Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Yποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που φοράει παντελόνια και σέβεται το Σύνταγμα! Το αστικό, δικό τους Σύνταγμα που έχουν κουρελιάσει! Νικολόπουλος για Χ.Α.: «Το Σύνταγμα απαγορεύει διάλυση πολιτικών κομμάτων»!

Καμία σχέση με τα γερμανοτσογλάνια του ΣΥΡΙΖΑ... Χριστόπουλος, Κούλογλου, ο βουλευτής που
δηλώνει ΄Εμείς οι Τούρκοι δεν ψηφίζουμε γύφτισσα΄, υποψήφιοι του ΚΙΣ και σια...

Την άποψή ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα απαγορεύεται διάλυση πολιτικών κομμάτων, οποιαδήποτε ιδεολογία και να έχουν, εξέφρασε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Νικολόπουλος.
Μιλώντας στον VimaFM, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε ότι «το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα μελλοντικά εμφανιστεί, ιδεολογικά μπορεί να καταπολεμείται στην ανοιχτή δημοκρατία που κατοχυρώνει το Σύνταγμα στην Ελλάδα». «Αυτή είναι η βασική τοποθέτηση, την οποία έχει και δίνει στους φοιτητές του, στη σελίδα 449 του βιβλίου του, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Ευ. Βενιζέλο και την κριτική που του άσκησε το συγκυβερνών κόμμα.
«Το καταστατικό (της Χ.Α.) έχει πάρει άδεια και εννοεί ότι θα λειτουργεί σεβόμενη το καθεστώς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που ορίζει το Σύνταγμα και το έχουν κάνει όλα τα κόμματα, και το ΚΚΕ μ-λ, π.χ. και όλοι. Διάλυση κόμματος, όμως, δεν επιτρέπεται. Το Σύνταγμα μπορεί να απαγορεύσει ένα κόμμα όταν δεν καταθέσει την...
υπεύθυνη δήλωση του ν. 3023 περί πολιτικών κομμάτων ότι δεν θα σεβαστεί το καθεστώς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», είπε ακόμα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και συνέχισε:

«Για τον κ. Κασιδιάρη στο δήμο της Αθήνας υπάρχει ένα θέμα. Αλλά ως βουλευτής, διατηρεί τη βουλευτική του ιδιότητα, μέχρι να έχουμε καταδίκη από ποινικό δικαστήριο. Χωρίς αυτή, δηλαδή μόνο με τη δίωξη ή την καταγγελία, δεν μπορεί να γίνει κάτι και πρέπει ο εισαγγελέας να ζητάει από τη Βουλή άδεια και η Βουλή εξηγεί εάν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δίωξη.»

Ερωτηθείς αν ο ίδιος έχει σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, απάντησε:

«Καμία σχέση. Δύο ή τρεις φορές κλήθηκα (να πω την άποψή μου) από κανάλια, τηλεφωνικά, όπως το κάνω και τώρα. Και λέω ότι είναι σαφές πως διάλυση ή απαγόρευση κόμματος δεν είναι δυνατή στην Ελλάδα. Δύο φορές συνέβη αυτό. Όταν μιλάω τηλεφωνικά, δεν γνωρίζω (ποιοι είναι καλεσμένοι). Αλλά την επιστημονική μου άποψη για τη διάλυση των κομμάτων τη θεωρώ σαφή και εμπεριστατωμένη και σας παραπέμπω στα μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου του κ. Βενιζέλου.»

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα που είχε προκύψει με τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, είπε:

«Γινόταν μια συζήτηση σε μια μουσουλμανική κοινότητα οι περισσότεροι – ό,τι είναι ενσωματωμένο – αν είναι ένα μόρφωμα τουρκογενών. Και δεν ενδιαφέρει Έλληνα πολίτη και δεν πρέπει να ενδιαφέρει και το κράτος αν αποκτά την ιθαγένεια π.χ. από υιοθεσία για να παίξει σε μια ποδοσφαιρική ομάδα ως κοινοτικός και την αποκτά αστραπιαίως, αλλά πως απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια από τη γέννησή του. Δεν πρέπει να γίνεται διάκριση και δεν πρέπει να εμπλακούμε σε αυτό και αν υπάρχει εθνοτικός προσδιορισμός, αυτό δεν βοηθάει την ισονομία και την ισοπολιτεία. Άλλο το κράτος να έχει μια πολιτική, επειδή θεωρεί ότι οι μεν είναι συμπαγής μουσουλμανική μειονότητα, να προσπαθεί να την ενσωματώσει. Αυτό είναι η πολιτική οποιουδήποτε κράτους απέναντι στη μειονότητα.»

"Ποντίκι
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2014/04/y.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: