Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Πανικός στο ιερό δημαρχείο του Μεσολογγίου. Τα ρέστα του δίνει ο δήμαρχος με τα καραπανάκια για να μη φέρει νερό στο Αιτωλικό.


Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί όλος ο δημαρχιακός μηχανισμός του μπανιέρα, ώστε να μην φέρει καθαρό νερό στο Αιτωλικό άλλα και να μην αφήσει έστω και υποψία υποχώρησης απέναντι στους ψαράδες του Αιτωλικού.

Έχει επιστρατεύσει μάλιστα και την τοπική του εφημερίδα η οποία στο όνομα της δήθεν αμερόλιπτης ενημέρωσης, παρουσιάζει κείμενο δομημένο έτσι ώστε ο αναγνώστης να θεωρήσει ότι το δίκιο είναι με το μέρος της ιερής αγελάδας, προσθέτοντας κάπου στο τέλος ότι αυτά είναι απόψεις της νομικής υπηρεσίας του δήμου.

Το μόνο που καταφέρνουν αμφισβητώντας την ίδια την πρόεδρο των πρωτοδικών, είναι μάλλον το μέλλον τους ως δημογέροντες.

Περιμένουμε την δημοσιοποίηση της εντολής από το Σύλλογο των ψαράδων, για να απαντήσουμε στα παιδαριώδη ερωτήματα της νομικής υπηρεσίας του δημαρχούλη.

Όσο για τους δημότες του Αιτωλικού, ας διαβάσουμε το άρθρο της Αιχμής για να καταλάβουμε ποιος πραγματικά είναι ο άνθρωπος που ψηφίσαμε για δήμαρχο, ποιος πραγματικά είναι αυτός που θα μας έκανε να πίνουμε νερό με το λάστιχο, ποιος είναι αυτός που θα μας έφερνε νερό από το Εύηνο, ποιος είναι αυτός που θα μας έφερνε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την ύδρευση, ποιος είναι αυτός που θα μας έβαζε σε αναπτυξιακούς νόμους και διάφορες άλλες ονειρώξεις.

Είναι ο άνθρωπος που αρνείται να εκτελέσει ακόμη και την εισαγγελική εντολή για το αυτονόητο. Να δίνει καθαρό νερό στους Αιτωλικώτες ώστε να μην πεθάνουν από μολυσματικές ασθένειες.

=======================================================================================================================================================================================================================================================================================================================================
άρθρο της Αιχμής 
Η επόμενη μέρα των ασφαλιστικών μέτρων για το νερό του Αιτωλικού

Αόριστη και χωρίς συγκεκριμένη εντολή από το Δικαστήριο είναι η προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο σύλλογος αλιέων «Το Αιτωλικό» και κάποιοι κάτοικοι, σχετικά με το θέμα του νερού και της επιβάρυνσης της λιμνοθάλασσας.
Πιο συγκεκριμένα, με την προσωρινή διαταγή υποχρεώνεται ο δήμος – ο οποίος νομικά δεν είναι αρμόδιος για το θέμα του νερού αλλά η ΔΕΥΑΜ - να παρέχει προσωρινά κατάλληλο πόσιμο νερό στους αιτούντες, αποφεύγοντας παράλληλα και τη ρίψη λυμάτων εκτός του βιολογικού καθαρισμού. Σαφώς και ο δήμος είναι υποχρεωμένος να παρέχει καθαρό νερό στους δημότες βάσει του Συντάγματος, όμως η συγκεκριμένη διαταγή δεν προσδιορίζει με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η νομική υπηρεσία του δήμου Μεσολογγίου. Επομένως πρόκειται για μια γενική διαταγή που δεν έχει κάποιες κυρώσεις για το δήμο. Σε ότι αφορά στις 5.000 ευρώ ημερησίως που ισχυρίστηκαν οι αιτούντες ότι πρέπει να καταβάλλει ο δήμος στο σύλλογο αλιέων δεν ...αναφέρονται στην προσωρινή διαταγή. Τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν στις 22 Σεπτεμβρίου.
Η αγωγή κατά του δήμου που κατέθεσε ο σύλλογος αλιέων πριν από τα Ασφαλιστικά μέτρα, θα εκδικαστεί αργότερα και τότε το Δικαστήριο θα μπει στην ουσία του θέματος, που έχει να κάνει με τον τρόπο που θα εξασφαλιστεί καθαρό πόσιμο νερό για τους κατοίκους, οι οποίοι υποφέρουν εδώ και 15 χρόνια από το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Τα παραπάνω απηχούν τις εκτιμήσεις των νομικών του δήμου Μεσολογγίου και καταγράφονται ώστε το αναγνωστικό κοινό να έχει σφαιρική άποψη επί του θέματος και όχι μονόπλευρες ενημερώσεις που μάλιστα συνοδεύονται με δυσφημιστικές και υποβολιμαίες αναφορές οι οποίες αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από την ουσία που δεν είναι άλλη από την αναγκαιότητα άμεσης υδροδότησης της περιοχής με πόσιμο νερό.


Αν αυτά δεν είναι πανικός ... τι είναι;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: