Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ΣΥΜΜΑΧΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνήλθε χθες 28/5/2014 σε πλήρη ολομέλεια (υποψηφίων, υπεύθυνων τμημάτων, απερχόμενης Γραμματείας) η αυτοδιοικητική κίνηση «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Πάνο Παπαδόπουλο προκειμένου να προβεί στις πρώτες εκτιμήσεις και την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18/5/2014 και να καταλήξει σε προτάσεις για την συνέχεια λειτουργίας του αυτοδιοικητικού σχήματος.
Η συζήτηση υπήρξε ιδιαίτερα πλούσια και εποικοδομητική και κατέληξε στα παρακάτω βασικά συμπεράσματα:
Α. ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ-ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ
Ø Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο, δεν μας ικανοποιεί, παρόλα αυτά βάζει τις βάσεις για μια καλύτερη παρουσία και συνέχεια.
Ø Η αυτοδιοικητική κίνηση «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» παραμένει ως ανεξάρτητο σχήμα με δικό της τρόπο λειτουργίας, με τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά και στρατηγικό στόχο να διαμορφώνει καθημερινά με τις δικές της θέσεις και προτάσεις το αυτοδιοικητικό τοπίο στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και να διευρύνεται.
Ø Η εκλογική μάχη δόθηκε με εντιμότητα, καθαρότητα και αξιοπρέπεια την στιγμή κατά την οποία στην προεκλογική περίοδο κυριάρχησε ένα καθεστώς εξαγορών, εξαπατήσεων και εκβιασμών που δεν είχαμε μέχρι σήμερα γνωρίσει.
Ø Το γεγονός ότι η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» δεν προϋπήρχε ως δημοτική κίνηση, αποτελεί έναν από τους παράγοντες που διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.
Ø Η πανσπερμία υποψηφίων, λειτούργησε ως ανάχωμα στην δική μας δυναμική για την είσοδο στον β’ γύρο.
Ø Τα κριτήρια επιλογής σε σχέση με τις προγραμματικές θέσεις των συνδυασμών είναι προς διερεύνηση.
Ø Το γενικότερο κλίμα της ανέχειας και της φτώχειας οδήγησε τους ψηφοφόρους σε συντηρητική-αντιδραστική-εξαγοράσιμη ψήφο.
Ø Έχουμε σημαντική ευθύνη στο ότι δεν εντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιο υποψήφιοι που ήταν κοντά μας αλλά από λάθος χειρισμούς ή άλλου είδους παρεμβάσεις τελικά δεν έδωσαν το παρόν.
Ø Τέλος το γεγονός ότι δεν δόθηκε η δυνατότητα αντιπαράθεσης των υποψηφίων δεν βοήθησε. Ο κόσμος οδηγήθηκε στην κάλπη χωρίς κριτήριο αξιολόγησης προγραμμάτων και πολιτικών.

Β. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Η ολομέλεια της κίνησης ως πρώτο βήμα οργανωτικής ανασυγκρότησης αποφάσισε δύο (2) πράγματα: α) τις συνεχείς επισκέψεις σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και β) την εκλογή νέας Γραμματείας. Στην νέα Γραμματεία εκτός του επικεφαλής συμμετέχουν:
Δημοτική Ενότητα Αιτωλικού: Γεώργιος Κομζιάς, Ευδοξία Παρασκευά, ‘Ολγα Καραπαναγιώτη, Παρασκευή Καμπέρη
Δημοτική Ενότητα Οινιαδών: Δημήτριος Κοκοτός, Χρήστος Ξύστρας, Σπυρίδων Κουφός, Αναστασία Ματσίγγα, Ρένα Κούτρα
Δημοτική Ενότητα Μεσολογγίου: Θωμάς Θεοφιλάτος, Παντελής Σκαρμούτσος, Δημήτριος Φακιολάς, Γιώργος Αποστολάκος, Χάρης Πολονύφης, Σπυρίδων Τσαφώνιας.
Συνδυασμός Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: