Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ πως αποφεύγεις ΜΟΝΟΜΙΑΣ τους φόρους στα Μνημόνια

Όσοι παρακολούθησαν τη συνέντευξη του κύπριου υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη σχετικά με την εφαρμογή του μνημονίου στο νησί, θα πρέπει οπωσδήποτε να υπογράμμισαν την αποφασιστικότητα, το ρεαλισμό και το σχέδιο που είχε η κυπριακή πλευρά.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως στο ξεκίνημα του μνημονίου στην Κύπρο...
, η εκεί τρόικα έθετε επί τάπητος τη συνήθη λήψη φορολογικών μέτρων σε βάρος φυσικών και νομικών προσώπων. Ωστόσο η κυπριακή οικονομική ηγεσία είχε μια άλλη αντίληψη σχετικά με τον περιορισμό του ελλείμματος ύψους 6%.

Ποια; ...


Αυτή που ορίζει πως δεν υπερφορολογείς αυτούς που σου παράγουν πλούτο και σε αιμοδοτούν. Δε φορτώνεις με υπέρογκα βάρη φορολογούμενους και επιχειρήσεις όταν προσδοκάς να σου παράξουν πλούτο και κατά συνέπεια να αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα.

Με άλλα λόγια, δεν κόβεις το χέρι που σε ταΐζει.

Και τι κάνεις;

Κόβεις ακαριαία μονομιάς το χέρι που δε σε ταΐζει. Ο Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι το νησί αποφάσισε να ισοσκελίσει από την πρώτη κιόλας χρονιά το έλλειμμα του προϋπολογισμού περιορίζοντάς το από το 6% στο 0% περικόπτοντας δαπάνες.

Αυτό που πεισματικά αρνήθηκαν και αρνούνται ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ (το φεγγάρι που συγκυβέρνησαν), ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ.

Στην Κύπρο δεν υπάρχουν 40αρες και 45ρηδες συνταξιούχοι με παχυλές συντάξεις και εφάπαξ. Στην Κύπρο δεν υπάρχουν άχρηστες ΔΕΚΟ, ούτε 10 στο πρωτόκολλο και κανένας στη βάρδια του νοσοκομείου τη νύχτα.

Το να βγεις από τα μνημόνια είναι πολύ απλό και θέμα ελάχιστης χρονικής διάρκειας αρκεί να είσαι προκομένος και νοικοκύρης.

Δυστυχώς η χώρα μας είναι πολύ πίσω. Μόνο στο Δήμο που ζω, (Δήμος Αγίας Παρασκευής) η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τη διαχρονική παράδοση να επιχορηγεί συνδικαλιστικό σωματείο, δηλαδή ανθρώπους με μισθο και βαρβάτες υπερωρίες λόγω θέσης, με € 10.000,00 το χρόνο για αρνιά το Πάσχα. Και πόσες ακόμη σπατάλες υπάρχουν σε επίπεδο ΟΤΑ αλλά και κεντρικής εξουσίας όπως πχ οι διορισμοί μετακλητών και συμβούλων.

Η Κύπρος δεν είχε κανένα μαγικό ραβδί.

Έπραξε το αυτονόητο για όποιον δε βγαίνει οικονομικά. Έκοψε περιττά έξοδα.

Η Ελλάδα πράττει το αδιανόητο. Ενώ έχει μια ανοικτή πληγή, αντί να την καθαρίζει αποκόπτοντας τη νεκρή σάρκα, κάνει ότι μπορεί για να επεκταθεί η γάγγραινα.


http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2016/04/blog-post_52.html#.Vwac2lSLS71

Δεν υπάρχουν σχόλια: