Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΥ - Πάνος Παπαδόπουλος Υποψήφιος Δήμαρχος Μεσολογγίου

Όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε, οι δημοτικές εκλογές μπαίνουν στην τελική ευθεία. Οι δημότες του διευρυμένου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου θα κληθούν να απαντήσουν με την ψήφο τους τι αυτοδιοίκηση θέλουν για την επόμενη 5ετία, με ποιους ανθρώπους αυτή θα υλοποιηθεί και με ποιες προγραμματικές θέσεις θα πορευθούμε.

Ο αγαπητός συνυποψήφιος – φίλτατος κατά τα άλλα – Ν. Καραπάνος, σε πρόσφατη (24/4/24) συνέντευξή του στην «Αιχμή», απαντώντας σε κρίσιμα ερωτήματα της εφημερίδας, όχι μόνο δεν δίνει ουσιαστικές απαντήσεις, αλλά συσκοτίζει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Και εξηγούμαι:

Για το ζήτημα της καθαριότητας πρέπει να γνωρίζουμε τη θέση του. Είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, ναι, ή όχι; Γιατί αν λάβουμε υπ’ όψιν μας την άποψη ότι «έχουμε ένσημα όχι από το κράτος, αλλά από την ελεύθερη αγορά» μάλλον πρέπει να ανησυχούμε. Σε τελική ανάλυση ποιο μοντέλο διαχείρισης υιοθετείτε κύριε Καραπάνο; Δημόσια – Δημοτική – Κοινωνική διαχείριση σε συνδυασμό με ανακύκλωση και δημιουργία ΧΥΤΥ, ή πλήρης ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας με απολύσεις εργαζομένων;

Σας καταλαμβάνω επιεικώς αδιάβαστο για το νέο ΣΕΣ (ΕΣΠΑ) όταν λέτε ότι η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που πιθανότατα δε θα υπάρξουν τομεακά προγράμματα υπουργείων, θα πάρει μόνο τόσα λίγα χρήματα (480 εκ.) για μία 7ετία! Θα έλεγα οι σύμβουλοί σας να είναι πιο προσεκτικοί όταν διατυπώνουν τέτοιες θέσεις, διότι δείχνετε, ή άγνοια, ή ανεπάρκεια.
Τα ερωτήματα που απευθύνω προς εσάς, ή τον κύριο Μουρκούση δεν έχουν να κάνουν με την υποτίμηση των άλλων υποψηφίων, αλλά με το γεγονός της πολιτικής και αυτοδιοικητικής σας αναφοράς, καθ’ ότι θεωρώ πως το μοντέλο που έχετε στο μυαλό σας είναι στην αντίπερα όχθη απ’ τη δική μας αντίληψη κι εκεί πάνω θα αναμετρηθούμε.

Οι αστειότητες περί χρίσματος που λέτε, υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών και της κοινωνίας. Εγώ ποτέ δεν απέκρυψα τις πολιτικές και ιδεολογικές μου καταβολές. Εσείς αντιθέτως είστε καραμπινάτος νεοδημοκράτης, υποψήφιος βουλευτής και ενεργό μέλος του κυβερνώντος κόμματος. Δεν τα λέω εγώ, το βιογραφικό σας και οι καταβολές σας το καταδεικνύουν. Σε κάθε περίπτωση η καραμέλα της δικής σας ανεξάρτητης υποψηφιότητας δεν «περπατάει» και προκαλεί θυμηδία. Σας καλώ όχι μόνο να μου απευθύνετε 15 ερωτήσεις, αλλά πλείστες τον αριθμό, αλλά κυρίως σας καλώ σε ντιμπέϊτ θέσεων και αντιπαράθεσης, για να γνωρίζει ο κόσμος καλύτερα με ποιον θα πάει, ποιον θα ψηφίσει. Είμαι ανοικτός στην πρόσκληση και περιμένω εναγωνίως.

Τέλος, οι διεκδικήσεις για τα πάγια ζητήματα της πόλης (όπως πχ. ΤΕΙ… «το χάσαμε για λίγο»), έχουν ονοματεπώνυμο παρουσία στους αγώνες και παντελή απουσία στις διεκδικήσεις. Ούτε εσείς λοιπόν, ούτε και ο κ. Σαλμάς και Καραγκούνης ήσασταν παρόντες όταν η πόλη και οι δημότες ξεσηκώθηκαν και κατάπιναν τα δακρυγόνα με το τσουβάλι.

Καιρός λοιπόν να κρίνουμε και να κριθούμε!

Αυτά και καλό μας αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: