Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Tο μυστηριώδες πλάσμα της Ν. Ζηλανδίας

240DA65600000578-2873860-image-a-12 1418598033514-600x275

Tεράστιο μυστηριώδες θαλάσσιο πλάσμα, εντοπίστηκε σε κόλπο της Νέας Ζηλανδίας.

Η κίνηση του πλάσματος καθώς σχίζει τα νερά του κατά τα άλλα ήσυχου κόλπου Oke, που βρίσκεται στις ανατολικές ακτές του βορείου νησιωτικού συμπλέγματος της Νέας Ζηλανδίας, εντοπίστηκε σε δορυφορικές εικόνες της υπηρεσίας Google Earth.

Η μηχανικό Pita Witehira, που εντόπισε το πλάσμα στις φωτογραφίες δήλωσε στην Βρετανική εφημερίδα Daily Mail, πως το αποτύπωμα τις κίνησης πάνω στην επιφάνεια των υδάτων, μαρτυρά την παρουσία πλάσματος τουλάχιστον ... 12 μέτρων.


Οι Μάορι, ιθαγενείς της Νέας Ζηλανδίας, έχουν θρύλους που περιγράφουν ένα ανάλογο πλάσμα, που ονομάζουν «Taniwha», «γίγαντα», και κρίνοντας από τις φωτογραφίες, δεν πρόκειται για φάλαινα, καθώς κινείται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα, και το μέγεθος του υπερβαίνει κατά πολύ αυτό του μεγαλύτερου καρχαρία.

Η μηχανικός που ανακάλυψε τις φωτογραφίες με τους παράξενους κυματισμούς, δήλωσε πως αποκλείεται να πρόκειται για το αποτύπωμα της κίνησης κάποιου σκάφους, καθώς δεν υπάρχει ο λευκός αφρός που αφήνει συνήθως πίσω του ο έλικας των βενζινοκίνητων μηχανών.


(crashonline)

Δεν υπάρχουν σχόλια: