Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Τι κάνουμε σε περίπτωση αρτηριακής αιμορραγίας (βίντεο)

Η αρτηριακή αιμορραγία χαρακτηρίζεται από το έντονα κόκκινο αίμα που μπορεί να πετάγεται ή να αναβλύζει από μια πληγή, η οποία συνήθως βρίσκεται στο χέρι (βραχίονας) ή στο πάνω μέρος του ποδιού (μηριαία αρτηρία).

Σε περίπτωση που κάποιος τραυματιστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε υπάρχει ρήξη της αρτηρίας, τότε οι αμέσως επόμενες κινήσεις είναι κομβικής σημασίας, καθώς μπορεί να σημαίνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Τι πρέπει να κάνετε σε παρίπτωση αρτηριακής αιμορραγίας: ...

-Εφαρμόστε άμεση πίεση στην πληγή με έναν επίδεσμο.
-Αν εξακολουθεί να υπάρχει διαρροή αίματος, εφαρμόστε ακόμα περισσότερες γάζες, επιδέσμους ή οτιδήποτε σχετικό από πάνω.
-ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποτέ μην βγάλετε μια γάζα! Αυτό θα καταργήσει κάθε πρόοδο μέχρι εκείνη τη στιγμή στην πήξη του αίματος στο σημείο της πληγής, προκειμένου αυτή να κλείσει.
-Αν δεν υπάρχουν τα κατάγματα των οστών ή τραυματισμός του νωτιαίου μυελού, ανυψώστε το τραύμα πάνω από το ύψος της καρδιάς.
-Μόλις η αιμορραγία τεθεί υπό έλεγχο, τυλίξτε καλά όλους τους προηγούμενους επιδέσμους και στερεοποιήστε τους στην πληγή. Ξεκινήστε το τύλιγμα από το απώτατο άκρο της πληγής και προχωρήστε προς την καρδιά.

-Βεβαιωθείτε ότι στο τέλος ασκείται αρκετή πίεση επάνω στο τραύμα.
-Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι το αίμα δεν διαρρέει μέσα από τις γάζες και ότι το δέσιμο που κάνατε δεν έχει κόψει την κυκλοφορία του αίματος.
-Υψώστε το τραύμα και καλέστε τις Πρώτες Βοήθειες ή μεταφέρετε τον τραυματία στο πλησιέστερο νοσοκομείο.






Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: