Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Για όσους δεν το κατάλαβαν ο καραπάνος, νοιάζεται για την υγεία μας και δημοπρατεί έργα για την ύδρευση.



Αμετανόητος και αξιοθρήνητος, ο δήμαρχος Μεσολογγίου ακόμη μια φορά προκαλεί δια της αγαπημένης του τοπικής εφημερίδας για την ύδρευση του Αιτωλικού.

Για ακόμη μια φορά έχουμε δημοπρατήσεις εκατομμυρίων, έργα που μόλις εγκριθούν θα γίνουν πράξη, ξαναυποσχέσεις για γάργαρο νερό βρύσης και άλλα πολιτικάντικα κουραστικά πλέον ανεκδοτάκια.

Επικαλείται μάλιστα μελέτες, από το φίλο του τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος προξένεψε την εταιρεία Γεώσφαιρα για την παροχή συμβουλών και η οποία στοίχισε 22.000€ στη ΔΕΥΑΜ και για την ακρίβεια, πουρμπουάρ στη φίλη εταιρεία, από την τσέπη του δημότη που χαρατσώνει κάθε δίμηνο, ώστε να του παρέχει νερό αποχέτευσης στις βρύσες του και να πετά τα λύματα του βιολογικού, χωρίς επεξεργασία, στη λιμνοθάλασσα.

Καλό είναι να δημοσιοποιηθεί η μελέτη που επικαλείται ο δήμαρχος της ιεράς πόλης, ώστε να γίνει κατανοητό ότι δεν πρόκειται για μελέτη αλλά για παροχή συμβουλών (αυτό λέει άλλωστε και η σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ ΔΕΥΑΜ και Γεώσφαιρας) και η οποία παρέχει συμβουλές για αλλαγές των σωληνώσεων του υπάρχοντος δικτύου, τοποθέτηση μετρητών σε διάφορα σημεία και τσιμεντάρισμα σε κάποια άλλα.

Για την ποιότητα του νερού, κουβέντα. Για την μολυσμένη πηγή τσιμουδιά. Για την υγεία των πολιτών, απαξίωση. Για το Βιολογικό και τη λιμνοθάλασσα, τουμπεκί.

Οπότε ο δήμαρχος μετά το γνωστό σλόγκαν ότι θα μας έφερνε νερό από τον Εύηνο με χρηματοδότηση από την ΤΕΡΝΑ, μετά την κατασκευή διυλιστηρίου, μετά την χρηματοδότηση απευθείας από το Υπουργείο, μετά τα 2,7 εκατομμύρια, που αργότερα γίνανε 3 και αργότερα ποιος ξέρει, μετά και το στραπάτσο της εισαγγελικής εντολής, έχει το θράσος να μιλά και όχι μόνο να μιλά αλλά να μας λέει κατάμουτρα ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα δημοπρατήσει το έργο.

Μέχρι να γίνουν όμως όλα αυτά οι Αιτωλικιώτες έχουν κάθε δικαίωμα να πίνουν βόθρο από τις βρύσες τους.

Διαβάστε το άρθρο του δημαρχούλη που ψηφίσαμε και ας το πάρουμε απόφαση.

Το Αιτωλικό μόνο ως αυτόνομος δήμος μπορεί να επιβιώσει.

Ακόμη ένα ερώτημα, οι τοπικοί σύμβουλοι που είναι;

Γιατί δεν παίρνουν θέση;

Γιατί δεν βγαίνουν δημόσια να ζητήσουν ευθύνες από το δήμαρχο ή από τους συμπολίτες που κατατρέχουν την ιερή αγελάδα;

=================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================



Ν. Καραπάνος για νερό Αιτωλικού: Απαντάμε με την δημοπράτηση του έργου και οχι με μικροπολιτικές κραυγές


Μια εκ των πλέον σημαντικών παρεμβάσεων όπως είναι το έργο της βελτίωσης ποιότητας νερού και υδροδότησης του Αιτωλικού, βρίσκεται οριστικά σε πορεία υλοποίησης, με την ένταξή του στο Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.
Το συγκεκριμένο έργο, υπήρξε προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Νίκου Καραπάνου, για την οποία η Δημοτική Αρχή από την έναρξη της θητείας της αναγνώρισε ότι αποτελεί προτεραιότητα μεγάλης σημασίας, η οποία αφορά αφενός την διαφύλαξη της υγείας των δημοτών, αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.
Οι ενέργειες του Δήμου όπως η σύνταξη μελετών, η ωρίμανση, η υποβολή τεχνικού δελτίου, η ένταξη και η ...δρομολόγηση διαδικασιών δημοπράτησης για την επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος το οποίο απασχολεί την τοπική κοινωνία του Αιτωλικού εδώ και δεκαετίες, ολοκληρώθηκαν.
Επιπρόσθετα, υπήρξε συντονισμός αυτών ενεργειών προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου η λύση που θα δοθεί να έχει μόνιμο και όχι αποσπασματικό χαρακτήρα. Η σοβαρότητα άλλωστε του ζητήματος, δεν επέτρεπε και δεν επιτρέπει καμία μικροπολιτική εκμετάλλευση.
Παρόλα αυτά, σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα που απαιτήθηκε για την τελική επίτευξη του σκοπού, οι μικροπολιτικές «κραυγές» - ειδικά δε αυτών που υπηρέτησαν σε θέσεις ευθύνης κάθε βαθμίδας της τοπικής αυτοδιοίκησης δίνοντας μόνο υποσχέσεις και καμία λύση στο πρόβλημα- δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά. Εκ των υστέρων δε, οι ίδιοι προέκυψαν «τιμητές», ουσιαστικά της δικής τους πολιτικής ανεπάρκειας. Όμως, η κοινωνία και οι φορείς της, δεν ακολούθησαν τον πολιτικό τους κατήφορο.
Ωστόσο, η απάντηση δεν είναι άλλη από την δημοπράτηση του έργου, η οποία ακολουθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα για την συνεργασία, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, προχωρά με αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση προβλημάτων σε όλη την έκτασή του, για τα οποία κατά τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρξε σοβαρή προσπάθεια αλλά και διάθεση για την επίλυσή τους.






http://www.aixmi-news.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: