Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ρωσικό εμπάργκο με πρόσχημα «ελέγχους» σε όλα τα τουρκικά προϊόντα ξεκινά η Ρωσία. Ακούνε οι Έλληνες παραγωγοί και βιοτέχνες;

Η Ρωσία ξεκινά ελέγχους ποιότητας σε όλη την γκάμα των τουρκικών προϊόντων που εισάγονται

Η ρωσική επιτροπή ποιοτικού ελέγχου του υπουργείου εμπορίου ξεκίνησε ξαφνικά ειδικούς ελέγχους στα προϊόντα της αποκαλούμενης τουρκικής ελαφράς βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών ενδυμάτων, επίπλων προϊόντων καθαρισμού, τροφίμων, γεωργικά προϊόντα, αναφέρει ρωσικός τύπος.

Η ίδια επιτροπή( Rospotrebnadzor) ανέφερε ότι κατά το 2015 ελέγχθηκαν και βρέθηκαν αρκετά τουρκικά προϊόντα ως υψηλού κινδύνου.

Πρόκειται για ένα συγκεκαλυμμένο τρόπο για να εφαρμοσθεί νόμιμα εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα. Ελπίζουμε οι Έλληνες βιοτέχνες και παραγωγοί να «ακούνε» και σε συνεργασία με το Υπουργείο να κινηθούν ΤΑΧΥΤΑΤΑ για την ...απόκτηση μεριδίου στην τεράστια ρωσική αγορά, η οποία φτάνει μέχρι την Κίνα .!!





«Η μη συμμόρφωση με τις κανονιστικές απαιτήσεις του ρωσικού κράτους εμφανίσθηκαν πολλές φορές κατά την διάρκεια του έτους σε πολλά τουρκικά προϊόντα μεταξύ των εν λόγω κατηγοριών , όπως των παιδικών ενδυμάτων, επίπλων, απορρυπαντικών και προϊόντων καθαρισμού. Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι αυστηρότατα, σύμφωνα με την νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανακοίνωσε μέλος της επιτροπής αυτής .

Επίσης η ίδια επιτροπή ανακοίνωσε το ξαφνικό έλεγχο των ζωικών και φυτικών προϊόντων που εισάγονται από την Τουρκία , για να διαπιστωθεί η συμμόρφωση με την απαιτούμενη ποιότητα και ασφάλεια όλου του αριθμού των ειδών των εμπορευμάτων. Αυτό αφορά προϊόντα που ανήκουν στην υψηλή ομάδα κινδύνου, όπως τα προϊόντα με βάση το κρέας, τα θαλασσινά τα βιολογικά προϊόντα, είδη ζαχαροπλαστικής, καθώς και φρούτα, λαχανικά , ξηρούς καρπούς και παράγωγα προϊόντα. Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο ανέφερε ότι τα αποτελέσματα των ερευνών από την αρχή του έτους, εμφανίζουν την κατάσχεση άνω των 800 κιλών των εν λόγω προϊόντων.

Πρόκειται πραγματικά για θεία δίκη όσον αφορά την συμπεριφορά της Άγκυρας σε σχέση με τις χώρες της ΕΕ, οι οποίες είχαν υποστεί το ρωσικό εμπάργκο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, και άρθρο με τίτλο («Διατροφική βόμβα». Το 90 της εκατό της τουρκικής βιομηχανίας τροφίμων λειτουργεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ!), από τις περίπου 400.000 επιχειρήσεις , συμπεριλαμβανομένων των παραγωγών και των εμπόρων λιανικής πώλησης στη βιομηχανία τροφίμων της Τουρκίας, επίσημη άδεια διαθέτουν μόνο οι 40.000, με τις υπόλοιπες να υπάρχουν μεγάλες υποψίες ότι θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές μέσω μεθόδων μη ασφαλούς παραγωγής, αναφέρει η Τουρκική Ένωση Γεωπόνων.

Πεδίο δόξης λαμπρό για την δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία.


http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: