Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Foreignpolicy: Άσχημα νέα για το ΝΑΤΟ, o Πούτιν ετοιμάζει να «σώσει» την Ελλάδα!

Πραγματικά είναι άσχημα τα νέα για ολόκληρο το δυτικό μπλοκ χωρών. Η Ελλάδα «ετοιμάζεται» , σύμφωνα με μεγάλα δυτικά ΜΜΕ, όχι μόνο να αποχωρίσει από την ευρωζώνη , αλλά και από την ίδια την ΕΕ και πιθανότατα από το ΝΑΤΟ. Πράξη που θα αποτελέσει την αρχή «του ξηλώματος» του συστήματος αρχιτεκτονικής ασφαλείας της δύσης εδώ και 75 χρόνια.

Σύμφωνα με το έγκυρο και γνωστό περιοδικό γεωστρατηγικής «foreign policy», η Ρωσία μπορεί και θα βοηθήσει την Ελλάδα, κάτι το οποίο αποτελεί μια πολύ κακή είδηση, ειδικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, τονίζει μεγάλος έγκριτος δημοσιογράφος που ασχολείται με την Εξωτερική Πολιτική. Οι ειδικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι κατά τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ρώσο Πρόεδρο , η οποία ...πραγματοποιείται σήμερα 19 Ιουνίου, ο Α. Τσίπρας θα ζητήσει «καθαρά και ξάστερα» από τον Πούτιν βοήθεια για την αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ.


Αυτό αποτελεί πολύ «άσχημα νέα» για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ , διότι η Ρωσία εκμεταλλευόμενη την στιγμή , θα «αρπάξει» την ευκαιρία και θα έρθει να διασώσει την Ελλάδα, γράφει σε ένα άρθρο του για την Εξωτερική Πολιτική ο David Francis. Για τους Ρώσους, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι ένας ήρωας, επειδή είναι αντίθετος και πολεμά με την Δύση σε όλα τα θέματα . Ο Ρώσος Πρόεδρος όμως διαθέτει και μια τεράστια βάση οπαδών και μεταξύ των Ελλήνων, κάτι το οποίο φέρνει σε πολύ δυσάρεστη θέση τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Από τη στιγμή που πλησιάζει η τελική προθεσμία για την καταβολή της οικονομικής οφειλής από την Ελλάδα στο ΔΝΤ, εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ προβλέπουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ πιθανό να ζητήσει άμεση βοήθεια από την Μόσχα.

Ο Α. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Β. Πούτιν στο οικονομικό φόρουμ που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη. Σήμερα άλλωστε, σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο , ο επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ και ο Έλληνας Υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού «Turk Stream» στο ελληνικό έδαφος. Αυτό γεγονός καταδεικνύει σαφέστατα τις προθέσεις του Κρεμλίνου για την Ελλάδα , η οποία αποτελεί μια χώρα με τεράστια σημασία. Τόσο στον οικονομικό, ενεργειακό, στρατηγικό όσο και στον στρατιωτικό τομέα.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης των Β.Πούτιν και Α. Τσίπρα, συνομολογήθηκε μάλιστα ότι οι απειλές και οι κινήσεις του ΝΑΤΟ, μαζί με τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, θα οδηγήσουν κατευθείαν σε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο. Μέχρι στιγμής, ο Αμερικανός αρθρογράφος επισημαίνει ότι η Ρωσία επί το πλείστον, παρέμεινε μακριά από την ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά το ελληνικό «παζλ» αποτελεί ένα πολύ ελκυστικό κίνητρο για να « βουτήξει η Ρωσία το κεφάλι της», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο. Για την Μόσχα η οικονομική κρίση έχει μετατραπεί σε μια τεράστια γεωπολιτική ευκαιρία διείσδυσης , προειδοποιεί ο David Francis.

Αυτό το « σκηνικό» όμως φέρνει την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Από τη μία πλευρά, είναι το ίδιο της το κόμμα , οι Γερμανοί, οι τραπεζίτες στη Φρανκφούρτη , που της κατέστησαν σαφές ότι δεν θέλουν να πληρώσουν για την Ελλάδα. Από την άλλη «πιέζει» η Ουάσινγκτον, ζητώντας να διατηρηθεί η Συμμαχία στην Ευρώπη, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί το πρόγραμμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

« Η Μέρκελ δεν χαμογελά, η Δυτική Ευρώπη γυρίζει «την πλάτη της» στην Ελλάδα, κάτι όμως το οποίο θα αποτελέσει ένα θείο δώρο για τον Πούτιν», τονίζει ο Sebastian Mallabi του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων.

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, τονίζουμε με σειρά άρθρων μας ότι η κατάσταση με την χώρα μας είναι σε οριακό σημείο. Το « Κεφάλαιο» μας « γύρισε την πλάτη», ενώ την ίδια στιγμή η Ρωσία μας « άνοιξε την δική της αγκαλιά». Για το δικό τους συμφέρον οι Ρώσοι επιθυμούν στενότερες σχέσεις με την πατρίδα μας. Η ελληνική κυβέρνηση με νηφαλιότητα πρέπει να πράξει το καλύτερο για την χώρα , και αυτό συνδέεται σίγουρα με την ρωσική ομοσπονδία .


Πιθανόν λέμε και να πρόκειται για μία διόρθωση της γεωπολιτικής κατάστασης που επήλθε μετά την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια , στην απαρχή της ύπαρξης του ελληνικού κράτους, όταν οι δυτικοί μας « κατσικώθηκαν» με αλλοεθνείς βασιλιάδες και σειρά δοτών κυβερνήσεων , προσπαθώντας να μας ελέγξουν πλήρως. Η μετάβαση μας στο ανατολικό συνασπισμό χωρών BRICS , στον οικονομικό τομέα θα ακολουθηθεί και με την προσχώρηση και στον στρατιωτικό. Δύσκολο σενάριο αλλά εφικτό, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ολόκληρη ανατολική Ευρώπη προσχώρησε στο ΝΑΤΟ, πριν αρκετά χρόνια. Η απόκτηση ναυτικών βάσεων του ρωσικού στόλου σε Αίγυπτο και πιθανό σε Ελλάδα θα άλλαζε την εικόνα της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο, σε σχέση με τους » εχθρούς μας¨τους Τούρκους.


http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: