Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Απορρίφθηκε η αίτηση ανάκλησης από τη ΔΕΥΑΜ, της προσωρινής διαταγής του δικαστηρίου.

Απορρίφθηκε σήμερα η αίτηση της ΔΕΥΑΜ από το δικαστήριο για ανάκληση της προσωρινής διαταγής του δικαστηρίου, η οποία διέταζε το Δήμαρχο Μεσολογγίου να δείνει καθαρό νερό στους δημότες του Αιτωλικού και να μην ρίχνει λύματα χωρίς επεξεργασία στη λιμνοθάλασσα.

Οι εκπρόσωποι του δημάρχου, τραγικές φιγούρες στο γραφείο της προέδρου, επικαλέσθηκαν εκ νέου αναρμοδιότητα του δημάρχου και υπευθυνότητα της ΔΕΥΑΜ, παρότι αυτός ο ισχυρισμός είχε απορριφθεί στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης.

Με νύχια και με δόντια προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι η εντολή αυτή πρέπει να ανασταλεί, ώστε να μπορούν να δίνουν άφοβα ακάθαρτο νερό στους δημότες του Αιτωλικού.

Το πλέον τραγικό και υποτιμητικό ήταν όταν είπαν ότι για την συμμόρφωση της ΔΕΥΑΜ ως προς τη παροχή καθαρού νερού και μόνο για το Σύλλογο των Αλιέων αλλά και μόνο για τους 60 δημότες που έβαλαν το όνομά τους στη προσφυγή, η ΔΕΥΑΜ εγκατέστησε 2-3 βρύσες στη Μπούζα, 5 χιλιόμετρα μακριά από το Αιτωλικό και έτσι ο καθένας από αυτούς μπορεί να προμηθεύετε καθαρό νερό Νεοχωρίου.

Τέτοια υποτίμηση και προσβολή, οι δημότες του Αιτωλικού δεν είχαν ποτέ.

Το καλύτερο είναι ότι κανένας από τους δημοτικούς συμβούλους του Αιτωλικού δεν αντέδρασε. Για τέτοια ποιότητα μιλάμε.

Προτίμησαν τη σιωπή και το απλανές βλέμμα της αγελάδας, παρά να σηκώσουν το ανάστημά τους στη κατάφωρη προσβολή από το βλαχοδήμαρχο και των 5-6 καιροσκόπων που τον πλαισιώνουν.

Πέρα από αυτά όμως, δεν παύει να είναι μια ακόμη επόμενη τρανή νίκη για τους δημότες του Αιτωλικού, κόντρα στην απαξίωση που επιβάλει το κομματικό και προσωπικό μόρφωμα, ενός οθνείου δημαρχούλη.

Καλούμε το Σύλλογο των Ψαράδων και την Επιτροπή πολιτών για το νερό να μην λιποψυχήσουν, πρέπει να τιμωρηθούν όσοι έπαιξαν με υποσχέσεις και κορόιδεψαν τους συμπολίτες μας.





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειμαστε μαζι σας από Μεσολόγγι υποστηρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων σας και σες κάθε προσπάθεια για να διώξουμε τον γελειοδέστερο δ΄'ημαρχο που έχει περάσει από την περιοχή