Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Παυσανίας Παπαγεωργίου: Όλα δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ


Η προεκλογική περίοδος φτάνει στο τέλος της. Στις 25 του Γενάρη όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα. Όλα δείχνουν ότι το πείραμα της επιβαλλόμενης λιτότητας φτάνει στο τέλος του. Όλα δείχνουν ότι οι πολίτες δεν ανέχονται να είναι αυτοί τα θύματα μιας οικονομικής κρίσης για την οποία δεν ευθύνονται.

Στις 25 του Γενάρη ένα τεράστιο και υγιές τμήμα της ελληνικής κοινωνίας θα δώσει την υποστήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα εναποθέσει τις ελπίδες του για αξιοπρέπεια, δημοκρατία και δικαιοσύνη σε ένα κομματικό σχηματισμό που αποδεδειγμένα δεν συμμετείχε στην κατάχρηση της δημόσιας περιουσίας στη ρεμούλα των εξοπλιστικών προμηθειών, στις ανήθικες φωτογραφικές συμβάσεις, στη διαπλοκή των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες οι πολίτες παραμερίζουν διαφορές και διαφωνίες του παρελθόντος για να επιτύχουν έναν κοινό στόχο. Να επιτύχουν την ανατροπή της... απαξίωσης, την ανατροπή του άδικου, την ανατροπή της ανέχειας. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε κόμμα. Φυσικά. Αρκεί να είχε σωστότερες προτάσεις για την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση από αυτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αρκεί να αγωνίζονταν περισσότερο για την ανασύσταση των δημοκρατικών θεσμών από ότι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αρκεί να στόχευε σε μια δικαιότερη νομοθεσία από ότι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αρκεί να διεκδικούσε τις αυτονόητες για τον πολίτη ανθρωπιστικές παροχές με μεγαλύτερη επιμονή από ότι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως στην πραγματικότητα κανείς άλλος δεν έμεινε πιστός σε αυτές τις ανθρώπινες αξίες όσο ΣΥΡΙΖΑ και για τον λόγο αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζεται σήμερα από ένα τεράστιο μέτωπο πολιτών. Απέναντί του βρίσκονται κόμματα και πρόσωπα που είτε είναι αποδεδειγμένα υπεύθυνα για την κρίση, είτε ξεγέλασαν τον λαό για να ανέλθουν στην εξουσία, είτε εξυπηρετούν στενά οικονομικά, πολιτικά, προσωπικά συμφέροντα που αντιμάχονται την ελεύθερη βούληση και την ευρωστία των πολιτών.

Η προεκλογική περίοδος φτάνει στο τέλος της. Και για τον πολίτη που σέβεται τον εαυτό του, αγωνίζεται σκληρά και αποφασίζει ελεύθερα με θάρρος και αυτοπεποίθηση, όλα δείχνουν ότι υπάρχει μία επιλογή. Όλα δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ.


Ανοιχτή επιστολή του υποψήφιου βουλευτή


Συµπατριώτισσες και συµπατριώτες,

Οι μέρες της σύντομης προεκλογικής περιόδου δεν ήταν αρκετές για να φτάσουμε από άκρη σε άκρη του μεγάλου μας νομού. Κάναμε κάθε προσπάθεια και καταφέραμε να γνωριστούμε με πολλούς από εσάς. Καταφέραμε να ακούσουμε τα προβλήματα που φανταζόμασταν ότι θα έχουν βαρύνει τους Αιτωλοακαρνάνες από την Πλαγιά μέχρι τον Πλάτανο και από το Μενίδι μέχρι το Ευηνοχώρι. Όμως αυτό που θέλουμε δεν είναι να κερδίσουμε απλά την ψήφο σας για μια Κυριακή μέσα στον Γενάρη. Είναι να αναπτύξουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Να βρεθούμε δίπλα σας την επόμενη μέρα. Για εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ ο αγώνας ξεκινά στις 26 του μήνα. Είναι ένας αγώνας για να μείνουμε κοντά στον πολίτη, για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα που επέλεξε, για να κρατήσουμε τη φωνή του δυνατή. Σας καλώ όλους να ενώσετε τη φωνή σας με αυτή των δεκάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας. Να εκλέξετε νέους άφθαρτους, ηθικούς εκπροσώπους που θα αγωνιστούν για το κοινωνικό καλό. Να δώσετε πίσω τη δύναμη στο νομό και την αξιοπρέπεια στο ελληνικό κοινοβούλιο. Να είστε εκεί την Κυριακή των εκλογών. Στην κάλπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: