Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Εξώδικο από το Σύλλογο Αλιέων στο Δήμο Μεσολογγίου, για την ύδρευση και τον Βιολογικό καθαρισμό




Επιδόθηκε την Παρασκευή 11/03/2016, με Δικαστικό Επιμελητή, προς τον Δήμο Μεσολογγίου, η εξώδικος διαμαρτυρία – πρόσκληση και δήλωση του Συλλόγου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ “ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ”» και μεμονωμένων πολιτών του Αιτωλικών, (αυτών δηλ. που έχουν ευαισθητοποιηθεί και συνέδραμαν την προσπάθειά μας).


    Μετά και την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσολογγίου, στον οποίο ανήκει και η Δ.Ε. Αιτωλικού, αποδείχθηκε ότι η υγεία των δημοτών του Αιτωλικού, έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Το νεφελώδες τοπίο των δήθεν προτάσεων για λύση, έρχεται να προστεθεί στην ανυπαρξία μελετών αλλά και στην κακοδιαχείριση του προβλήματος με την ακαταλληλότητα του νερού ύδρευσης για τους δημότες του Αιτωλικού, η οποία προκλήθηκε τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζεται δυστυχώς όμως έως και σήμερα.


   Η προσπάθεια της ΔΕΥΑΜ να μας πείσει ότι το νερό που πίνουν οι κάτοικοι του Αιτωλικού, παρότι ακατάλληλο στη πηγή του, έρχεται καθαρό στις βρύσες μας, όπως και ότι ο Βιολογικός καθαρισμός της πόλης μας δουλεύει άριστα, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να χαρακτηριστεί. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την απαξίωση που υπέστη η πόλη μας όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα πρέπει να βάλουμε τέλος σε αυτή τη κατάντια.


    Σαν Σύλλογος Αλιέων, προωθούμε τρόπους υπεράσπισης της υγείας και της αξιοπρέπεια των μελών του Συλλόγου μας, των οικογενειών μας και κατ’ επέκταση  και όλων των δημοτών του Αιτωλικού.


    Οι επόμενες κινήσεις μας θα είναι η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, ασφαλιστικών μέτρων και αγωγής κατά παντός υπευθύνου. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και να αποδοθούν ευθύνες κατ’ αυτών όσων έπαιξαν με την υγεία μας, όσο και αν νομίζουν ότι οι ενέργειες τους χάθηκαν στο χρόνο.


     Καλούμε όλους τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Αιτωλικού να σταθούν αρωγοί στον αγώνα μας και να συνδράμουν τις προσπάθειες μας. 


http://aliisetolikou.blogspot.gr/2016/03/blog-post_15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: