Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Κόλαφος 5000 ευρώ ημερησίως, για την Ύδρευση και το Βιολογικό, από τα ασφαλιστικά που κατέθεσε ο Σύλλογος των ψαράδων του Αιτωλικού

Καθοριστικό χτύπημα στην αναλγησία της δημοτικής αρχής του Καραπάνου.

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων της Λιμνοθάλασσας "Το Αιτωλικό" κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στο Δήμο Μεσολογγίου, για την παροχή μολυσμένου νερού στην ύδρευση του Αιτωλικού.
Επίσης, γίνετε λόγος και για την πλημμελή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης του Αιτωλικού, με αποκορύφωμα τη γνωστή εικόνα με τα φύκια στη Νίδοβα και την επικίνδυνη για την δημόσια υγεία δυσοσμία, από την αποσύνθεση των φυκιών.
Εμείς θα προσθέσουμε και για την παράνομη και ανεξέλεγκτη εκβολή των λυμάτων, απευθείας στη λιμνοθάλασσα, πριν ακόμη φτάσει στο Βιολογικό καθαρισμό της πόλης μας.

Επιτέλους, κάθε μουστερής θα μπει στη θέση του.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει, τις υποσχέσεις του Καραπάνου που μιλούσαν για άμεση παροχή πόσιμου νερού για το Αιτωλικό. Για τη σωστή λειτουργία του Βιολογικού και την άμεση μετεγκατάσταση των Γύφτων, από την ανατολική είσοδο της πόλης.

Όλα αυτά και μετά την εκλογή του, μετατράπηκαν σε μακροχρόνιες φιλοσοφικές αναζητήσεις, σε χρηματοδοτικούς υποτιθέμενους παραδείσους και σε γάργαρα νερά του Εύηνου, που θα μας ξεδίψαγε αλά Ντόρνα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Μεσολογγίου ούτε καν μελέτη δεν έχει κάνει για να μπορέσει να αποσπάσει την πολυπόθητη χρηματοδότηση.
Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να εκμεταλλεύεται τον πόνο την αγανάκτηση αλλά και την υγεία των δημοτών του Αιτωλικού, για να μπορεί να υπογράφει μέσω ΔΕΥΑΜ συμβάσεις με φίλους, για υποτιθέμενες επιστημονικές συμβουλές, για την ύδρευση της πόλης μας.

Δεν δίστασε μάλιστα να επικαλεστεί ακόμη και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ο αθεόφοβος, για να μπορέσει να ξεκοκαλίσει 22.000€ από τη ΔΕΥΑΜ, την ώρα που οι Αιτωλικιώτες πληρώνουν 500 και 1000 ευρώ το δίμηνο, για να πίνουν ακατάλληλο νερό, να πλένονται και να μαγειρεύουν, με κίνδυνο ακόμη και με τη ζωή τους.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τώρα τελευταία ανακάλυψε νέο παραμύθι, όπου δια μέσου της αγαπημένης του τοπικής εφημερίδας, μας ανακοίνωσε ότι το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που λέγετε ΟΧΕ, θα μας δώσει 2,7 εκατομμύρια ευρώ για την ύδρευση, μάλιστα όπου νάνε θα αρχίσουν οι εργασίες για το ταχυδιυλιστήριο.

Μονομιάς ξέχασε ότι έλεγε μέχρι τώρα και τρέχει αλαφιασμένος, σε όποια κατεύθυνση ακουστούν περισσότερα χρήματα.

Αγαπημένε μας δήμαρχε, τους Αιτωλικιώτες μπορεί εύκολα να τους ξεγελάσεις γιατί είναι ανοιχτόκαρδος κόσμος, με αγάπη και έλλειψη κουτοπονηριάς, προσοχή όμως, το τίμημα θα είναι δυσανάλογο.

Πρόσεξε τι έπαθε ο τελευταίος δοσίλογος δήμαρχος του Αιτωλικού που ακούει στο όνομα γαλάνης. Νύχτα έρχεται, νύχτα φεύγει. Κανόνισε να πάθεις τα ίδια

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του Συλλόγου των ψαράδων, για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Επίδοση Ασφαλιστικών μέτρων κατά του Δήμου Μεσολογγίου, για την Ύδρευση και τον Βιολογικό Καθαρισμό.
Επιδόθηκαν σήμερα με δικαστικό επιμελητή, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Σύλλογός μας ενάντια στον Δήμο Μεσολογγίου, τα οποία έχουν οριστεί για συζήτηση, στις 16 Ιουνίου 2016 και αφορούν την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού που παρέχει ο Δήμος στους Δημότες του Αιτωλικού, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.



Επίσης στο δικόγραφο περιλαμβάνεται και η κακή λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού της πόλης του Αιτωλικού, απ' όπου πηγάζει το φαινόμενο του ευτροφισμού των νερών της Νίδοβας, με αποτέλεσμα την εκρηκτική ανάπτυξη των φυκιών, σε εκείνο το σημείο.


Πέραν της κακής εικόνας και της δυσοσμίας, ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός και η αποσύνθεση των φυκιών, που ακολουθεί, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των μελών του Συλλόγου μας, όπως και όλων όσων κατοικούν στην Ανατολική πλευρά του Αιτωλικού.

Καλείτε ο Δήμος, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, να παρέχει καθαρό νερό στους Δημότες του Αιτωλικού και να λειτουργήσει τον Βιολογικό Καθαρισμό, όπως οφείλει.

Σε αντίθετη περίπτωση, απειλείτε με πρόστιμο 5000€ για κάθε παράβαση, σε καθημερινή βάση.


Το ΔΣ του Συλλόγου μας και από όλα τα μέλη του, θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την στήριξη που μας έδωσαν οι συνδημότες μας.

http://aliisetolikou.blogspot.gr/2016/05/16-2016.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: