Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: CIA και ΜΙ-6 ήταν ενήμερες για τα σχέδια των δολοφόνων του ΙΚΙΛ

Την ίδια ώρα που τα δυτικά σύνορα του Ιράκ βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, μια νέα έκθεση αποκαλύπτει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία είχαν ενημερωθεί για την επικείμενη εξέγερση, μήνες πριν οι μαχητές του ΙΚΙΛ αρχίσουν να κερδίζουν έδαφος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Telegraph, οι μυστικές υπηρεσίες των Κούρδων είχαν προσπαθήσει να εξηγήσουν στους συμμάχους τους στη CIA, την MI6 και την κεντρική ιρακινή κυβέρνηση πως το ΙΚΙΛ θα μπορούσε να αποτελέσει μια μεγάλη απειλή για τη σταθερότητα του Ιράκ, αλλά οι προειδοποιήσεις αυτές απέτυχαν να προκαλέσουν οποιαδήποτε ενέργεια.

Οι Κούρδοι αξιωματούχοι είχαν επίσης προειδοποιήσει τους συμμάχους ότι το ΙΚΙΛ στρατολογεί μουσουλμάνους από...ξένες χώρες, καθώς και ότι σχεδίαζε συμμαχία με τους Μπααθιστές, οι οποίοι κατείχαν την εξουσία επί Σαντάμ Χουσεΐν.

«Τους είχαμε μεταφέρει τις πληροφορίες. Ξέραμε ακριβώς τις στρατηγικές που σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν οι τρομοκράτες. Όμως οι εκκλήσεις μας έπεσαν στο κενό», αποκαλύπτει Κούρδος αξιωματούχος στην Telegraph.

«Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στις ΗΠΑ μετά την ομιλία του Ομπάμα. Τον κατηγορώ προσωπικά για ό, τι συμβαίνει στη Συρία, στη Μέση Ανατολή, στο Ιράκ αυτή τη στιγμή. Δεν έχω καμία ελπίδα πια», δήλωσε στην εφημερίδα ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των Κούρδων.

http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: