιώκουμε. Από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό με ταχύτητα και με πλήρη ωρίμανση μελετών υπάρχει η δυνατότητα απορρόφησης σημαντικών κονδυλίων και πέρα από όσα δεσμεύει ο προϋπολογισμός, αφού πρόκειται για πολυταμειακό εργαλείο. Πρόκειται για μια Επένδυση και μια Παρέμβαση που θα αναβαθμίσει και θα αναδείξει ένα από τα ομορφότερα και ιστορικότερα μέρη της Ελλάδας.

Είναι «στοίχημα» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και προσωπικό του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Κατσιφάρα και είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Χριστίνα Σταρακά

Δεν υπάρχουν σχόλια: