Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Οι Γερμανοί φοβούνται διάλυση της ευρωζώνης και η Budesbank ετοιμάζεται για όλα!

Το φάσμα της διάλυσης της ευρωζώνης και της αποχώρησης ενός ή περισσότερων μελών από την πλέον αποτυχημένη νομισματική ένωση της ιστορίας φαίνεται ότι απασχολεί ιδιαίτερα της γερμανική κεντρική τράπεζα Μπούντεσμπανκ η οποία ζητά να υπάρξει προετοιμασία ώστε να εξασφαλιστεί ότι η Ευρωζώνη θα είναι σε θέση να αντέξει ενδεχόμενη αποχώρηση κρατών-μελών της νομισματικής ένωσης ή αδυναμία εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεων τους.
«Η κρίση του χρηματοπιστωτικού τομέα και του κρατικού χρέους δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί» ανέφερε η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της Γερμανίας στο...μηνιαίο δελτίο της, που δημοσιεύθηκε σήμερα, και πρόσθεσε ότι είναι τα κράτη και οι επενδυτές αυτοί που πρέπει να αναλαμβάνουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα χρέη τους.

«Υπό αυτή την έννοια, η νομισματική ένωση θα όφειλε να είναι σε θέση να αντέξει την ακραία περίπτωση της αδυναμίας πληρωμών ενός κράτους-μέλους» προσθέτει η γερμανική κεντρική τράπεζα.

Η προτροπή της Μπούντεσμπανκ συνοδεύεται από την πρότασή της να ληφθούν μέτρα ώστε μεγάλες τράπεζες -συστημικά σημαντικές- να μπορούν να εκκαθαριστούν με το ελάχιστο δυνατό κόστος για τα κράτη.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: