Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Σκάνδαλο δομημένων ομολόγων: Ένοχοι όλοι εκτός από τον Ευγένιο Παπαδόπουλο

Ενόχους 12 από τους 13 κατηγορουμένους για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ που υπερκοστολογημένο φέρεται να κατέληξε σε ασαφραλιστικά ταμεία, έκρινε με απόφασή του Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.


Το δικαστήριο έπειτα από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία και περίπου 7 χρόνια μετά την έναρξη της έρευνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση έκρινε ενόχους τους:...Αγάπιο Σημαιοφορίδη, πρόεδρος ΤΕΑΔΥ
Παναγιώτα Καραδήμα, διευθύντρια του ταμείου
Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γεράσιμο Κονιδάρη, πρώην υπεύθυνοι του ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ)
Κωνσταντίνο Χρηστίδη, πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΠΟΚΑ
Γιώργο Αποστολίδη, Θοδωρή Πρινιωτάκη, Σοφοκλή Πρινιωτάκη (ο τελευταίος έχει αποβιώσει), εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
Γιώργο Παπαμαρκάκη, υπεύθυνο της ΝΑΜ
Χ. Αδαμόπουλο, Αβραάμ Σαββίδη, στελέχη της J&P Morgan και
Νίκος Μπούγος, τραπεζικό στέλεχος.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα κρίθηκαν ένοχα για τα αδικήματα της απάτης από κοινού, απιστίας στην υπηρεσία, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή και εγκληματική οργάνωση.

Με την απόφασή του το δικαστήριο κατέληξε σε αθωωτική κρίση για τον άλλοτε ειδικό γραμματέα του υπ. Απασχόλησης Ευγένιο Παπαδόπουλο, ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Γλιτώνουν τα ισόβια, λόγω πρότερου έντιμου βίου

Την αναγνώριση της ελαφρυντικής περίστασης του προτέρου εντίμου βίου, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για όλους τους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου, ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κρίση αυτή του δικαστηρίου για τους 13 καταδικασθέντες ουσιαστικά σημαίνει ότι σπάει η ισόβια κάθειρξη, την οποία επισύρουν οι σε βάρος τους κακουργηματικές αξιόποινες πράξεις.


http://papatzides.blogspot.gr/2014/05/blog-post_2956.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: