Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Βασίλειος Μαρκεζίνης: Σφίγγει ο κλοιός για την Ελλάδα - Μπορεί να οδηγηθούμε σε κοινωνικές εκρήξεις

Το χτύπημα στις Βρυξέλλες μεταβάλλει άρδην την εικόνα στην Ευρώπη και δεν σταματάει εδώ, δηλώνει ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης στο Ράδιο 9.84 υποστηρίζοντας ότι η Αγγλία με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων είναι από τις πιο επίφοβες περιοχές, εκτιμώντας ότι αυτή η πολιτική που είναι κατανοητή ως προς τον ανθρωπισμό για τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, πλέον έχει ηττηθεί κατά κράτος.

Κατά την γνώμη του.... οι νέες γενιές προσφύγων δεν βλέπουν την Ευρώπη ως χώρο ηρεμίας και ευκαιριών, έχουν απαιτήσεις προσαρμογής της Ευρώπης στις συνήθειες τους και οι πιο ακραίοι όπως ο ISIS χτυπούν αδιακρίτως.

Ο Β. Μαρκεζίνης μίλησε για τις ευθύνες της Δύσης και κυρίως των ΗΠΑ που θέλοντας να αναμορφώσουν κατά τα συμφέροντα τους Μέση και Εγγύς Ανατολή όπως και ΒΔ Αφρική, προκάλεσαν την διάλυση και την έκρηξη και του προσφυγικού και κυμάτων αντεκδίκησης, ενώ προέβλεψε ότι για την Ελλάδα σφίγγει ο κλοιός και τα προβλήματα με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων εδώ, μπορεί να οδηγήσουν σε κοινωνικές εκρήξεις, παρά το συγκινητικό σήμερα κύμα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού.

Κατέδειξε τέλος τον ρόλο της Τουρκίας και την υποκρισία της Ε.Ε. που εξακολουθεί να συνομιλεί μαζί της. Αν στην Ελλάδα δεν υπάρξουν πολιτικές πρωτοβουλίες αλλαγής της κατάστασης η εικόνα κατέληξε θα είναι σε λίγο καιρό ζοφερή.


http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2016/03/blog-post_630.html#.VvQgv_uLS71

Δεν υπάρχουν σχόλια: