Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Η ΖΗΜΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ «Επιδημία» δημοψηφίσματος εξόδου από την ΕΕ έχει προκληθεί σε Ιταλία-Γαλλία-Ολλανδία-Δανία

Δεν πρόκειται για κολλητική ασθένεια με την ονομασία BREXIT ή οποία δίκην επιδημίας εξαπλώνεται στην Ευρώπη , αλλά για την εμφάνιση ενός αληθινού συναισθήματος μαζικής αποχώρησης των Ευρωπαίων από το «στρατόπεδο συγκέντρωσης» του Βερολίνου.

Πολιτικοί από όλη την Ευρώπη απευθύνουν έκκληση για τα δικά τους ευρωπαϊκά δημοψηφίσματα, την ημέρα που οι Βρετανοί ψηφίζουν την παραμονή της χώρας στις κάλπες.

Βουλευτές της Ιταλίας , όπως ο Luigi Di Maio και άλλοι ζητούν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σε Γαλλία, Ολλανδία και Δανία ακολουθώντας το παράδειγμα της Βρετανίας, αναφέρει ο βρετανικός τύπος.

Ο Luigi Di Maio, αντιπρόεδρος της κάτω βουλή του ιταλικού κοινοβουλίου, δήλωσε: «Θέλουμε ένα συμβουλευτικό δημοψήφισμα για το ευρώ. Το Ευρώ, όπως είναι σήμερα δεν λειτουργεί. Εμείς πρέπει να έχουμε εναλλακτικά νομίσματα ή «2 Ευρώ».

Το γεγονός και μόνο ότι μια χώρα όπως η Μεγάλη Βρετανία διενεργεί δημοψήφισμα για το αν θα ...αποχωρήσει από την ΕΕ σηματοδοτεί την πλήρη αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Μπήκαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να αλλάξουμε πολλές συνθήκες. Είμαστε τώρα σε αναμονή για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος Brexit», τόνισε ο ίδιος .

Οι φόβοι ενός Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλήρη διάλυση την Ευρώπη. Ο ηγέτης του ακροδεξιού Δανικού Λαϊκού Κόμματος, δηλώνει ότι η Δανία θα πρέπει να ακολουθήσει σαφώς το παράδειγμά της Βρετανίας και να προβεί σε δημοψήφισμα για την αποχώρηση της από την ΕΕ .

Ο αρχηγός του κόμματος Kristian Thulesen Dahls είπε πως αν το κοινοβούλιο της Δανίας δεν μπορεί να συμφωνήσει σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις με την ΕΕ, ένα δημοψήφισμα θα μπορούσε να δώσει τη Δανία μια νέα ευκαιρία.

Υπενθυμίζουμε ότι δεκάδες αναλύσεις, άρθρα και μελέτες έχουν προβλέψει την διάλυση της ΕΕ. Σε άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο (Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής), είχαμε επισημάνει ότι η ΕΕ ξεκίνησε με όραμα κάποιων ανθρώπων μετά τις ‘’στάχτες‘’ του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που τότε το μακρινό 1957 ακόμη ‘’σιγόκαιγαν‘’.

Σήμερα ο κομβικός παράγοντας ο οποίος θα διαλύσει την ΕΕ είναι και πάλι η ίδια γερμανική ‘‘απληστία‘’ που προκάλεσε εκείνο τον πόλεμο και η προσπάθεια για ρεβάνς στην Ευρώπη, οδηγώντας σε μια ακόμη καταστροφή την ευρωπαϊκή ήπειρο.


http://www.express.co.uk/news/world/682339/Brexit-spreads-across-Europe-Italy-France-Holland-Denmark-all-call-for-referendums


Δεν υπάρχουν σχόλια: