Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ανατροπή. ΟΛΑ…Ψέμμα! Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγάει …

Ήδη υπάρχουν φήμες πως κάποιοι περιμένουν πως δεν θα αντέξει ο Συριζα στην κυβέρνηση και γι’ αυτό παίζουν τις καθυστερήσεις στο παιχνίδι.
Από το 2000 έως το 2008, ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης, δεν έκανε δήλωση Πόθεν Έσχες. Για την “παράβλεψη” αυτή δεν φαίνεται να ενοχλήθηκε κανένας παράγοντας από αυτούς που ήταν αρμόδιοι για τον έλεγχο του Πόθεν....Έσχες και η αποκάλυψη προέκυψε κατά τη διαδικασία ελέγχου των δανείων του ΔΟΛ που αγγίζουν τα 200 εκατομμύρια.

Η Βουλή φαίνεται πως έχει λάβει έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, η οποία μετά από έρευνα στον Άρειο Πάγο που ήταν υπεύθυνος την εποχή εκείνη για τις δηλώσεις του Πόθεν Έσχες, απάντησε πως ο εκδότης δεν έχει καταθέσει δήλωση για εννιά χρόνια.
Το 2005 ο Σταύρος Ψυχάρης απέκτησε το 25,1 % του ΔΟΛ έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ. Τα 50 εκατομμύρια ευρώ όπως είχε ανακοινωθεί είχαν προέλθει από Τραπεζικό δάνειο. Όπως όμως φαίνεται να προκύπτει από την ενημέρωση του δανείου, ο Ψυχάρης λίγες μέρες μετά τη δανειοδότηση, κατέβαλε 10 εκατομμύρια με τα οποία αποπλήρωσε τμήμα του δανείου. Έτσι ενώ στις επίσημες ανακοινώσεις την εποχή εκείνη φαινόταν πως ο Ψυχάρης δανείστηκε για να ... αγοράσει μετοχές του ΔΟΛ, κατέβαλε ο ίδιος 10 εκατομμύρια.
Το ερώτημα είναι από πού προήλθαν αυτά τα 10 εκατομμύρια και αν δικαιολογούνται από το Πόθεν Έσχες. Όλως τυχαίως δεν υπάρχει δήλωση γι’ αυτή τη χρονιά. Ώστε να ελεγχθεί η προέλευσή τους. Είναι εντυπωσιακό επίσης το γεγονός πως κάποιος εκδότης καταβάλει στην Τράπεζα 10 εκατομμύρια και κανένας δεν μπαίνει στον κόπο τόσα χρόνια να ελέγξει αν είναι νόμιμα και από ποια δραστηριότητα προέρχονται, ούτε η Τράπεζα ενημερώνει τις Αρχές

Ο έλεγχος των δανείων του ΔΟΛ για τα οποία ο Σταύρος Ψυχάρης ερευνάται ως ύποπτος, έχει ήδη καθυστερήσει. Οι Οικονομικοί Εισαγγελείς έχουν δώσει στον Ψυχάρη πρωτοφανώς τρεις αναβολές για να καταθέσει. Την περίοδο των αναβολών τα δάνεια του Ψυχάρη παρουσίαζαν καθυστερήσεις.Την ημέρα που ο Ψυχάρης κατέθεσε στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των δανείων 3,5 εκατομμύρια ώστε το δάνειο να φαίνεται ενήμερο. Την ίδια εποχή βέβαια οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ παρέμεναν απλήρωτοι λόγω έλλειψης ρευστότητας.
Η έρευνα για τα δάνεια πρέπει να ολοκληρωθεί τώρα και προκύπτει άμεσα η ανάγκη να ξεκινήσει άλλη έρευνα που θα ερευνά το Πόθεν Έσχες του Ψυχάρη και τη διακίνηση των 10 εκατομμυρίων.
Αν προκειμένου να λάβει τα υπέρογκα δάνεια ο ΔΟΛ έχουν υποθηκευτεί λογαριασμοί στο εξωτερικό, η Εισαγγελία δεν μπορεί να ισχυριστεί απλώς πως τα δάνεια έχουν κάλυψη, αλλά είναι υποχρεωμένη να ερευνήσει με νέα έρευνα σε ποιόν ανήκουν αυτοί οι λογαριασμοί και το χρήμα και από ποιές ενέργειες προέρχονται.

Η καθυστέρηση της έρευνας που υπάρχει για τον Ψυχάρη, η οποία δεν προκύπτει για τεχνικούς ή νομικούς λόγους αλλά λόγω αδικαιολόγητων παρατάσεων που δίνονται στον εκδότη, δημιουργεί για μια ακόμη φορά φημολογίες και υποψίες για τη Δικαιοσύνη.

Τα ΝΕΑ του ΔΟΛ, έγραψαν πρόσφατα ότι ο Χρ. Σπίρτζης, έπαιρνε “δουλειές” στον ΟΛΠ. Μετάανακάλεσαν παραδεχόμενοι ότι τα στοιχεία ήταν αναληθή και ανακριβή. Τα κανάλια και οι ιστότοποιείχαν παίξει την καταγγελία με πηχιαίους τίτλους. Την “επανόρθωση” δεν βρήκαν χώρο να την φιλοξενήσουν. Γέμιζε από το … ασφαλιστικό και το αγροτικό!
Ο Θέμος Αναστασιάδης, μετά από χρόνια ΠΑΣΟΚολαγνείας, έστησε πριν λίγα χρόνια μέσα σε μια μπανιέρα, μια εφημερίδα παρέα με το φίλου του το Μάκη. ( Τριανταφυλλόπουλο. Ξέρετε αυτόν που ξεκίνησε παραμονή των εκλογών για το Δήμο της Αθήνας το 2014 τα ” βρώμικα ” δημοσιεύματα για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη )
Ο Θέμος, ενεπλάκη σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων χρόνων, το οποίο δεν έγινε ποτέ γνωστό, και συνδέθηκε ακόμα και με την απόπειρα αυτοκτονίας του Ζαχόπουλου.
Ο Θέμος, τα έσπασε με τον Μάκη, με αποτέλεσμα, σύμφωνα και με τα όσα φέρεται να είχε υποστηρίξει ο Σωκράτης Γκόλιας, ο δεύτερος να φτάσει στο σημείο να πληρώσει ακόμα και συμβόλαιο εκτελέσεως, χωρίς όμως να συμβεί τελικά κάτι.

Ο Θέμος, μια ωραία πρωία συνελήφθη στην Ελβετία οπου και ζει πλεον μονιμα με 5 εκατομμύρια στην τσέπη, χωρίς να μπορεί να τα δικαιολογήσει, αλλά και χωρίς να καλείται ποτέ από τη Δικαιοσύνη να το κάνει.

Ο Θέμος, αποτελεί ένα από τα πιστά παιδιά του κομματικού σωλήνα του βαθέως ΠΑΣΟΚ, πρωτοστάτησε στον πόλεμο κατά του Θοδωρή Ρουσόπουλου, με καταιγισμό δημοσιευμάτων πολιτικής κλειδαρότρυπας, στα οποία επισημαίνονταν και φωτογραφίζονταν οι σχέσεις του ζεύγους Ρουσόπουλου και της συζύγου του τότε Πρωθυπουργού Νατάσας Καραμανλή με τον έμπορο εξοπλιστικών συστημάτων Γ. Πατεράκη, μεγάλο αντίπαλο και ανταγωνιστή στην πίτα των οπλικών συστημάτων του Θ. Λιακουνάκου, που βρίσκεται στον Κορυδαλό κατηγορούμενος για μίζες και “μαύρο πολιτικό χρήμα”.
Η απαντηση του Κ Αρβανίτη στο f/b στα όσα του καταλογίζει το Πρώτο Θέμα:

” Ο Αναστασιάδης και η εφημερίδα του θεωρούν ότι με τη λάσπη μπορεί να σωθεί το σύστημά τους.
Με φωτογραφίες στα μανταλάκια και αστήρικτους τίτλους προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα και μηχανικά αντανακλαστικά σε ένα μέρος της κοινής γνώμης.
Η σύζυγος μου Ζηνοβία είναι συνταξιούχος διέκοψε την σύνταξη της και με τα ίδια χρήματα πήγε μετακλητή για να βοηθήσει στο Υπουργείο Εργασίας,μετά από πρόταση του Τάσου Πετρόπουλου.
Δεν είναι πρόσληψη. Είναι επιλογή πολιτικής θέσης που δεν επιβαρύνει το κρατικό προυπολογισμό.
Δεν φοράει μπούργκα και παίρνει μόνη τις αποφάσεις της.

Η κόρη της δεν βρίσκεται σε κανένα υπουργείο.

Ήταν για δύο μήνες για συγκεκριμένη δουλειά και έφυγε πριν ένα μήνα.

Πού ακριβώς είναι οι διορισμοί και πού ακριβώς είναι το ανήθικο, κάτι για το οποίο ο Αναστασιάδης παλεύει χρόνια, νομίζω ότι είναι απόλυτα φανερό.
Γι’ αυτούς που αναπαραγάγουν την αθλιότητα επισυνάπτω τη φωτογραφία του εκδότη για να παίρνουν κουράγιο στον δύσκολο αγώνα τους.»

ΥΓ:Ο Αρβανίτης έχει τη δυνατότητα για να μιλάει με τα ανώτερα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει στον πρωθυπουργό. Αν τελικά το μόνο που κατάφερε είναι να βάλει τη γυναίκα του ως μετακλητό υπάλληλο χαμηλού κλιμακίου και η κόρη του να εργαστεί σε δημόσιο φορέα για 2 μήνες τότε ή βλάκας είναι ή δεν τρέχει κανένα σκάνδαλο εδώ. Το μόνο που τρέχει είναι η βρώμικη δημοσιογραφία που ασκεί ο “έχω 5 εκατομμύρια ευρώ σε μαύρες σακούλες”… ( Του Κώστα Εφήμερου )
ΥΓ 2: Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγά, γύρω στη ματιά μας το συρματοπλεγμα, γύρω στην καρδιά μας το συρματόπλεγμα, γύρω στην ελπίδα το συρματόπλεγμα! Πιο κοντά, πιο κοντά ….μουσκεμένα χιλιόμετρα ! ( Χρ Λεοντής – Νίκος Ξυλούρης ).
‘Ετσι, ένας στίχος-συνειρμός …


koutipandoras / facebook
http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2016/02/blog-post_97.html#.VrjKLlSLS70

Δεν υπάρχουν σχόλια: