Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ενας τζάμπα μάγκας που στο τέλος ψηφίζει Ναι σε όλα

O τζάμπα μάγκας Μωραίτης ξαναχτύπησε. Μέσα από μια ομιλία ήξεις αφίξεις το τελικό συμπέρασμα είναι ότι θα ψηφίσει Ναι σε όλα. Και ψήφο εμπιστοσύνης και πρόεδρο δημοκρατίας από την παρούσα βουλή. Για πολύ τζάμπα μάγκα μιλάμε.

«Δεν δίνω λευκή επιταγή σε κανέναν Σαμαρά», δήλωσε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Θ. Μωραίτης διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «δεν πρόκειται να κλείσω το μάτι σε κανέναν Τσίπρα». Επίσης, τάχθηκε υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ακόμη και μέσω νέων κυβερνητικών λύσεων.

Όπως είπε, «η εκλογή Προέδρου μπορεί να καταστεί πολιτική αφετηρία σταθερότητας, αν χρειαστεί ακόμα και μέσω νέων κυβερνητικών λύσεων από την παρούσα βουλή». «Εκεί θα κριθεί τελικά ποιοι σημερινοί αρχάγγελοι της σταθερότητας την υπηρετούν πραγματικά ή αν στόχος τους ήταν πάντα η... καρέκλα εις βάρος των εθνικών διακυβευμάτων», πρόσθεσε. Όσον αφορά την ψήφο του για την παροχή ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση είπε ότι θα είναι θετική, αν και μίλησε για άλλη μια φορά για «ψήφο ανοχής». «Η ψήφος μου είναι προς την χώρα και η αγωνία μου είναι να μην πάνε στράφι οι θυσίες των πολιτών», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η ανοχή στην κυβέρνηση τους επόμενους μήνες περνά μέσα από την αλλαγή πολιτικής, την ύπαρξη συγκεκριμένου σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και μια νέα προγραμματική συμφωνία».

Ο κ. Μωραίτης πήρε αποστάσεις από κυβερνητικές επιλογές λέγοντας ότι «η κυβέρνηση ας βρει τρόπους να υπηρετήσει την πραγματική οικονομία αντί να ψάχνεται πως θα εξυπηρετήσει το εκλογικό της ακροατήριο από το πλεόνασμα».

«Μπορεί κάποιοι ακόμα και στο κόμμα μου να γοητεύονται από την ιδέα της στρατηγικής συμμαχίας με τη ΝΔ», υπογράμμισε διατυπώνοντας αιχμές για την στάση και παρουσία του ΠαΣοΚ στην συγκυβέρνηση, προειδοποιώντας ότι «δεν θα σιωπήσω, θα είμαι εδώ, δημόσια, όχι στο σκοτάδι, εκφράζοντας τις διαφωνίες και τις προτάσεις μου», ενώ δήλωσε ότι «δεν με αφορούν οι συνωμοσιολογίες, δεν με αφορούν εκβιαστικά και προβοκατόρικα διλλήματα της μιας ή της άλλης πλευράς, ούτε η πάση θυσία διατήρηση κανενός σε καμιά καρέκλα εξουσίας, ούτε καν η δικιά μου».

Δεν δίστασε δε να ασκήσει κριτική στον κ. Μ. Βορίδη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό στην Βουλή κατά την έναρξη της συζήτησης επί της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης και αναφέρθηκε σε «καλούς Έλληνες». «Στήνεται εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Ακούσαμε μάλιστα και περί καλών Ελλήνων. Υπάρχουν δηλαδή και κακοί;», διερωτήθηκε ο κ. Μωραίτης, ενώ κριτική άσκησε και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «οι εύκολες κουβέντες περί εξόδου από το μνημόνιο ή σκίσιμο του μνημονίου μπορεί να αποβούν μοιραίες»

http://kourdistoportocali.com/post/38537/moraitis

Δεν υπάρχουν σχόλια: