Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Επιτέλους, ήρθε η πράσινη ανάπτυξη στο Αιτωλικό !!!


Κόλαση ζουν κάτοικοι της παραλιακής ζώνης του Αιτωλικού, εξαιτίας της εκρηκτικής ανάπτυξης φυκιών, στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού και πιο συγκεκριμένα στη Νίδοβα.
Τα φύκια αυτά με την εποχιακή αύξηση της θερμοκρασίας, έκαναν την εμφάνισή τους στη επιφάνεια του νερού και από εκεί με τη βοήθεια του αέρα μεταφέρονται σχεδόν σε όλη τη Λιμνοθάλασσα.

Μάλιστα στην ανατολική πλευρά, λόγω του ότι η ακτογραμμή κάνει καμπύλη προς τα έσω, σε αυτό το σημείο συσσωρεύεται ένας απίστευτος όγκος από φύκια, τα οποία στη συνέχεια σαπίζουν και δημιουργούν αποπνικτικές συνθήκες για τους κατοίκους.
Εδώ όμως πρέπει να θυμίσουμε, ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι παρότρυναν τον αείμνηστο δήμαρχο νίκο γαλάνη, να κάνει εξυγίανση της ακτογραμμής, δηλαδή να αφαιρέσει με σκαπτικό μηχάνημα, όλη τη βλάστηση (αλμύρες, αλμυρίκια, καλάμια) τα οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή απέτρεπαν την εναπόθεση των φυκιών.
Όσοι προέβλεπαν και προειδοποιούσαν για την επερχόμενη βλάβη, λοιδορήθηκαν και πολλές φορές απειλήθηκαν, ώστε να...σταματήσουν να φέρνουν εμπόδια στον δήθεν καλλωπισμό της πόλης.

Το πρόβλημα δεν είναι βέβαια το τι έγινε αλλά τι θα γίνει!

Ρωτάμε τον δήμαρχο της ιεράς πόλης του Μεσολογγίου, τον γνωστό – Νίκο μου ότι θες για το Αιτωλικό.


Τι γίνετε με το Βιολογικό καθαρισμό της πόλης μας; Δουλεύει έστω και για τα μάτια του κόσμου;


Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε για να μην έχουμε θύματα από την αναπνοή επικίνδυνων για την ανθρώπινη υγεία, αερίων, τα οποία προέρχονται από το σάπισμα των φυκιών;


Τι θα κάνετε με τη μη ύπαρξη στοιχειωδών έργων υποδομής (ύδρευση, αποχέτευση) στο συνοικισμό των γύφτων της ανατολικής πλευράς;


Πως θα αποζημιώσετε το χαμένο εισόδημα των ψαράδων;


Θα ζητήσετε ευθύνες από όλους αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα;



Υ.Γ

Εκεί στο Φορέα Διαχείρισης, υπάρχει κανείς ή το κλείσατε το μαγαζί;


Καλό θα ήταν πριν τις συνεντεύξεις για μεγαλεπήβολα λιμνοθαλάσσια έργα, να μας πείτε τι προτείνετε για το βιολογικό καθαρισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: