Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Ξεφορτωθείτε κουνούπια, μύγες και μυρμήγκια με φυσικό τρόπο και χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ!

Τα κουνούπια, οι κατσαρίδες, οι μύγες και τα διάφορα ζωύφια που κάνουν δύσκολη τη ζωή μας μέσα και έξω από το σπίτι το καλοκαίρι, μπορούν να χάσουν τη δύναμή τους απέναντί σας, εάν αποφασίσετε να ασχοληθείτε λίγο, ώστε να φτιάξετε δικά σας προϊόντα – απόλυτα φυσικά και χωρίς να ξοδευτείτε.
Πώς μπορούμε λοιπόν να τα ξεφορτωθούμε; Η πιο συνήθης απάντηση στο ερώτημα περιλαμβάνει τη... χρήση χημικών μεθόδων.
Όμως υπάρχουν και λύσεις… φυσικές. Ποιες είναι αυτές;



Κουνούπια



Ο απόλυτος εχθρός του καλοκαιριού, τα πλέον εκνευριστικά έντομα, αφήνουν πίσω τους αρωματικά ίχνη ώστε να βρουν το δρόμο τους για την… τροφή οι «σύντροφοί» τους. Φροντίστε λοιπόν να εξαφανίσετε τα ίχνη αυτά, καθαρίζοντας διάφορα σημεία του σπιτιού με
- ¼ του ποτηριού ξύδι, 2 κούπες νερό και 10-15 σταγόνες από κάποιο από τα εξής: μέντα, σκόρδο, ευκάλυπτο ή αιθέριο έλαιο από δέντρο τσαγιού.
Εναλλακτικά, φυτέψτε στον κήπο σας ή τη βεράντα λουλούδια όπως ο δυόσμος, το δεντρολίβανο, ο κατιφές και το μελισσόχορτο: πρόκειται για φυτά τα οποία μπορούν να διώξουν τους ιπτάμενους εχθρούς.
Αράχνες

Ο φόβος και ο τρόμος των πιτσιρικιών – και των ενηλίκων – θα τα βρει σκούρα αν χρησιμοποιήσετε έλαιο μέντας σε ένα μπουκάλι νερό και ψεκάσετε με αυτό τα σημεία όπου συνηθίζουν να συχνάζουν, όπως για παράδειγμα οι πόρτες, τα παράθυρα, το γρασίδι και τα λουλούδια στον κήπο ή τη βεράντα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με μείγμα από έλαιο καρύδας και λευκό ξύδι.


Κατσαρίδες


Κάνουν τις βόλτες τους τα καλοκαίρια, ιδιαίτερα σε παλιές πολυκατοικίες και σπίτια με κήπο και προκαλούν εμφράγματα κατά κύριο λόγο σε ενήλικες άνδρες και γυναίκες. Μακράν το πιο απωθητικό έντομο του πλανήτη, μπορεί να επιβιώσει – λένε – από πυρηνική έκρηξη και να ζήσει – λένε – ακόμα και με το κεφάλι κομμένο. Για να καταφέρετε να ξεφορτωθείτε με φυσικό τρόπο τα συγκεκριμένα ζόμπι με φτερά λοιπόν, δοκιμάστε να αφήσετε σε διάφορα σημεία του σπιτιού
- φλούδες αγγουριών, τις οποίες απεχθάνονται λόγω μυρωδιάς. Επίσης, τοποθετήστε σε ντουλάπια, περβάζια παραθύρων και εξωτερικές πόρτες φύλλα δάφνης, την μυρωδιά της οποίας επίσης απεχθάνονται.


Μυρμήγκια



εντοπίσετε την χαρακτηριστική μαύρη «σειρά» που υποδεικνύει ότι τα εργατικά μυρμήγκια κάνουν… παρέλαση, ραντίστε πάνω της πάπρικα, κανέλα, ναφθαλίνη ή καπνό τσιγάρου. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε φυσικό εντομοαπωθητικό αναμιγνύοντας ξύσμα λεμονιού με νερό και ψεκάζοντας επάνω στη φωλιά τους και να φτιάξετε μια… ασπίδα για το σπίτι σας πασπαλίζοντας με ρίγανη ή σόδα μαγειρικής τις εξώπορτες και τα παράθυρα. Η μέντα φαίνεται επίσης να τα απωθεί, οπότε μπορείτε να αφήσετε μερικά σακουλάκια με μέντα σε διάφορα «επικίνδυνα» σημεία.



Μύγες

Ιπτάμενες και ενοχλητικές, οι μύγες μπορούν να αντιμετωπιστούν αν τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία του σπιτιού φακελάκια τρυπητά με μέντα, φύλλα δάφνης, σκόρδα ή ευκάλυπτο. Αν βρείτε λάδι από ευκάλυπτο στην αγορά, μπορείτε να ποτίσετε με αυτό ένα κομμάτι ύφασμα και να το κρεμάσετε στον χώρο μου βρίσκεστε, εξαφανίζοντας – προς το παρόν – τις ενοχλητικές κυρίες.

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2015/07/blog-post_247.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: