Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

EKTAKTO: «Σε επιφυλακή ο τουρκικός στρατός διότι η Ρωσία «κυκλώνει» στρατιωτικά την χώρα»

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανησυχούν ότι η Ρωσία ενισχύει υπέρμετρα την στρατιωτική της παρουσία σε όλη την χώρα, μετά την κατάρριψη ρωσικού βομβαρδιστικού SU-24 πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet Daily News.

Ειδικότερα, τονίζεται ότι η Ρωσία έστειλε 14 ελικόπτερα στην Αρμενία και θα μεταφέρει άλλα τόσα στην αεροπορική βάση στο Γκιούμρι , κοντά στην πρωτεύουσα Ερεβάν.

Επτά εξ αυτών των ελικοπτέρων είναι τύπου Mi-24 επιθετικά ελικόπτερα , ενώ τα υπόλοιπα είναι τύπου Mi-8 μεταφορικά . Ο αριθμός των επιθετικών ελικοπτέρων Mi-24 θα μπορούσε να φθάσει τα 15 έως το τέλος του έτους.

Η Ρωσία έχει στείλει επίσης ένα ...συμβατικής πρόωσης υποβρύχιο το « Rostof on Don » στην Μεσόγειο Θάλασσα, και διατηρεί μόνιμη ναυτική βάση στο λιμάνι της Ταρτούς. Το υποβρύχιο έχει εξοπλιστεί με πυραύλους cruise Caliber ΚΝ .

Επίσης στην Μεσόγειο υπάρχουν ακόμη δύο ρωσικά συμβατικά υποβρύχια και το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Moskva», το οποίο διαθέτει τα τρομερά σύγχρονα συστήματα αεράμυνας S-300.

Επίσης πρόσφατα αφίχθηκε μονάδα Πεζοναυτών του ρωσικού στρατού στην Συρία, στην αεροπορική βάση Hmeymim έξω από Λατάκια.

Εκτιμάται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 55 μαχητικά αεροσκάφη στην βάση συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών SU-30 , SU-24, 2U-25 , και των βομβαρδιστικών SU-34, μαζί με επτά επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 και 8 μεταφορικά ελικόπτερα Mi-8V.

Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της βάσης περιλαμβάνουν κινητά συστήματα pantsir-S1, Buk-M2, S-200, και συστοιχίες πυραύλων Pechora-2M και S-400.

Επίσης υπάρχει κινητή μονάδα ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha καθώς και άλλα συστήματα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr σύντομα θα «κατέβει» στην Α.Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο « Κουζνέτσωφ», μονάδες πεζοναυτών του ρωσικού στρατού, πιθανόν ένα πυρηνικό υποβρύχιο, 100-120 μαχητικά αεροσκάφη καθώς και κινητές συστοιχίες πυραύλων ISKANDER.

Οι σχεδιαζόμενες επιχειρήσεις κατά του ISIS από την Ρωσία θα «απαιτήσουν» την παρουσία ισχυρότατης στρατιωτικής δύναμης στην περιοχή .

Όπως όμως και να έχει το ζήτημα , τα αντικρουόμενα συμφέροντα Ρωσίας και Τουρκίας θα οδηγήσουν αργά η γρήγορα σε σύγκρουση τις δύο χώρες.

http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: