Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Γ.Βαρουφάκης: "Τόσες πιθανότητες να κόψει την ρευστότητα ο Ντράγκι όσες να μην ανατείλει ο ήλιος αύριο"

Για συνέχεια του κράτους, όχι όμως και της πολιτικής μίας προηγούμενης κυβέρνησης, έκανε λόγο ο Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό τονίζοντας ότι θεωρεί απίθανο να κλείσει η στρόφιγγα της παροχής ρευστότητας στην Ελλάδα από την ΕΚΤ.

«Το κράτος έχει συνέχεια, η πολιτική όμως μίας κυβέρνησης, σε πράγματα που δεν καθορίζονται από τις συνθήκες και ούτε είναι και γραμμένα πουθενά, δεν μπορούν να δεσμεύσουν την επόμενη κυβέρνηση στο να μην μπορεί να ξανασυζητήσει με τους εταίρους τους. Η Ε.Ε δεν είναι ένα σιδερένιο κλουβί, στο οποίο απλώς εναλλάσσονται πολιτικά πρόσωπα», σημείωσε.

«Ο κ. Ντράγκι είπε πως δεν θα υπάρχει ρευστότητα αν δεν υπάρχει μία πολιτική συμφωνία. Αυτό που είπε ο κ. Ντράγκι είναι... πίεση προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα εκλεγεί, στις 25 Ιανουαρίου, όσο και στους εταίρους μας. Ουσιαστικά ο κ. Ντράγκι παίρνει του πολιτικούς και τους λέει, βρείτε τα», ανέφερε για τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ.

Εξηγώντας προηγούμενες δηλώσεις του σημείωσε πω είχε «πει πως αν ο κ. Ντράγκι κάνει το λάθος και την επόμενη ημέρα των εκλογών πει πως αν η νέα κυβέρνηση δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις θα σταματήσει την ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, ότι αυτό θα είναι μη πιστευτή απειλή. Μία τέτοια κίνηση θα απελευθέρωνε πολλές δυνάμεις στο εσωτερικό της Ευρώπης».

«Δίνω τόσες πιθανότητες να πει ο Ντράγκι ότι κόβει την ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, όσες να μην ανατείλει αύριο ο ήλιος», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: