Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Κίνδυνος! Τουλάχιστον 14 γερμανικές μάρκες μπύρας «εμπεριέχουν καρκίνο»!

Τουλάχιστον 14 δημοφιλείς γερμανικές μπύρες βρέθηκαν να περιέχουν την επικίνδυνη ενεργή ουσία Glyphosate του φυτοφαρμάκου της Monsanto “RoundUp” .

Το φυτοφάρμακο Roundup της Monsanto, που χρησιμοποιείται ευρέως στις καλλιέργειες σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι πιθανόν να προκαλέσει καρκίνο, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε πρόσφατα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Το ποσοστό του ζιζανιοκτόνου που βρέθηκε μέσα στις μπύρες είναι ικανό να προκαλέσει καρκίνο, σύμφωνα με έκθεση από το Περιβαλλοντικό Ινστιτούτο του Μονάχου, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Το γερμανικό ίδρυμα επέλεξε 14 δημοφιλείς μάρκες μπύρας στην χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Paulaner, Hasseroeder, Erdinger και Franziskaner, για να αναζητήσει τα ίχνη του glyphosate, ενός χημικού παράγοντα που χρησιμοποιείται για να σκοτώσει ζιζάνια.

«Οι δοκιμές όλων των εμπορικών σημάτων μπύρας ήταν θετικές στην ουσία αυτή … ενώ η υψηλότερη τιμή [glyphosate] ήταν 29,74 μικρογραμμάρια ανά λίτρο που είναι σχεδόν 300 φορές πάνω από το όριο του πόσιμου νερού. Ακόμη και το μικρότερο επίπεδο ήταν πέντε φορές πάνω από το όριο για το ... πόσιμο νερό», τονίζει η έκθεση που δημοσιεύθηκε .

Ο Αμερικανός δικηγόρος Μάικλ Μίλερ, δήλωσε για παράδειγμα ότι οι κάτοικοι της Καλιφόρνιας που ανέπτυξαν καρκίνο , συνδέονταν με τα ζιζανιοκτόνα που παράγονται από την Monsanto, και πολλοί κάτοικοι έχουν καταθέσει μήνυση κατά της πολυεθνικής εταιρείας βιοτεχνολογίας.

Το glyphosate είναι ένα από τα συνηθέστερα χρησιμοποιούμενα ζιζανιοκτόνα στον κόσμο. Πολλές καλλιέργειες γίνονται ανθεκτικές χάρη του glyphosateκαι μέσω γενετικών τροποποιήσεων, αυξάνουν την αποτελεσματικότητα τους στα ζιζάνια .

Τον Μάρτιο, η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο κυκλοφόρησε μια έκθεση, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το glyphosate είναι μια » καρκινογόνο ουσία για τον άνθρωπο», η οποία μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό του ανθρώπου . Τα συμπεράσματα βασίστηκαν σε επιδημιολογικές μελέτες, μελέτες σε ζώα και μελέτες των κύτταρα ιστών.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η νέα τάξη πραγμάτων «σκοτώνει» την ανθρωπότητα δια μέσου της τροφικής αλυσίδας και των συνηθειών του μέσου ανθρώπου με σκοπό να μειωθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός.



http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: