Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Δικαίωση των ψαράδων του Αιτωλικού, Αποζημίωση από φυσικές καταστροφές για απώλεια εισοδήματος το 2008

Δικαίωση των ψαράδων του Αιτωλικού για την απώλεια του εισοδήματός τους από φυσικές καταστροφές το 2008 . 

Αλλά και μια ευκαιρία ώστε να ξηλωθεί όλο το κύκλωμα εντός και εκτός του κρατικού μηχανισμού που έχει στήσει ο πρώην επόπτης αλιείας δημητρίου, ώστε να χρησιμοποιήσει τη λιμνοθάλασσα, για προσωπικό πλουτισμό, εις βάρος της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των εργαζομένων σε αυτή, δηλαδή των ψαράδων.

Η σταδιακή υποβάθμιση του οικοσυστήματος, με έργα παρεμβάσεις στη λειτουργικότητά του ή με ανύπαρκτα (αλλά καλοπληρωμένα) έργα, οδήγησαν στο σταδιακό εκμηδενισμό του εισοδήματος των ψαράδων, με απώτερο σκοπό την αποπομπή τους από τη λιμνοθάλασσα, ώστε η ιδιωτικοποίησή  της  να έρθει ως η μόνη πρέπουσα και λογική λύση. 

Αν όλα αυτά ακούγονται ως σενάρια, καλό είναι να δούμε για ποια εταιρεία δουλεύει σήμερα ο εν λόγο κύριος και τι σχέση έχει αυτή με την πώληση της Οξιάς στους Άραβες. Ποια είναι η συμμετοχή της στα πετρέλαια του Πατραϊκού και πως ακόμη και μέχρι σήμερα συνδέεται με τους συνεταιρισμούς της λιμνοθάλασσας. 

Καλό είναι επίσης να αρχίσει μια επίσημη έρευνα από το ίδιο το κράτος, για το πως και από ποιον άλλαξε ο νόμος που διέπει τη λιμνοθάλασσα. Αν και εδώ δούμε τον ίδιο κύριο με την εταιρεία του, τότε ίσως κάποιοι από το δήθεν κυβερνών κόμμα, να ανατρέξουν σε παλιότερες αναρτήσεις μας που μιλούσαμε για ντελιβεράδες, ταχυδρόμους και μαυρογιαλούρους βολευτές εντός του κόμματός τους. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: