Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: «Δεν διαπραγματευόμαστε με την τρόικα, μόνο με τους θεσμούς» (Βίντεο)





«Στόχος μας μια νέα συμφωνία εντός της Ευρωζώνης που να εξυπηρετεί Ελλάδα και Ευρώπη. Το κράτος έχει συνέχεια όχι όμως και η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση. Ο λαός μας επέλεξε γιατί αμφισβήτησε την συνολική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης» «Πρώτη πολιτική πράξη της νέας κυβέρνησης είναι με συνεργασία να πείσουμε τους εταίρους μας ότι το κοινό συμφέρον εξυπηρετείται από μια νέα συμφωνία με όλους τους Ευρωπαίους».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση... στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης για την επίτευξη συμφωνίας εντός της Ευρωζώνης που με την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της χώρας.

Αναλυτικά: «Η Ελλάδα δεν θα ζητήσει την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος. Η κυβέρνηση εκλέχθηκε στη βάση μιας αμφισβήτησης της ίδιας της λογικής του προγράμματος. Η πρώτη μας πράξη ως κυβέρνηση δεν θα είναι η απόρριψη της λογικής αμφισβήτησης αυτού του προγράμματος, η πρόθεσή μας είναι να τους πείσουμε πως το κοινό μας συμφέρον στην ευρωζώνη θα είναι μια νέα συμφωνία που θα προκύψει μεταξύ όλων των Ευρωπαίων», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε: «Η νέα κυβέρνηση εγγυάται για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και πρωτογενή πλεονάσματα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup επεσήμανε πως στόχος της επίσκεψής του ήταν να διαγνώσει τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και να υπενθυμίσει τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις της. Επέμενε στην αναγκαιότητα να μην προχωρήσει η Ελλάδα σε μονομερείς



http://greki-gr.blogspot.gr/2015/01/blog-post_6105.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: