Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Εθελοντισμός - Πολιτισμός και Ανυπαρξία

Όταν το Αιτωλικό βυθίζονταν στο σκοτάδι της αφάνειας, της υποβάθμισης και της υποτέλειας του σχεδίου Καλλικράτης, κάποιοι θέλανε να μας πείσουν ότι εμείς φταίμε για όλα και μας καλούσαν να ενεργοποιηθούμε μέσω του εθελοντισμού, μπας και συμμορφωθούμε. 


Υπήρχε όμως μια βασική διαφορά! Αυτοί οι κύριοι, εισέπρατταν το μήνα κάποιες χιλιάδες ευρώ και τα παιδιά που συμμετείχαν στις ομάδες εθελοντισμού τη χλεύη, πρωτίστως από την ίδια τη δημοτική αρχή της ιεράς πόλης του Μεσολογγίου, μιας και γι’ αυτή ήταν το απόλυτο άλλοθι στη παντελή έλλειψη υπηρεσιών του δήμου όπως αυτή της καθαριότητας. Η εξέλιξη των πραγμάτων οδήγησε τη μετατροπή αυτού του άλλοθι, σε χρυσό κανόνα κατανομής διοίκησης, η οποία οδήγησε στην εξαφάνιση των οχημάτων και εργατών καθαριότητας από το δήμο και τη συγκέντρωση τους στην έδρα του δήμου, δηλ στην ιερά πόλη του Μεσολογγίου. 



Κάποιες φωτογραφίες του παρελθόντος μιλούν από μόνες τους. Απολαύστε τις !!!









Οι εθελοντές του Αιτωλικού, απέδειξαν ότι πιστεύουν σε αυτό που κάνουν με μόνη τους ελπίδα να ζουν σε μια πόλη όπως τους αξίζει. 


Σε αυτούς οφείλετε η εικόνα που παρουσιάζει το Αιτωλικό αυτή τη περίοδο, σ’ αυτούς οφείλουμε να πούμε όχι μπράβο αλλά ένα μεγάλο ευχαριστώ. 


Το μόνο τους παράπονο είναι ότι, ακόμη και σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί ούτε ένα καλαθάκι στην περιμετρική ζώνη. Το πρόβλημα είναι τεράστιο, από οπτικής και αισθητικής άποψης κυρίως στην ανατολική είσοδο του νησιού, όπου η λαϊκή αγορά της Παρασκευής κυρίως, αλλά και οι διερχόμενοι, δεν έχουν που να πετάξουν τα σκουπίδια τους. 
Τελικός αποδέκτης όλης αυτής της εκστρατείας καθαριότητας και εκπολιτισμού από τη μεριά των ιθυνόντων της ιεράς πόλης του ιερού Μεσολογγίου, φυσικά είναι η λιμνοθάλασσα. 


Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία ότι έτσι θα γίνονταν, μιας και μέχρι πρόσφατα, η χωματερή ( ο σκουπιδότοπος) του Μεσολογγίου ήταν η Κλείσοβα.



Αξιότιμοι κύριοι της δημοτικής αρχής, ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ. 


Έκκληση
Παρακαλούμε όποιον έχει τη δυνατότητα, ιδιώτη ή υπηρεσία, αν μπορεί να προμηθεύσει με καλαθάκια για σκουπίδια την εθελοντική ομάδα εξωραϊσμού της πόλης μας, η όποια προσφορά, θα ήταν ευπρόσδεκτη. Καλούμε το λιμενικό ταμείο, αν είναι δυνατό, να καλύψει το κενό που αφήνει ένας ανύπαρκτος δήμος και ένα νεκρό σχέδιο Καλλικράτης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αφού έφεραν τον διχασμό στους πολίτες,τον εμφύσησαν και στους δημοτικούς υπαλλήλους.Με το που έχασε τις εκλογές ο Κατσούλης, ανακοίνωσε στην αιχμή,πόσα έργα θαυμαστά έκανε αυτός και μόνο "αυτός" στο Δήμο,ενώ οι άλλοι δήμαρχοι που πέρασαν ήταν απλώς οδοντόκρεμες.Τόση μετριοφροσύνη!!!
Μετά, χόρεψε κι ένα ζειμπέκικο δημοσίως για να εκφράσει το κλάμα της ψυχής του για τον ευεγερθέντα πολίτη που τον αδίκησε στις εκλογές και... η συνέχεια έπεται..Δεν μπόρεσα να καταλάβω,τι παθαίνουν αυτά τα άτομα όταν καταλαμβάνουν την εξουσία.Ο θώκος;Το χρήμα; Η δημοφηλία; Θα δούμε πολλά ακόμα...