Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Για τα σκοτάδια στους κόμβους εισόδου Μεσολογγίου




Μεσολόγγι, 23 Φεβρουαρίου 2016


Απάντηση Περιφέρειας για τα σκοτάδια στους κόμβους εισόδου Μεσολογγίου: Για ηλίθιους μας περνάτε;

Σήμερα 23/2/2016 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δια του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, έδωσε απάντηση μετά τις συνεχείς οχλήσεις, διαμαρτυρίες και δημοσιεύματα αναφορικά με τα σκοτάδια που υπάρχουν στις τρεις (3) εισόδους που οδηγούν από την Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο Μεσολόγγι.
Μεταξύ άλλων πληροφορούμαστε ότι οι δύο πρώτοι κόμβοι (ΤΕΙ και Αγριλιάς) είναι έργο που εκτελέστηκε από το Υπουργείο Υποδομών και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απόδοσής τους στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Το απλό ερώτημα που προκύπτει είναι ότι την στιγμή κατά την οποία έχει εκτελεστεί το έργο η αρμόδια Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας τι πιέσεις έχει ασκήσει ώστε να το παραλάβει οριστικά και να ηλεκτροφωτισθούν οι είσοδοι; Προέβη σε καμία όχληση; Απέστειλε κανένα έγγραφο και πότε; Και τελικά γιατί δεν επιβάλει στον ανάδοχο να προχωρήσει στη συμβατική του υποχρέωση από τη στιγμή που θα παραλάβει το έργο;
Όσον αφορά τον κόμβο Χαλαζιά – μαθαίνουμε άκουσον, άκουσον – ότι η εταιρεία που κατασκευάζει την Ιόνια Οδό προχώρησε στη διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ και κατήργησε το πίλαρ τροφοδοσίας των πυλώνων ηλεκτροφωτισμού χωρίς καμιά ενημέρωση της Περιφέρειας!
Εδώ λοιπόν δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή δεν έχετε κάνει τίποτα με τις συγκεκριμένες εργολαβίες ή μας θεωρείτε ηλίθιους!
Και επειδή για μια ακόμα φορά σας επισημαίνουμε ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, σας καλούμε αφ’ ενός μεν να ενεργοποιηθείτε άμεσα, και αφ’ ετέρου να δημοσιοποιήσετε τις όποιες έγγραφες ενέργειες έχετε κάνει.
Αναμένουμε επί του πρακτέου τα όποια αποτελέσματα των ενεργειών σας και τυχόν απόδοση ευθυνών εκεί που εντοπίζονται. Συνήγοροι ή βλάκες σε υπαρκτές ολιγωρίες, δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε…   
                  Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: