Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Bloomberg: Ηδη χάθηκαν 897 δισ. δολ. από τις κεφαλαιαγορές! - Θα ξεπεράσει τα 3 τρισ. δολ. η ζημιά αν υπάρξει ρήξη Ελλάδας-δανειστών

Η ΕΛΛΑΔΑ, ΤΕΛΙΚΑ, ΕΧΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ...



Περίπου 897 δισ. δολάρια, δηλαδή πάνω από την αξία και των τριών δεικτών Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιρλανδίας μαζί, έχει κοστίσει μέχρι στιγμής στους Ευρωπαίους πολίτες η άρνηση των δανειστών να συναινέσουν σε ηπιότερη εφαρμογή των δανειακών όρων στην Ελλάδα, κάτι που έχει οδηγήσει στην λεγόμενη "ελληνική κρίση" αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Λόγω της Ελλάδας, η χρονιά αυτή που αναμενόταν να είναι χρονιά – ρεκόρ για τις μετοχές της Ευρώπης, έχει οδηγηθεί σε μία άνευ προηγουμένου απώλεια κεφαλαίων, με τον Stoxx Europe 600 να διανύει τον χειρότερο μήνα με τις μεγαλύτερες απώλειες εδώ και δύο χρόνια. Το εν τρίτο από το ετήσιο ράλι του έχει χαθεί, καθώς ο δείκτης υποχωρεί 7,8% από τα υψηλά όλων των εποχών στις 15 Απριλίου!

Με τις συνομιλίες ένα βήμα πριν την κατάρρευση, κάποιοι αξιωματούχοι βλέπουν το ... σημερινό Eurogroup ως την τελευταία ευκαιρία να σφραγίσει συμφωνία με την Ελλάδα, μεταδίδει το Bloomberg.

Και όλα αυτά ενώ ακόμα δεν έχει υπάρξει ρήξη με ττους δανειστές! Δηλαδή η πρόβλεψη Βαρουφάκη για απώλειες 1,1 τρις ευρώ,είναι πολή ήπιες αφού ΗΔΗ έχουν χαθεί στα "προεόρτια" σχεδόν 900 δισ. ευρώ!

"Μοιάζει με τηλεοπτικό σόου με πολύ κακό σενάριο που απλά τραβάει από τη μια σεζόν στην άλλη", αναφέρει η Rosamunde Price, επικεφαλής στρατηγική αναλύτρια επενδύσεων στη Seven Investment Management που διαχειρίζεται κεφάλαια 14 δισ. δολ.

Αναλυτές από την Ολλανδία μέχρι την Πορτογαλία δεν "βλέπουν" πιθανότητα για συμφωνία κατά το σημερινό Eurogroup, ενώ κάνουν λόγο για κατάρρευση των συνομιλιών κα ετοιμάζονται για το χειρότερο. Μια βαθιά παρατεταμένη κρίση με απώλειες που θα ξεπεράσουν τα 2 τρισ. ευρώ σε ορίσοντα λίγων μηνών..

"Ο επενδυτής χρειάζεται καθαρά πράγματα, είτε κακά είτε καλά" αναφέρει ο Soeren Steinert, διαχειριστής κεφαλαίων 24 δισ. δολ. για λογαριασμό της Quoniam Asset Management στη Φρανκφούρτη. "Η αβεβαιότητα είναι ό,τι χειρότερο για τις αγορές γιατί δεν ξέρεις πώς να τοποθετηθείς. Είναι μια κατάσταση που δεν έχουμε αντιμετωπίσει σο παρελθόν. Είναι ένα μαύρο κουτί", καταλήγει.

Όλοι οι επενδυτές αναμένουν για μια λύση, λέει και ο Javier Barrio, trader μετοχών στη Banco BPI στη Μαδρίτη. "Αν οι διαπραγματεύσεις καταρρεύσουν, οι αγορές θα δεχθούν το χτύπημα άμεσα"


http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: