Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Βίαιη προσαγωγή Στουρνάρα στην επιτροπή ΔΕΚΟ σε περίπτωση άρνησής του επικαλέστηκε η Κωνσταντοπούλου!!

""ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ" ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
Συμφωνία και...ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους τραπεζίτες


Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους τραπεζικούς προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση-ή έτσι τουλάχιστον διαβεβαιώνουν στο defencenet.gr κορυφαία στελέχη της-αφού διακριβώνεται ότι διαδραματίζουν έναν ιδιαίτερα "βρώμικο" ρόλο στην πορεία διαπραγμάτευσης της χώρας με τους δανειστές.

Μετά την απόφαση της Βουλής να διατάξει την βίαια προσαγωγή του διοικητή της ΤτΕ Γ.Στουρνάρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας υπάρχουν σκέψεις να εγκληθεί και ο διοικητής της Eurobank Νίκος Καραμούζης ο οποίος προχώρησε εμπρηστικές δηλώσεις στο BBC που εκ της θέσης του σαφώς και επιβαρύνουν το κλίμα πανικού μεταξύ των πολιτών της χώρας σε ότι αφορά την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος.

Στην κυβέρνηση θεωρούν τον...Ν.Καρμαούζη "τελειωμένο" μετά την δήλωση αυτή και θα δουν πως χειριστούν το θέμα του Γ.Στουρνάρα που και αυτός προαλείφεται για πρωθυπουργός.

Mε τo διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, να διαρρέει εμμέσως ή αμέσως στο Reuters ότι "ζήτησε από 'Eλληνες επικεφαλής τραπεζών να είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα της Συνόδου Κορυφής" (!) με ξεκάθαρο στόχο να εντείνει το bank run και στην καλύτερη περίπτωση να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης της κυβέρνησης στην υπηρεσία των ξένων, και τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, να προχωρά σε πρωτοφανή κηρύγματα μίσους, ξημερώνει μια μέρα που θυμίζει σε πολλά την πρόσφατη ελληνική ιστορία.


Με 9 ψήφους υπέρ και 5 κατά υπερψηφίστηκε η πρόταση της προέδρου της Βουλής να κληθεί και να παρουσιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή 25 Ιουνίου στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την δημοσιοποίηση της ενδιάμεσης έκθεση Νομισματικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με την ίδια πρόταση, την επόμενη εβδομάδα ο κ. Στουρνάρας, με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών που υπέγραψε τον εξώδικο συμβιβασμό μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Siemens, θα κληθεί να παρουσιαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που διερευνά την υπόθεση αυτή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Στουρνάρας που είχε κληθεί να παρουσιαστεί σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών είχε αποστείλει επιστολή προς την πρόεδρο της Βουλής με την οποία γνωστοποιούσε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του και ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που είναι σε εξέλιξη δεν μπορεί μέχρι τις 6 Ιουλίου να ανταποκριθεί στο αίτημα των μελών της. Διευκρίνιζε πάντως ότι αμέσως μετά είναι στη διάθεση της Βουλής.

Είναι ο πρώτος στην Ιστορία που αρνήθηκε να παραστεί στην Βουλή όταν του ζητήθηκε!

Υπέρ της πρότασης της προέδρου της Βουλής να κληθεί άμεσα και στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζουν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών ψήφισαν οι βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή, ενώ καταψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΚΕ, υποστηρίζοντας την δεύτερη πρόταση που κατέθεσε ο Σπύρος Λυκούδης.

Η πρόταση του βουλευτή του Ποταμιού, ήταν να κληθεί ο κ. Στουρνάρας στις ημερομηνίες που είχε υποδείξει ο ίδιος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος!

Η πρόταση της προέδρου της Βουλής να κληθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα ο κ. Στουρνάρας, με την επίκληση της ότι σε περίπτωση που αρνηθεί να παρουσιαστεί, να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις τόσο του κανονισμού της Βουλής όσο και της ποινικής δικονομίας που προβλέπουν ακόμη και τη βίαιη προσαγωγή του, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, που την κατηγόρησαν για εμπάθεια.

Τίθεται θέμα όμως και για τον πρόεδρο της Eurobank Νικόλαο Καραμούζη o oποίος επί της ουσίας διέπραξε το ίδιο ακριβώς ατόπημα σε συνέντευξή του στο BBC,όπου προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη αποτυχία συμφωνίας σήμερα ίσως οδηγήσει στο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών από αύριο!

Να σημειώσουμε ότι η τράπεζα είναι ουσιαστικά κρατική, μετά το "ξεφόρτωμα" που της έκανε πριν 2,5 χρόνια ο όμιλος Λάτση και επιβιώνει χάρη στα δάνεια που πληρώνουν οι Ελληνες πολίτες.

Αυτό δεν εμπόδισε τον (διακεκριμένο...) τραπεζίτη Ν.Καραμούζης να ... σπείρει τον πανικό και να υπονομεύσει την θέση της εληνικής κυβέρνησης κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων λέγοντας σε συνέντευξή του στο BBC ότι "Υπάρχει το ενδεχόμενο οι ελληνικές τράπεζες να μην ανοίξουν αύριο αν η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποτύχει να πείσει τους υπουργούς Οικονομικών και τις ξένες κυβερνήσεις στη Σύνοδο Κορυφής"!

Και συνέχισε λέγοντας ότι "Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη εκκροή καταθέσεων και οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ζωντανές από την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και από την ΕΚΤ με τις βοήθειες του ELA. Φοβάμαι ότι η διοίκηση της ΕΚΤ ίσως τερματίσει τον ELA αν δεν υπάρξει συμφωνία σήμερα, κάτι που θα “κόψει” την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στο ευρωπαϊκό σύστημα, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται. Αν τελικά συμβεί, οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι να οριστεί capital control και σίγουρα θα χρειαστούν μέρες. Αυτό θα είναι καταστροφικό και γι' αυτό ελπίζω σε συμφωνία"!


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: